Ahojte žienky chcem Vás poprosit o radu čo by ste spravili na mojom mieste som vydatá 15 rokov máme dve deti a chcem sa rozviest pretože manžel ja alkoholik predtým popíjal sem tam ale teraz ked je víkend alebo ma volno nie aby sa venoval detom sedí za pc a hrá hry dokáže tam sediet celý den aj noc a samozrejme s flaškou amy ako keby sme tu ani neboli .No a moj problém spočíva v tom že na rozvod sa odhodlávam strašne dlho a jediný problem sú peniaze totiž dcerka má zdravotné problemy kvoli ktorým si nemožem nájst normálnu prácu momentalne chodím do roboty na 4h a to zarobím nejakych 200 eur a co s toho nezaplatím ani podnajom už som fakt zúfala co mam spravit?Inac je tohoviac ale to by bol hotový román to tu rozpisovat dakujem za vaše rady.
A ja ráno musím odviest dcéru do skoly a potom možem pracovat od 8h do tej 14h,aj teraz to mám tak jeden mesiac som s nou bola 3 týždne na očr kto my to bude tolerovat?
@agna1979 No tak sa zatial nerozvadzaj, ak si vas nevsima, rob si program pre seba a deti a jeho nechaj tak. Ale zacni makat na moznosti zamestnat sa na plny uvazok, nelamentuj nad tym, ako sa to neda,ale hladaj sposob, ako to pojde. Deti nie su tvoje,su vase, takze starostlivost o ne je zalezitostou oboch,o.i. su uz velke. Nepises, ake zdravotne problemy ma dcera, lebo je ine, ak ma mozgovu obrnu a ine, ak ma alergiu....
Postupne sa postav na vlastne nohy, bez toho to prste nepojde, a ked nebudes zavisla na jeho peniazoch, bude aj tvoje rozhodnutie jednoduche. V pripade rozvodu ti bude musiet na ne platit vyzivne, takze ku svojmu zarobku si pripocitaj dalsiu sumu.
@tenerifka dcéra ma mentalnu retardaciu a je totálne nesamostatná stále musí byt pod dohladom a muž ten ju totálne ignoruje lebo podla neho on debilov nerobí a ked s ním má byt dcéra sama tak má hystericke scény,raz v živote som mu nechala syna ked som išla k doktorovi to mal syn 4 roky a syn skoncil na pohotovosti s rozbitou hlavou 3 stehy lebo muž si myslel že mu pustí tv a bude pokoj a ked sa má rozprávat s dcérou vždy začne po nej ziapat či nevie normálne rozprávat a teraz ked je muž doma zavre sa do izby aby ho nevidela
čo si tvoj muž zasial, to má. jeho semeno, tvoja pôda. prepáč nemyslím to urážlivo, ale chlapi sú fakt magori... a u vás je ten debil tvoj muž.
je mi smutno, ako to máš, dcérka potrebuje naozaj primeraný prístup, čo tvoj geroj veru nemá.
máš možnosť požiadať na súde o vyššie výživné z dôvodu hendikepu dcéry, výživné na syna a tiež to skús aj na teba - máš šancu niečo získať, čo ti pomôže vyrovnať schodok v nižšom príjme kvôli problémom s dcérou.
čo ti poradili na sociálke ? bola si tam ? skús sa osamostatniť od toho geroja ako to len pôjde.
ako to máte s bytom,koho je ? dcérku nemáš kde dať aj popoludní, nejaké centrum pre deti s takýmto hedikepom ? to by si mohla zarobiť trochu viac. alebo si vypomôcť s mamičkou ktorá má podobné dieťa, vie ťa pochopiť, navzájom si na striedačku povarujete deti, skúšaj - pýtaj sa, rieš pomaly, držím ti palce aby sa ti ti zdarne podarilo.
Ahoj, čo sa týka rozvodu a konania o ňom odporúčam ti pozrieť si túto stránku kde nájdeš všetky potrebné informácie http://www.banos.sk/novinky/ako-sa-rozviest. Držím palce!
@agna1979 nemohla by si ist s detmi k tvojim rodicom, surodencom?