Naše problemi začali po narodeni dcerky,nezhodli sme sa vo vychove,k jej rodičom sme chodili každy tyžden,ka našim raz za 2mesiace,mala nazaor bud cierne alebo biele,nič medzi,bud to bude takto som mal tyžden peklo,ano musim priznat v jedno leto sla k sestre vzala deti na 2mesiace do talianska,chlap sam doma,v praci stres..asi den dva sme popijali,toto jej asi vadilo,mesiac bola u rodicov-co je zle ked si dame so susedom 2piva,ale pozor vždy ked som prišiel z prace,ani obed som nemal a hned som bol pri detoch až kym nešli spat,nikdy som nebol na pivo ked som mal doma deti a ženu,vždy som sa staral.ako tu jedna prispela-som nervovo v koncoch,vzala peniaze,deti,neviem co je snimi,nemali sme sex asi rok,tajne prehlasila deti k inemu lekarovi,ked telefonovala chodila do inej izby,je toho moc jej sestra je pravnik...moj pravnik povedal že toto bolo dlho pripravovane a velmi prešpekulovane,niesom zly manžel ani otec,no tolka krutost,ked som v praci pride do bytu a berie si veci,ona v podstate mi tu može dat aj nejake drogy aby mi zabranila sa stretavat s detmi...
chcem len doplnit dal som na sud nesuhlas s predb,opatrenim s navrhom na rodičovsku dohodu.
@lllara1110 a to len tak moze zobrat deti ?Pokial nema nic cierne na bielom tak je to unos
vraj nemožem,je aj jej byt a zase je to priestupok a bude to proti mne,spravil som to pred tyždom-vedela že som preč tak prišla ja som bol30km od dom amusel som ist otvorit!!inac da vyrazit dvere...
ano deti ak ste manželia možeš brat vlasne kamkolvek,ved bola 2mesiace mimo slovenska bez toho aby sa ma pitala
neda mi to,ako by sa vam pačilo keby vam vzal niekto deti,auto,peniaze a poslal predbežne opatrnie na upravu ro.prav a povvinosti?tyžden pred tim ako mi prišiel papier odyšla k sestre!!je predomnou o 5krokov dalej,čaka až urobym chybu,aj pravnik stoji peniaze a smutne je to že za tie moje si ona plati svojho.
@lllara1110 dobre a teraz povedz mi čo chceš urobiť ?
Zámok vymenit nemôžeš , je to bránenie a obmedzovanie bytovej slobody ( trestný zákon), deti zobrat môže unos to nie je...jedniné čo môžeš urobit je dat sa do kopy a to s pomocou psychologa. Navrhla som ti jedného je to Phdr.Skokan , je dobrý , mne velmi pri rozvode pomohol a je v tovjom okolí , kedže udávaš miesto pobytu Žilina.
Naučí ta obrnit sa proti tomu a na niektoré veci nereagovať, nedať sa vtiahnut do hádok .....
Písal si že chyba bola v komunikácii a že medzi vami boli nezhody , to len pre výchovu dcérky ?
@lllara1110 taktiež ti viem doporučit cez IP skvelu právničku v ZA.
...tak vo vztahu su vzdy dvaja... a rozvod je chyba ich dvoch. nikdy nieje len chyba len na jednej strane... takze vyplakavat, co Ti ona zla urobila nieje spravne
@maminuska dcerky aj syna,mal ma 5 chlapček 2,už som to tu pisal,bud cierne alebo biele,ak som bol proti mal som tichu domacnost,do Rajca k jej rodičom 4krat za mesiac a k našim 1krat za 3mesiace,dost to trapilo aj malu lebo lubi našich a vlaste to takto začalo,už sme ani spolu nesex...citovo idyšla a vštko preberala so sestrou a už mi vlasne nehovorila nč
@ifkael maš pravdu vztah su min.dvaja a to musi jeden neustale ustupovat?čim viac som ustupoval tim viac zo mnou mavala ako chcela
@lllara1110 tak preco si ustupoval? ked ste spolu chodili to bolo ok?
@maminuska dakujem,možeš aj ked pravnika čo mi spracoval namietku mam,je dobre už menit za ineho?a spomenul som vačšinu penazi mi vzala...len za protinavrh a spisanie,konzultaciu vzala 100eu,čo sud ved to bude stat...este sa chcem poprosit mam na sud vziat pravnika či nchat to prdb.konanie v klude prejst,ja jej peniaze dam aj som poslal nech ma aj detičky ak im je tam dobre,jednoducho nechcem jej nejako branit...
@ifkael ano,len ta vychova deti a potom je o 11rokov mladšia.žeby 😵
@lllara1110 to ste nemali nic spolocne? zaujimavy by bol pohlad a nazor z druhej strany
@ifkael na začiatku obaja sklamanie z dlhoročnaho vztahu čo skončil,hladali sme neštastne duše to nas spojio,jeden druhemu pohol zabudnut,milovali sme dobre jedlo,sex,dovolenky,nepresla hodina bez bokavania a dotykov,kam to šlo neviem aj keby som to rad vratil
Veľmi by ma zaujímalo čo by o tomto povedala tvoja žena, tipujem že keby založila diskusiu ešte by jej radili ako sa ťa zbaviť. Pravda bude ako vždy niekde uprostred. Nič nie je len čierne alebo len biele.
@lllara1110 pozri sa...
@maminuska ti dobre radi - skokan je fakt vraj fajn - naozaj su na neho dobre referencie
to, ze dala predbezne opatrenie -- no tak dala... podla spravnosti by malo byt zamietnute, pretoze sotva sa deti ohrozuju na zdravi a zivote.. ALE - ked sa manzel odstahoval prve co bolo som sla na sud a dala navrh na zverenie do mojej starostlivosti. To je proste automatika, ja sa tvojej zene ani necudujem, ze to spravila, konala by som uplne rovnako.
Potom ziadost o vyzivne na deti - v tom istom navrhu - aby som aj pocas manzelstva mala zarucene na deti vyzivne... Plus som si dala navrh aj na vyzivne na manzelku - pretoze manzelia maju narok na rovnaku zivotnu uroven...
Takze ocakavaj, ze toto ti este pride 🙂
Ale hlavne - zober sa preboha!!!! naco tu vyplakavas???
Manzelstvo mas v kybli, ale sakra nikomu nevrav, ze si to nevedel, ze sa ti ruca!!!! Ok, mohol si to nevediet, tiez som nevedela kym sa to neprevalilo a tiez som si asi rok zivila pri sebe hada, ktory sa na to poctivo pripravoval... Na to som prisla az potom neskor ale ked som analyzovala situaciu, mohlo mi to dopnut skor, ze sa cosi deje....
Dobre, tak vitaj v klube - nedoplo ti to a zaplo ti to vsetko az ked sa odstahovala...
Teraz - ries deti. Stretavanie sa s nimi. Podla zakona o rodine si povinny oznamit matke datum a hodinu aspon 48 hodin dopredu, cize nie ze zavolas, chcem teraz za detmi, ale zavolaj, ci o dva dni mozes za detmi prist... Posli mail... Komunikuj s nou vecne - a nic viac neries, iba deti!!!! a absolutne ziadne lamentovanie o tom, aby sa vratila.... Ona sa nevrati, ona velmi dobre vie preco urobila to co urobila a ty to mozno vies tiez.... Ked sa zamyslis.
Urcite neries deti sposobom ze ti ona brani v styku, ked ty zavolas, ze dnes o piatej ides po deti a ona ti povie nie... Rovnako nerob zo seba kretena a ked ti povie nie na jeden termin, maj po ruke termin dalsi...
Ak sa bude vyhybat akemukolvek terminu, nedvihat telefony, tak potom by som to riesila na oddeleni socialnej a pravnej kurately - opat s kludom, proste iba povedat, ze manzelka ti brani v styku s detmi, pretoze ti vobec nedviha telefon, ked navrhujes terminy stretnuti tak vzdy ma pre deti iny program.... A koniec koncov, aj ty mas pravo ziadat upravu styku s maloletymi detmi a mozno by som aj podala navrh...
lenze toto, co ti radim, predpoklada jednu dost zasadnu vec... A sice, ze prestanes fnukat a zacnes tuto situaciu riesit s nadhladom a RACIONALNE !!!!!
@kaktusik007 dakujem
@kaktusik007 konečne to,čo som chcel počut.dakujem si zlata
@kaktusik007 prepač som ako hlupak....nerozumiem jednej veci,prečo nechce rozvod,peniaze,neviem čo je to za hru.Ak chce žit sama nech žije ale prečo sa brani rozvodu.
@lllara1110 načo to potrebuješ veideť ? Dôležité je čo chceš ty.
Ak nechceš rozvod ani ty zatial, tak to nepodávaj , ak sa po čase rozhodneš že ano, tak to rieš.
Je určitý typ žien , ktoré skušaju pokial môžu zájst a ako ďaleko je možné strunu na chlapovi napnút, trápit muža im spôsobuje radosť. Pokiaľ si si nie vedomí nejakého fakt prehrešku (nevera, násilie , ekonomické týranie, psychické týranie , sexuálne zanedbávanie ... tak teraz je naozaj zbytočné niečo riešit a je potrebné zaujať postoj s určitým nadhľadom , ja na tvojom mieste b som o ten styk sudne požiadala.
nebola nevera,nasilie,tyranie ano nespali sme spolu as 6mesiacov,len sme prestali nejako komunikovat,stale ju mam rad aj ked bude trvat dlo budem sa snažit znova a znova,stoji mi za to
@lllara1110 prebud sa... nestoji...
clovek, co sa raz odstahoval, to spravi nabuduce uz kedykolvek - trosku racionality do tvojho uvazovania.
a az tearz som zistila, ze mi nepresiel prispevok co som ti psolala poobee... no v kratkosti bol o tom istom co ti pise
@maminuska - neries dovody ze preco ona nechce.... je to zbytocne... ries seba a akceptuj rozhodnutia druhych, aj ked s nimi nesuhlasis...
ty teraz potrebujes si poriesit aby si neprisiel o deti.. nemyslim ze ich uz nikdy neuvidis, myslim v style, aby si s nimi nestratil kontakt, aby si mal cisty stit - ze si robil vsetko preto, aby si ostal rovnako dobrym otcom, akym si bol dovtedy....
vies, su proste zeny, co robia natruc partnerovi a svoje deti pri tom zneuzivaju... rovnako to robia muzi... a to nie je spravne... ja mozem mat na exa akykolvek nazor, stale je to otec mojich deti.... a ich tatko, a to znamena ze je dolezity pre nich.... a to posledne, co ja chcem, je ist proti vlastnym detom - takze aj preto ich moj ex ma priam nadstandardne, ako sa vyjadrila kolizna....
ja vseobecne radim zenam, aby nerobili kraviny a nebranili v styku.... len zial, zeny su pod vplyvom matiek, kamaratiek, ktore to tiez riesia emotivne a nie prave najlepsie....
aj preto ti radim - bud nad vecou.
neries vas vztah - ries tvoje deti. o vztah si uz prisiel - a ak budes riesit vztah, a tuto skutocnost, ze si on uz prisiel, si nepriznas, prides coskoro aj o vlastne deti.... to chces????
@lllara1110 aj moj manzel si mysli a je presvedceny, ze nebolo nasilie ci tyranie...
hold, bolo - zo dna na den ma zacal financne vydelovat a napriklad kupenie kuchynskeho robota boli zbytocne vyhodene peniaze... na druhej strane, velebil vlastnu matku a sestru, ktore kazdu chvilu piekli kysnute kolace a mna zatracoval, pretoze som to nerobila....
a pointa??? jeho matka a sestra ten kuchynsky robot vlastnili - cize kysnute cesto ani jedna nemiesila rukou ako ja (a to ti povie kazda ze je to sakra velka drina) --- a tam to bolo v poriadku.... ale ked som ho chcela ja ja --- tak nie...
ako beriem, bizardny dovod na rozvod --- len ked sa ti takychto dovodov nakopi 1000, uz proste toho chlapa do piip posles
@kaktusik007 nemala si mojho exa? 😀
@ifkael asi nie, mal priatelku, no ta je este dva roky dozadu bola bezdetna, takze ak deti co uvadzas su tvoje vlastne, tak NIE - nasla som si ineho psychopata. 😀
apropo, poruchy osobnosti... trpi tym az 20% ludi, takze vyskyt pomerne casty... zial bohu... ☹
@kaktusik007 tak nech si ho priatelka uzije 😎
@kaktusik007 Problem je tu ešte jeden,tlači na mna aby som predal naš byt a dal jej polovicu,ona si kupi byt,ale niesme rozvedeni,ak to spravim ona si kupi byt a ratam že ho napise na mamu alebo sestru,ja si za tu polovicu kupim prt...ved ked sa ostahova k mame,a chce docasne žit sama s detmi tak prosim,peniaze jej posielam aj auto si vzala ale moc sa mi nechce predavat,tam skor tusim podraz...
@lllara1110 aha, tak este jedna sakra dolezita rada:
za ziadnych, opakujem, za ZIADNYCH okolnosti nepredavaj nic!!!!!!
ak mate uvery - manzelka je povinna platit polovicu
ak sa odstahovala - najom a energie by teoreticky platit nemusela.
co sa deti tyka - si povinny platit vyzivne, ak neplatis, tak zacni - na jej ucet proste posielat peniaze, ak nemate urcene vysku vyzivneho, davaj podla vlastneho uvazenia - ak jej to bude malo, nech da navrh na sud a ten to potom upravi a ty budes musiet doplatit odo dna podania navrhu, v zavislosti , ako ten sud rozhodne.
aha, davas jej peniaze.... ok, dufam, ze cez banku.... - aby bol dokaz.
na akykolvek majetok je proste aktualne predajne embargo....
v prvom rade by som vymenila zamky aby si nemohla uz nic odniest