nemate skusenost kolko sud priznava cca vyzivne ak je manzel szco a danove ma takmer na nule? mame 2 deti (3roky a 4mesiace). mam vypis z jeho uctu kde dostava na vyplatu cca 1500-2500e. on tvrdi ze dostanem len minimalne vyzivne kedze ma na nule danove, ze ma velke vydavky.. ale to je len tak "spravene".
Bohužiaľ a na ich vlastnú škodu - tí istí chlapi, ktorí dokážu byť tací chytrí a šikovní, až priam vychytralí, vo všetkých ostatných oblastiach života a podnikania, sú tak neuveriteľne naiviní pokiaľ ide o ženy, manželstvo a partnerstvo s deťmi.
Sud neskuma len prijmy ale aj vydavky, pokial su vydavky a prijmy povinneho rodica dlhodobo v nepomere sud poklada ze smerodajne prave vydavky, pretoze je predpoklad ze tie vydavky musi z niecoho pokryvat...
Fingovat nulove prijmy zo SZCO urcite nestaci. Na to aby platil minimalne vyzivne by musel preukazat aj minimalne vydavky...
skús získať tých výpisov z účtu , čo najviac....budeš ich potrebovať na súde. Treba zdokladovať na súde aj čo vlastní-domy, autá ,chaty , prípadné doklady o platbe za dovolenky, všetko čo ti pomôže zdokladovať , koľko peňazí doniesol do domácnosti.
treba si potom spísať všetky náklady na deťi, a dať tú sumu do návrhu ...celú, nie polovicu, lebo pri tak malých deťoch sa berie do úvahy aj osobná starostlivosť.
To že má veľké výdavky mu nepomôže.....výživné je nadradené všetkym ostatným výdavkom...ale bude dobre pre teba , ked tam pekne všetky výdavky dá.....sám takýmto spôsobom zdokladuje, koľko peňazí má k dispozícii..