Dobré ráno. Už mam po rozvode a teraz by som si mala poriešiť majetkové počas trvania manželstva. Byt môj nebol, bol iba ex, za ten čas co som tam bola s nim som poberala rd rp a polroka som pracovala, len ťažko bolo ušetriť keď je patologickym hráčom co bol dôvod aj na rozvod. No manzelia sme boli od 3/2019 do 8/2021 zrušenie bsm .. platila sa jeho hypotéka jeho podlžnosti, samozrejme co som mala aj ja úspory všetko išlo tam, nevedela som že sa to bude tak hrotiť. Mám na niečo narok ? Pocula som od známych, že by som mala mat narok aspon na polovičku zo splátok z hypotéky, neviem co je pravda, ked som volala právnikovi tak tí len za peniaze poskytuju info. Budem vďačná za skorú odpoved.
@cacianka v manželstve nie je podstatné, kto čo platil. Má nárok na polovicu splátok jeho bytu
@zmrzlinka2021 ak mu ona zaplatila napr výmenu okien zo svojich úspor spred manželstva,alebo dostala ako dar, tak môže
Ja som pravnik a v podstate suhlasim s radami, ktore si dostala vyssie.Ale to su take jednoduche laicke rady, mozes si povedat, ze narok teoreticky mas. Ale iba pravnik ti povie, ci mas aj realnu sancu sa k peniazom dostat. A bohuzial zadarmo nepracuje nikto.
@natalienka12 ja viem že právnici nepracujú zadarmo, chcela som vedieť či je iba možnosť niečo dostať, nie malé peniaze som mu tam nechala je mu tam ostalo všetko nič som si nevzala než osobné veci oblečenie a vecí detí.. chcem len spravodlivosť o nič viac mi nejde... Je to gembler cez 200 000€ už prehral, to čo chcem je nie je ani polovica z toho co on prehral
Moznost mas aj narok. Bez poznania konkretneho pripadu a listin sa viac poradit neda. Realne totiz nemusis dostat nic.
Je tu skupina právne poradenstvo - skús sa tam poradiť s právnikom
ano mas narok pocas doby manzelstva na polovicu hypo splatok na majetok kde ste spolu byvali. A v pripade, ze on by mal este nejaky iny svoj byt /ziskany este pred manzelstovm/ a tiez plati hypo pocas manzelstva, tak aj na tu splatku polovicu, mas narok. prave to riesim...len ja vlastnim taky byt a buduci ex...sa toho vzdal.
Koľko si platila - prispela na jeho hypotéku, máš nárok na 50% , čiže podľa počtu mesiacov trvania manželstva si vyrataj, a prípadne čo máš doklady že si mu prispela /zaplatila do bytu, za jeho dlžoby pôžičky, to si môžeš vymáhať .
A má on nejaké €, že budeš mať z čoho pýtať a on platiť ? Hlavne na všetko potrebuješ dôkazy.