Ahojte baby,mám otázku.podala som žiadosť o rozvod, manžel trávil každý víkend mimo domu, dieťa moc neriešil. Odkedy sa to dozvedel,tak sa začal malej (5 rokov) venovať,brať ju na výlety a pod. Zjavne ju manipuluje a bude mi chcieť ublížiť tým že na súde iste navrhne striedavku. Hoci stále spolu bývame!!! Je to možné pokiaľ ja s tým vyslovene nesúhlasím? Nevie sa o dieťa postarať.... Dakujem
@chodec15 on nevie ani navariť, nehovorím o Tom že by sa mal s ňou učiť ... Všetko riešim ja... On má ešte jedno dieťa z prvého vzťahu a tam striedavku nikdy nechcel ...
Co sa ma s 5 rocnou ucit? Varit sa nauci, alebo sa pojdu najest k babke, alebo donaska, nebude prvy ani posledny...to, ze ta to prekvapilo chapem, ale proste ked o to poziada, treba dobre argumenty, aby mu to zamietli (napr. chodi do prace na siestu na smeny a nema ju kto odviezt do skolky) je dobry dovod...
@anjelicek26 od septembra pôjde do školy...
Tak ale ucit si sa s nou nikdy neucila este ani ty, ked do skoly nechodi, bude to nove pre vas vsetkych... ucit sa to budete za pochodu... a ciary, 2+2, to da....ved vyskusate, ked to uplne nepojde, vies kedykolvek poziadat sud o upravu styku...
Rodičia ste obaja, ako ty, tak aj tvoj manžel. Má rovnaký nárok s ňou tráviť svoj čas ako ty. Rodičia bývajú pri/po rozvodoch strašne sebecký a ublížený a mstia sa cez deti, ktoré za to nemôžu. Potom v dospelosti nebudú vedieť normálne fungovať..... Snažte sa skôr o to, aby malá neutrpela vašim rozvodom, má právo na oboch rodičov.
Vieš prečo je striedavka (aspoň na papieri) pre chlapa výhodná? Aby nemusel platiť alimenty .... ja by som si postriehla toto
@annalubuska toto nie je pravda. Aj pri striedavke sa platia alimenty
aky ma zmysel striedava starostlivost, ked spolu byvate? nejak mi to rozum neberie...
@annalubuska to veru nie je pravda, kamoske ex normalne plati alimenty... lebo maju uplne rozdielny prijem...
Veď uvidíš na súde, možno ani striedavku nakoniec nebude chcieť. Možno ťa len straší, aj takí muži sú. Môj ex sa mi tiež vyhrážal ako mi dieťa zoberie, nakoniec z toho nič nebolo, len má chcel "podusiť" a znepríjemniť mi život. A to, že nevie variť je úplne nepodstatné. To súd nebude riešiť.
@mabenn ja neviem aký to má význam, on z bytu odísť nechce a ani ja... Neviem vôbec ako si to on ptedstavuje
pride mi to ako logicky nezmysel, kedze starostlivost o dieta je preto striedava, ze sa odohrava v dvoch roznych domacnostiach, nie? ak sa mylim, nech ma niekto opravi...skor si myslim, ze je sanca, ze vas nerozvedu a to prave z dovodu, ze zdielate domacnost, kedze casto pri rozvode sa dokazuje neplnenie funkcie manzelstva, kde prave fyzicke odlucenie a rozne domacnosti tomu prihravaju
Otazkou je, ako si ty predstavujes byvanie po rozvode, ved ty si poziadala rozvod.
No to je krásna čiže len do budúcna aby som vedela, 4 roky a 10 mesiacov nemusím pohnúť ani prstom a potom 2 mesiace sa budem tváriť ze som 24 hodín s dieťaťom a súd má bude považovať za matku roka paráda! No chrumkavy je ten tvoj že sa zrazu zbadal debil
Tak vysporiadanie majetku sa riesi po rozvode.
Ale však nechaj striedavku,aj keď spolu bývate.Dni keď ju bude mať on dieťa si len pomojkaj,pohraj sa a inak nerieš .Začni chodiť cvičiť večer,do kina ,do knižnice,na kávu s kamoškou,na víkend choď k rodičom ,ku kamarátke,sama niekde
z internetu: Inštitút striedavej starostlivosti je v právnom poriadku Slovenskej republiky pomerne novým inštitútom, ktorý bol zavedený až novelou z roku 2010. Pre lepšie vysvetlenie uvádzame, čo znamená „striedavá starostlivosť“. Ide o situáciu, keď rodičia dieťaťa nežijú v spoločnej domácnosti, a preto dieťa žije striedavo s jedným a druhým rodičom v pravidelných časových úsekoch.
Vo výnimočných prípadoch sa rodičia starajú o dieťa spolu, napr. ak sú rozvedení, ale ešte žijú v jednej domácnosti.
-ok, takze je to mozne teoreticky...prakticky, je to naozaj nanajvys divne, ze nedoslo k oddeleniu partnerov z domacnosti...predpokladam, ze docasne, inak to fakt nedava zmysel
@dadis no on z bytu odísť nechce, že nechce opustiť malú, ja som mu navrhla že ho vyplatim ale už vidím že bude robiť problémy....ak ostane bývať s nami tak akoby sme rozvedení ani neboli...
V takýchto prípadoch súd / poverený úradník / sociálna pracovníčka Vás bude presviedčať na spoločnú starostlivosť. Akákoľvek iná , ak žijete spolu - význam nemá. Dajú osobnú tebe ? Jemu ? Striedavú ? Význam to aký má ? Prečo by si mala mať osobnú starostlivosť ak vedľa v izbe bude on ? Prečo by mal mať osobnú on ak vedľa v izbe budeš ty ? Ak si ani jeden z Vás neviete / nechcete / nemôžete vybaviť vlastné bývanie , zmení sa len tvoj status na " nezadaná , rozvedená " . Pri striedavke nie je podstatné či vie variť alebo nie. Moja ex nevie uvariť ani čaj , a nikdy nikto sa ju nepýtal či zahusťuje polievky hladkou múkou. Varí babka , varí suseda , priateľ , varí donáška.
Vôbec sa nestresuj veľa mužov to za chvíľku prestane baviť.Hlavne neubližujte dieťaťu týmto bojom kto z koho.To, že je na hovno muž neznamená, že nie je dobrý otec.Musis rátať aj s touto možnosťou
Môj na striedavke trval, stále vymýšľal... 2x na súde, až na 3x ustúpil. Ale to sa aj deti koliznej vyjadrili ze chcu byt so mnou. 4 mes po rozvode a zobral si ich asi 2x🤨🫣😁... Lebo stále ma veľa roboty chudák
Však odíď ty od neho nech ťa vyplatí
Ano dostane striedavku, aj ked ty vyslovene nesuhlasis a myslis si, ze sa o dieta starat nevie... evidentne sa zacal menit - k lepsiemu - smer dieta, sud bude prihliadat na stav tu a teraz...ak ho ma dieta rado, vie zabezpecit starostlivost po skolke - vozit, vyberat, venovat sa jej, neni dovod to zamiestnut... je rovnaky rodic, ako ty... kamoska ma na deti rezim 4 dni otec, 10 dni mama a zasa 4 dni otec (stvrtok poobede si ich berie a pondelok vecer vrati)..je to na dohode oboch stran... proste toto je pri rozvode tazke, nebude to proste tak, ako chces ty, bez dobrych argumentov...