Prosim o radu,s manzelom sa chcem rozviest ale on na sud nepride,nemame spolu deti,ako to je ak sa nedostavi tak nas rozvedu aj tak?dakujem za radu
Áno, rozvedú aj v jeho neprítomnosti. Presne za takýchto okolností rozviedli kolegyňu.
rozvedú vás aj v jeho neprítomnosti, len treba tieto skutočnosti že sa tam nedostaví povedať sudkyni /sudcovi na pojednávaní
Dakujem za radu
viem že stará téma- ja len doplním.
ak nepríde jeden z manželov na pojednávanie bez riadneho ospravedlnenia , tak sa pojednávanie odročí a stanoví nový termín, s upozornením že ak sa nedostaví znova môže byť aj predvedený policajtmi.
môj ex sa nedostavil 2x, lebo bol "nezvestný" , niekde sa túlal a ani policajti ho nevedeli nájsť. tak mu bol súdom stanovený tzv. opatrovník (zamestnanec súdu ) a potom sa pojednávalo v jeho neprítomnosti. navrhla som 3 dôležitých svedkov ktorí potvrdili jeho nezáujem o manželstvo, že sa dlhodobo zdržiava mimo bydliska, neprispieva na domácnosť, je dlhodobo nezamestnaný, a naše manželstvo neplní svoju funkciu,
rozviedli nás po hodine.
ja som mala tento problem,len s tym ze moj ex usiel kvoli dlhom do Irska,....budete mat prve pojednavanie,kde on sa nedostavi tak ho odrocia s tym,ze ty povies,ze on nechce prist,...sud ho potom vyzve,aby sa dostavil na druhe pojednavanie s hrozbou pohrdania sudom,ale neboj rozvedu vas aj tak,sice sa to trochu natiahne ,ale rozveduuuu,.....