Dobrý deň. V roku 2017 sme sa rozviedli v rozsudku mame stanovené výživné na 100€. Keďže naše spoločne dieťa už ma 8 rokov dohodli sme sa že bude platiť 200€(odkedy začal chodiť do školy)Ale každý mesiac mu musím vypisovať volať aby poslal a po 2-3t aj pošle. A naposledy mi povedal nech budem rada že platí 200€ a nie 100€. Mám podať žiadosť o zvýšenie oficiálne cez súd? Ma to vôbec význam keď budem mat na papieri? Už ma to nebaví riešiť.
Ďakujem za každú radu.
Rieš aj neplatenie výživného aj nové výživné. Neplatenie je trestné.
Samozrejme že rieš to cez súd. Ak to budeš mať na papieri nebudeš počúvať somariny že aby si bola rada že TI dám vôbec . Ja by som ho k sudu dala a súd nech da do rozsudku aj ku ktorému dňu v mesiaci TI má dať na účet ak by nedal dala by som ho na súd že neplatí na čas. Môže ísť aj do basy za neplatenie výživného.
@ivett311 a tých 100€ ti platí na čas a ďalších sto dopláca neskôr? alebo jednoducho ti neplatí na čas ani to, čo má súdom stanovené? Normálne mu povedz, že to nechceš riešiť súdne ale budeš musieť, nech vie, že je to pre teba naozaj dôležité. Má vyšší plat? Alebo ešte iné deti? Aby si sa pripravila aj na to, že ak nemá dosť vysoký plat, tak možno ti 200€ ani nepriznajú. To je dosť vysoké výživné na slovensko, minimálne je tu 30€. Ale jeho výšku platu nepoznám, tak tam ti neporadím ale zase ak ti doteraz mohol dať 200€, čo sa dozvedia aj na súde, tak si myslím, že by ti to priznali. Na tvojom mieste by som mu dala ešte jedno upozornenie a následne to riešila súdne.
@januska12323
Žiadne neplatenie riešiť nemôže, keďže otec dieťaťa si plní to, čo má.
@draik za porusenie sudneho rozhodnutia o vyzivovacej povinnosti sa berie tiez neplatenie vyzivneho na cas. Povinna osoba musi si plnit vyzivovaciu povinnost urcenu sudom v plnej vyske a V LEHOTE, tiez sposobom urcenym rozhodnutim sudu. Cize nie, urcite si neplni to co ma ak jej ani tych 100e urcenych sudom neposiela na cas ale o 2 tyzdne neskor, co teda ona uz nenapisala ale pravnik by mal zobrat do uvahy aj tuto moznost a tak radit, nie povedat ze si plni to co ma kedze to z prispevku neni zrejme. A osobne keby idem sa poradit s pravnikom urcite by som cakala ze toto ovlada.
Neplatí ani tých 100€ ani zvyšok.
@cocolino234 už som mu viac krát povedala dostal šancu nie raz ale už som z toho unavená. Keby ho neotravujem tak by nezaplatil asi nikdy..
@draik ako vidis, nie neplati. A bolo to zjavne od zaciatku. Takze porusuje rozhodnutie sudu a so stopercentnou istotou si neplni to co ma... ja viem ze toto je len modry konik a nikto tu ziadnych ,,pravnikov,, neberie vazne ale treba radit s istotou... zial ludia uveria aj komentaru na takomto fore a jasne nikto za to neberie zodpovednost ale aj tak.. pekny den 🙂
Súd zoberie do úvahy, že mohol platiť viac ako 100, vládal 200, tak je vysoko pravdepodobné, že schváli.
Spiš si všetky reálne náklady, na seba, domácnosť, dieťa a fakt žiadaj prispievať viac
@ivett311 ahoj mne schválili teraz na súde 220€ na syna určite si podaj ja som cakala skoro dva roky na pojednávanie k výživnému ale tak to nebudeš mat aj tak hneď a keď neplatí podaj súdnemu exekútorovi cez právnika aj len deň omeškania mu blokne účty a sa spamata
@ivett311 samozrejme ze to ries sudom.