Može byť len jeden zákonný zástupca?

17. aug 2024

Ahojte baby, riešim akurát zverenie starostlivosti dieťaťa do mojej opatery je možné že by som bola zákonný zástupca iba ja ? Ak áno aký je postup treba na súd podať nejakú inú žiadost? Ďakujem za rady.

melanta
17. aug 2024

Ak druhý rodič nebude zbavený rodičovských práv, budete zákonnými zástupcami obaja. Bez ohľadu na to, že dieťa bude zverené do starostlivosti jedného rodiča. Rodičovské práva druhého tým nezanikajú.

melanta
17. aug 2024

A teda áno, na súd žiadosť o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a výživné.

pribinak
17. aug 2024

Fuuuu, tak aby bol zbavený rodičovských práv tak by musel urobiť sakra veľký pruser

To nie je len tak, oklieštiť niekomu rodičovské práva

januska12323
17. aug 2024

Čo také vykonal že nemôže zodpovedať za vlastné dieťa?

luliu
17. aug 2024

Zákonnými zástupcami zostanete obaja

autor
17. aug 2024

Bavíme sa o drogovo závislému človeku, ktorý to v hlave nemá veľmi v poriadku niekoľkokrát ma napadol, neustále vyhrážanie, dozvedela som sa že v mojej neprítomnosti tieto drogové činnosti vykonával pri našom dieťati. Ako taký záujem javí čo sa týka toho že chce naše dieťa vidieť inak neplatí nič tak neviem nakoľko táto skutočnosť je relevantná na to aby nezodpovedal za naše dieťa. Niekde som čítala na nejakom článku že nech je otec dieťaťa akýkoľvek človek tak dieťa má právo poznať svojho rodiča no neviem či som veľmi stotožnená s tým aby takýto človek ktorý s čistým svedomím fetuje pri svojom dieťati zaňho zodpovedal ono to neveští nič dobre a preto by som sa rada tomuto vyhla. Ako som sa to dozvedela som stretávanie zatrhla až pokým nebude súd.

autor
17. aug 2024

Taktiež by som bola za to že ak sudca určí styk s dieťaťom tak aby bol za doprovodu a nie osamote

pribinak
17. aug 2024

Ok, dôvody ktoré uvádzaš sú relevantne ale máš aj nejaký dôkaz?

autor
17. aug 2024

Mám správy kde sa vyhráža mne, mám správy na ktorých je že drogy berie ale nemám dokaz toho že to robí pri našej dcére čiže neviem či súd bude brať v potaz to že niekto ho nabonzoval.

pribinak
17. aug 2024

Tak toto by chcelo poradu s koliznou a právnikom

85miska
17. aug 2024

A prečo ho neudás na políciu keď vieš ze berie drogy.

januska12323
17. aug 2024

Keď ťa napadol nešla si na políciu? Máš nejaký dôkaz? Keď nič neplatí skús sa s ním dohodnúť, že ho za to neudáš ak sa nebude stretávať s dieťaťom.

damian85
18. aug 2024

Súd bude zaujímať ako je možné , že si si s človekom čo berie drogy urobila dieťa. Nehoda ? Pod vplyvom drog sa potkol a spadol na teba keď si ležala ? Ak to tak skutočne je - žiadaj znalecké dokazovanie. Ak ťa napadol bola si to oznámiť ? Poznám ženy čo sem tam si dali trávu a ich ex z toho vyrobil senzáciu. Skutočný narkoman má problém sám so sebou , nepotrebuje už do jeho aj tak komplikovaného života ďalšiu komplikáciu v podobe dieťaťa , takže záujem stratí dobrovoľne. Netreba žiadne rozhodnutie súdu , rozhodne sa tak sám. Narkoman vyrobený súdnym procesom pozbavený rodičovských práv nebude.