Mám ísť vypovedať na súd ako svedok, ale ochorela som

sima12_345
26. okt 2021

Ahojte, chcem sa vás spýtať či nemáte niekto skúsenosť stýmto mám ísť vypovedať na súd ako svedok lenže som ochorela a neviem co mam teraz robiť a ešte k tomu sa to stalo pred 2 rokmi a nič si s toho nepamätám mam pravo že keď tam dôjdem povedať že si nič nepamätám. Vopred ďakujem za odpovede.

tosomja
26. okt 2021

@sima12_345 tak oni ťa návedu otázkami aby si sa rozpamatala. Neverím, že si nepamätáš. A z účasti sa môžeš ospravedlniť, keď máš PN. Ale či nebude kvôli tebe odročený súd, to neviem.

miankass
26. okt 2021

@sima12_345 ahojky, presne mne sa stal prípad kde som obeť a stalo sa to pred 3 rokmi keď nemôžeš prísť musíš ospravedlniť svoju neúčasť, zavolať na súd. Inak bez ospravedlnenia budeš platiť 200e za nezúčastnené. A oni ti budu klásť Otázky ale ak si nepamätáš na niečo kľudne môžeš povedať ze si nepamätáš, oveľa lepšie ako by si mala klamať.

sima12_345
autor
26. okt 2021

@tosomja no nepamätám, nechcem sa navážať ani nič lenže je to po vyše 2 rokoch a povedali nám na poslednom výsluchu že sa to už uzatvára a že to nebudú riešiť ďalej a teraz mi došlo predvolanie

luccija
26. okt 2021

@sima12_345 napíš a pošli PN

andrea_82
26. okt 2021

Ja som ako tehotná bola vypovedať k veci, ktorá sa stala cca 6 rokov dozadu. Keď som sa pýtala, či musím prísť, lebo mám rizikové tehotenstvo, povedali mi, že mi to síce môžu posunúť, ale výpovedi sa nevyhnem. Dávali mi konkrétne otázky, na niektoré som povedala, že je to už dávno a nepamätám sa.

elistek13
27. okt 2021

Tym, ze nepojdes sa to len oddiali, to nie je vec, ktora by proste isla do zabudnutia tym, ze teraz ty si chora, oni sa k tebe vratia a pojdes tak ci tak vypovedat.

didi2102
27. okt 2021

@sima12_345 ja som dostala minulý týždeň na predvolanie ale ku vysetrovatelovi,lenže cez pol republiky,mám dve deti bez auta muž mimo SR, a išlo o to že som mala v obchodíku asi týždňovú brigadu ale majiteľ mal / má prúser, bolo to 7rokov dozadu,bola som na výsluchu minulý rok a málokto byt uzavrete ale znovu treba,lenže teda nejde o súd a vypovedať musíš,možno by sa dalo písomné lenže to ti musí niekto odsúhlasiť , ja sa tomu vypovedanie len pri vyšetrovateľka nijak neviem vyhnúť no počká kým budem môcť ale jasné že nie rok