Manžel si berie pôžičky bez môjho vedomia

bubbencs
9. okt 2018

Ahojte mamičky,tuším už tu bola táto téma,ale rozhodla som sa napísať trošku na túto tému,lebo podľa mňa treba to riešiť a som zvedavá,že koľko nás je....Ide o to,že manžel bez môjho vedomia bere pôžičky, už má ich asi sedem.... Pracuje v rakusku a mesačne platí už skoro 1000 eur na pôžičky....už som fakt v koncoch...neviem proti tomu nič robiť,už X krát sme to prebrali,on mi stále tvrdil že sa zmení...už sme 12 rokov
spolu...a len dlhy máme....všetky pôžičky bral sám...a mňa nikto nespýtal....ale keby že som chcela rozvod...tak môžem platiť polovicu dlhov...kde je potom spravodlivosť? Poradťe keď viete....

spolu a spolu spolu a

sissy27
9. okt 2018

@bubbencs rozdeliť bsm a čím skôr. A poradiť sa s právnikom, ako do toho rozdeleného bsm zahrnúť aj už existujúce dlžoby. Požiadať súdnou cestou o výživné na deti a pokiaľ si napríklad na rd alebo z nejakého iného dôvodu nemôžeš pracovať, tak aj na seba.
Bohužiaľ, do určitej sumy (nie som si istá, ale tuším je to 5 tisíc), nepýta banka súhlas manžela/ky. A nesčítava sa to, čiže takých "menších" si môže nabrať koľko chce...
Ak spolu chcete zostať, tak peniaze nech chodia na tvoj účet, ty sa staraj o financie, jemu dávaj "vreckové". Znie to blbo, ale bohužiaľ, finančná gramotnosť tvojho muža je mizerná.
A pokiaľ tie prachy nahádzal do automatov, tak sa rovno rozveď.

ivkazba
9. okt 2018

Ako píše vyššie sissy, rozdeliť si BSM, úvery nech si ponechá on. Prípadne zúžiť BSM. A súhlasím s názorom, aby si viedla kasu a jeho vydelovala, ak nie je finančne gramotný. Ak si je vedomý toho, že robí prúsery, bude súhlasiť. Ak s tým bude mať problém, je to odpoveď pre teba, že to asi nemá význam slušne riešiť. A samozrejme, otázne je, kam tie peniaze vráža.

ivkazba
9. okt 2018

Ešte jedna vec... má tie úvery poistené? Prepodkladám, že nie keďže to by bola vyššia splátka a to tieto typy nemajú radi. Čiže ak by sa jemu teraz nedajbože niečo stane, úvery ostanú na tebe a na tvojom príjme. Čiže môžeš sa v takej situácii dostať do rizika exekúcie vrátane exe na nehnuteľnosť. Takže treba to riešiť čím skôr (zúženie resp. rozdelenie BSM).

janulka2811
9. okt 2018

Niekto je zavisly na hracich automatoch a niekto na zadlzovani sa ...

bubbencs
autor
9. okt 2018

Ahojte,dakujem za Vaše názory,a áno tie peniaze išli do hracích automatov....stále refinancoval tie ùvery...skùšali sme aj tak,že mi dal výplatu..ale nemalo to zmysel,stále pýtal odomňa peniaze naspäť,vymyslel všeličo,napr dostal pokutu,atd....a ja som to vzdala...stále tvrdí,že to sù jeho peniaze a nech sa nestaràm dotoho....pràvnička mi toľko povedala,že kym sme manzelia všetko ide dopolovice...a ze màm sa osamostatniť a nemàm sa rozvàdzať...Je to hrozný pocit ked clovek chce pomoct tomu druhému a ten druhý ešte viní mna že ka môžem za všetko....

laska201
9. okt 2018

Bohuzial toto je tazsie liecit ako zavislost na alkohole.ja mam taku mamu ta takto roflakala okolo 20tisic eur.a bohuzial tuto zavislost mala este v case ked som chodila do skoly.tazke este aj deti trpely.radsej sa rozvedte este aj na ulicu vas dostane.mamka takto prisla o 2izbovy byt lebo videla 50tisic sk.a brat chuda skoncil v detskom domove ale je rad ze tam bol pri mame by skoncil na drogach.

sashabb
10. okt 2018

@bubbencs to čo bolo za teliatko právničku? osamostatniť sa a nerozvádzať? 😲😨

marlenka222
10. okt 2018

@bubbencs a to je ako možné zobrať si pôžičky sám? Mali sme počas manželstva 2 a k obom. Bolo potrebné aj môj podpis, moje mesačne prijmi atď. Veď predsa keď sú v manželstve, obaja riešia

lili235111
10. okt 2018

@bubbencs ach žena toto je situácia pekne na prd.... ja takého doma muža nastastie nemám ale viem čo prežívaš
Mamina si zobrala chlapa ktorý robil kamionistu a tiež potajme nabral pôžičky samozrejme na alkohol a automaty 😞 len zlo to robili vždy keď prišiel domov samé hádky,policajti
Skončilo to nakoniec tak že sa v zahraničí kvôli dlzobam ktoré vedel že nebude vedieť platiť obesil.Nestihli sa ani rozviesť ani rozdeliť BSM.
Nám zobrali dom,mame zablokovali účty a už je to 6 rokov a stále z invalidného dôchodku spláca jeho dlzoby

savmebej
10. okt 2018

@bubbencs nebud naivna a rychlo.od.neho utekaj

bubbencs
autor
11. okt 2018

@marlenka222 bohužiaľ nepotreboval môj súhlas ani podpis...dosť dobre zarába v rakúsku takže bez problémov mu dali peniaze...ja som to dozvedela len vtedy keď už prišla pošta od banky... Je to smutné že dajú aj bez súhlasu manželiek aj 10 000 aj 16 000 úver 😢😢😢

bubbencs
autor
11. okt 2018

@sashabb tvrdila mi že rozdelenie BSM len po rozvode sa dá...musím nájsť druhú právničku....

ivik31
11. okt 2018

Prosim Vas a ked je to BSM urobene pocas manzelstva a potom sa rozvedu,idu dlhy na manzelku,aj ked manzel ma osobny bankrot?Ci len tie ,na ktorych je podpisana aj ona?

twinflame
11. okt 2018

@bubbencs ries to co najskor, ano najdi si ineho advokata. O rozdelenie BSM sa ziada na sude, sikovny advokat taky navrh vie spracovat a poradit ti. Necakaj!

bluka2
11. okt 2018

Konaj ako ti baby pisu a hlavne necakaj, lebo s gamlerom to moze byt radovo este o dost horsie v kratkej dobe

luliu
11. okt 2018

@bubbencs rozdeliť BSM môžeš aj v manželstve, nemusí byť rozvod

vroni
11. okt 2018

V Rakusku ziadne BSM neexistuje (bohuvdaka), takze im je nejaka manzelka v zahranici ukradnuta hned dvakrat. Ja by som sa takeho kamena na krku zbavila co najskor, nez ta stiahne so sebou.

cacianka
12. okt 2018

Pravnicku hned vymen aj laik vie ze bsm sa da zuzit alebo zrusit aj pocas manzelstva.ja som podala uz v r. 2001 tak ona kde spala doteraz???neber ma direktivne ala OKAMZITE podaj navrh na sud.podla vzorov na nete to zvladnes aj sama a zadarmo. ak mas papiere o uveroch upomienky z banky a hocico ako dokazy o jeho financnych tahoch urob kopie a par priloz k navrhu.ostatne dolozis na sude.neviem aky mate spolocny majetok a aky vlastny ale vsetko si osetri.po zruseni na sude si co najskor vyrieste aby exekutori nesiahlu aj na tvoje a detom

cacianka
12. okt 2018

Ja mam kvoli tomu problemy uz asi 18 rokov a teraz moj ex zomrel tak asi pridem o strechu nad hlavou (garsonka - ked predam vyplatim dlhy kam pojdem zo zvyskom, na ubytovnu, k mame do zapadakova kde nie je praca alebo na ulicu ??mam 55 r.dochodok daleko.
Nedaj sa balamutit.aj ja som pomahala podporovala a mam byť bezdomovec !?

ada309
12. okt 2018

čím skôr preber kasu do svojich rúk alebo ber nohy na plecia ..

lindusss2016
13. okt 2018

@marlenka222 na male pozicky nepotrebujes ziaden suhlas manzela ani v bankach. Ak ma pozicky v nebankovke, tak tam uz nie je potrebne snad vobec nic.

lindusss2016
13. okt 2018

@cacianka pane boze, to je hrozny scenar. Drzim palce, aby to co najlepsie dopadlo. Deti nemas, ktore by pomohli?

cacianka
13. okt 2018

@lindusss2016 nie.mamu 75r.tej hovorum uba minimum a menim temu aby sa netrapila.moooozno kamarat pomoze pozickou ale ako splacat zo 400 e...

lindusss2016
13. okt 2018

@cacianka strasne naozaj, mrzi ma to a zelam ti, aby si sa z toho vyhrabala. Jedna znama takto prisla o dom, ostala po rozvode s malou dcerkou u rodicov v jednej izbe a splacala x rokov po rozvode, akurat ona mala stastie, ze zaraba dost vela, ale tych par rokov vsetko islo na pozicky.

majulino
13. okt 2018

zrusit BSM a potom podat ziadost o rozvod... na co su mu tie pozicky? vies kam idu peniaze? dava ti z nich nieco?

majulino
13. okt 2018

@ivik31 ak mate bsm tak jeho dlhy na teba nemozu previest, iba ak ste brali spolocnu hypo, pozicku...

rainee
13. okt 2018

No ak si vezme bez súhlasu manželky úver (a to sa dá myslím do výšky až 15 000€) tak pri nesplácani/úmrtí prejde úver na ňu,aj keď ona nikde nefiguruje ako spoludlznik/spolužiadatel? Lebo toto by aj mňa zaujímalo.

janulka2811
13. okt 2018

@rainee dlhy sa dedia ...

rainee
13. okt 2018

@janulka2811 áno,ale keď si na úvere ako spolužiadatel. Keď o tom nevieš a ide to mimo teba,automaticky tiež?

janulka2811
13. okt 2018

@rainee podla mna je banke uplne jedno ci o tom vies ci nie,banka chce naspat svoje peniaze,raz si jeho zena - davam priklad, tak mas smolu ... ty mozes tvrdit,ze o tom nevies myslis,ze banka alebo exekutor ti bude verit???