Mám zaplatiť výživné na plnoleté dieťa za november?

1. dec 2024

Rušenie výživného na plnolete dieťa.
Ja som dával žiadosť o zrušenie v auguste, syn v terazzm v novembri na výzvu súdu dal tiež žiadosti o zrušenie , za november zaplatiť??? súd ešte neprebehol.

diana45
1. dec 2024

Áno platiť až do rozhodnutia súdu

caramellka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
caramellka
1. dec 2024

Za november? Veď výživné sa platí mesiac vopred a je december... A zvyšok otázky už bol myslím zodpovedaný v niekoľkých tvojich predošlých diskusiách

apolka77
1. dec 2024

Tak snáď nie je problém svojmu vlastnému decku dať peniaze aj keď právne (možno už) nemusíš.
Či keď súd rozhodne že si mal platiť len do konca augusta budeš si nárokovať nech ti to syn vráti?
Snáď nie.
Hoc by ma to neprekvapilo . Žiaľ.

arianna25
2. dec 2024

Od 18ky posielaš na synov účet

petronelag
2. dec 2024

Dobrý otec alebo väčšina otcov dáva svojmu dieťaťu viac ako len výživné, aj pri nástupe do práce nechcú hneď ani aby prispieval zo svojho platu, veď to dáva vlastnému dieťaťu.

damian85
2. dec 2024

Nie v taktomto prípade nemusíš , respektíve môžeš a neskôr výživné žiadať spať. Zákon jasne ustanovuje kto na výživné nárok má a kto nie. Náreky niektorých si nevšímať , keďže očividne syn s tebou nekomunikuje , treba sa riadiť iba a len zákonom a nie čo precitlivelé duše ktoré si to vzťahujú na seba myslia.

damian85
2. dec 2024

@petronelag Dobré deti komunikujú so svojim rodičom nie cez súd , ale osobne / telefonicky.

apolka77
3. dec 2024

@damian85 dobrý rodič to v prvom rade musí naučiť svoje dieťa.

damian85
3. dec 2024

@apolka77 Iste , očividne tu ho mamina nenaučila slušného správania. Hold teraz je už ale dospelák , mohol by vedieť sám čo je slušné a čo nie.

autor
10. dec 2024

@damian85 vďaka za odpoveď čiže mi nehrozí nejaká exekúcia alebo odobratie vp?🥹

damian85
10. dec 2024

Žiaden exekútor by nevymáhal niečo , načo nemá zákonné právo.

autor
10. dec 2024

@damian85 aj keď ešte nebolo súdne pojednávanie? Na súde je to od augusta mladý sa vyjadril v novembri že tiež žiada zrušenie