Mimosúdne výživné

8. nov 2022

Priateľ platí 200e na výživné+ hoc kedy kupuje dcéram vecí čo potrebujú či do školy či na seba telefóny atď..Jeho ex mu písala či nemôže navýšiť výživné ale tak aby nemuseli ísť na súd...A že čiastka ktorú zvýši je na ňom...Čo myslíte je to dobré rozhodnutie riešiť vecí mimo súdne?Či to mať radšej čierne na bielom 🙂

melanta
8. nov 2022

Môžu sa dohodnúť na sume a dať si to potvrdiť súdom. Môj muž tiež platí výživné, zvyšoval tento rok sumu, s ex má dobré vzťahy on aj ja, ale aj tak zvýšenie riešili oficiálne. Práve preto, aby to bolo čierne na bielom. Pretože nikdy nehovor nikdy.

autor
8. nov 2022

@melanta A ako to potvrdenie prebieha , treba napísať nejakú žiadosť?🙂 Čí? Vieš mi v tom poradiť,budem ti vďačná 🙂

syslik81
8. nov 2022

nemusi byt nic sudom -vsetko je na dohode medzi nimi .. peniaze jej posiela na ucet takze dokaz ma keby nieco ... jedine ze by sa nedohodli by mohla ist na sud ziadat

autor
8. nov 2022

@syslik81 Áno posiela jej na účet a tiež povedal že keby niečo tak ma aspoň taký dôkaz výpis účtu

melanta
8. nov 2022

Neporadím ako to prebieha, robila to mužovi právnička a s ňou komunikoval iba muž.

lienka.7
8. nov 2022

@autorka píšeš veľmi malo info. Na koľko deti plati? Ale su veľké? Aké sú všetky výdavky, co plati? Lebo ine je, ked plati co ja viem vyzivne 100€ + kupuje a plati ostatne výdavky za co ja viem dalsich 200€. A ine ked plati "iba" 100€.
Vyzivne si môžu dohodnúť tusim aj cez mediátora, tu je poradňa napis tam a informuj sa. Podla mna je to lacnejšie ako sud.

draik
8. nov 2022

Podpíšu rodičovskú dohodu, v ktorej si upravia výživné, ktoré bolo už skôr určené napríklad rozhodnutím súdu. Dohodu je potrebné nechať schváliť súdom, inak je nevykonateľná.

mandzula
8. nov 2022

My takto mimosudne fungujeme uz 10 rokov, ex peniaze posiela na ucet. A mam velke stastie, ze vyzivne si dviha sam.🙂

autor
9. nov 2022

@lienka.7 Má 2 deti 13-12 r.. A platí naň 200€

autor
9. nov 2022

@draik Je aj nejaký formulár čo sa týka tej dohody alebo si to napíše sám 🙂

draik
9. nov 2022

Nie je