Môjho syna vyzdvihuje matka môjho ex. Je to ok?

zdenika21
15. jún 2013

zdravim,mam 3rocneho syna,je zvereny v mojej starostlivosti.Jeho otec somnou absolutne nekomunikuje,nemam nanho ziaden kontakt.Maly chodi k nemu kazdy druhy vikend,lenze po maleho chodi jeho mama aj s jeho sestrou,ctel.cislo ktore mal pouziva jeho sestra.Myslim si ze toto nieje celkom normalne,absoluttne sa nezaujimaju o maleho len si poonho pridu a donesu ho uplne bez slov.Vobec sa mi nepaci ze posiela svoju mamu po maleho a myslim si ze ja niesom povinna davat maleho niekomu inemu ako jemu...

xlucia
15. jún 2013

nie si to povinna. a riesit to treba na sude... upravit styk s maloletym

maja2039
15. jún 2013

no určite by som mu maleho nedavala.....

livocka21
15. jún 2013

vidim to na sud

talula
15. jún 2013

neviem ti poradit co v takejto situacii robit, nic take som este neriesila, len ma strasne udivuje ta *zbabelost*, to aky su v dnesnej dobe chlapi *zbabely*, ze sa musia schovavat a mamicku posielat, aby mohli vobec vidiet vlastne dietata... Ja by som to tiez asi riesila na sude a vyslovene by som poziadala o to aby si po neho chodil on sam a nie davat ho tretej osobe, aj ked je to maleho babka...

andreaka11
15. jún 2013

a naozaj je vtedy u otca? mozno otec nejavi onho ziaden zaujem a takto ho aspon babka moze mat. ved je to jej vnuk. mozno by si sa s nou mala porozpravat...

minnie55
15. jún 2013

Pokiaľ nebol styk dieťaťa s otcom upravený súdnym rozhodnutím, jednoznačne sa obráť na súd. Sús stanoví presné podmienky styku otca s drobcom - vrátane presného času a miesta odovzdania. Vždy paltí, že dieťa má prebrať otec sám za prítomnosti matky. Nie si povinná dieťa odovzdať nikomu inému. Na tvojom mieste by som sa urýchlene obrátila na súd a kým nebudeš mať v rukách právoplatný rozsudok, dieťa by som otcovi (a samozrejme, ani jeho rodinným príslušníkom) nedávala.

juliana77
15. jún 2013

ja to vidím na ignoranta. Mamu môže poslať akurát tak na nákup a nie po dieťa.

Určite by som dieťa nedala do rúk niekomu, kto nemá záujem so mnou komunikovať vo veci spoločného dieťaťa, len preto, že jeho ego je väčšie ako mozog.

turistka
15. jún 2013

Bola si sa spytat na oddeleni socialno pravnej ochrany a socialnej kurately?kolizny opatrovnik by ti mal poradit,podla mna to nie je v poriadku.

mawka
15. jún 2013

je to jeho babka. mozno ignoruju teba a ked su s malym, moze to byt vsetko ok. keby nebolo, maly by tam chodit nechcel. uz aj take male deti to vedia dat najavo. jednoducho ta asi nemusia a preto mas pocit, ze bez slova ho beru. a ked zavries dvere, mozu sa tesit, rozpravat sa a tak. to, ze ta nemusi ex a jeho rodina neznamena, ze s malym nemozu mat normalny vztah. je to jeho otec, babka a teta. a nie je len tvoj syn. rodicia ste dvaja.
a keby sa o neho nezaujimali, tak si pre neho nechodia vobec. skor to vidim na problem medzi vami dospelymi.

cecil36
16. jún 2013

pokial mas sudne rozhodnutie a je tam napisane, ze otec si dieta pride vziat vtedy a vtedy, tak si ma prist pren otec. Nie babka, tetka susedka. Ty im verit nemusis a ked ta ex bude chciet nasrat a priviest do nepricetna, tak povie, ze on si dieta neprevzal a nevie kde je, je v tvoje starostlivosti tak mas vediet kde sa dieta nachadza. Ano, absurdna situacia, ale stat sa moze cokolvek. Takze ak s nim chce babka travit cas a vyzdvihovat si ho u teba, nech si poziada o to na sude.

ava11
16. jún 2013

neviem si predstavit dat kazdy druhy vikend svoje dieta niekomu, na koho nemam ziadny kontakt. otec neotec. neexistuje. okamzite na sud.