Dobrý deň,
chcela by som poznať vaše názory. S manželom sa budeme rozvádzať ale môžem o výživne požiadať až v novom roku pretože sú sviatky. Mám mu dávať dieťa keď si po neho príde alebo mám počkať kým pôjdem na sociálnu ohľadom výživného alebo počkať kým sud urči? A čo keď mu ho nedám kým nerozhodne sud? A čo keď ho dám a už mi ho nevráti? vždy sa iba vyhráža políciou ale ja sa jej nebojím pretože on nás vyhodil. Mám mu ho dávať? Nechcem mu ho dávať. čo vi na to? ☹
@mamicka1405 , tvoj manzel je a vzdy bude otcom vasho dietata. Dieta ma pravo na kontakt s nim.
@mamicka1405 a koľko rokov má dieťa?
@mamicka1405 ale nevieme dovody,preco nechces,....
@mamicka1405 Citam tvoj status, ze ma prvy zubok. Ma cca 7 mesiacov, podla mna take male dietatko by malo byt hlavne s mamou. Bude sa manzel o take male dieta vediet sam postarat? Nebude dieta v soku, ked zrazu nebude mat cez den alebo v noci pri sebe svoju maminku??
@mamicka1405 aky mas dovod, prečo nedať? alkoholizmus, drogy, nasilie,..?
On je plnohodnotny rodic ako si ty, predstav si, ze by toto niekto tebe robil..
@mamicka1405 nenapísala si žiadny dôvod, prečo mu dieťa nechceš dať, možno je nejaký naozaj vážny dôvod na to, ale nespomínaš... takže si uvedom dve základné veci - rozvodom sa končí manželstvo, nie rodičovstvo a výživné nie je poplatok za styk s dieťaťom... ak si aj v januári podáš žiadosť o výživné, pojednávanie nebude stanovené na druhý deň a ani o týždeň, pár týždňov až mesiacov to potrvá, nerob z dieťaťa rukojemníka...
@fuska nikde nie je reč o celej noci, celom dni... ak si otec zoberie dieťa na hodinu dve von kočíkovať, tak z toho isto žiadny šok mať nebude... ja neviem, ale tieto názory, že dieťa vlastne otca ani nepotrebuje do neviemakého veku, to vzniká kde?? a čo matka? nepotrebuje nejaký čas aj pre seba? veď to netreba brať hneď ako najhoršie zlo, že má dieťa stráviť čas so svojím otcom, treba si z toho zobrať tú lepšiu stránku, potom tu možno nebude toľko príspevkov o totálnej vyčerpanosti, vyhorení, depke zo stereotypu okolo detí a podobne...
@fuska úplne milujem tieto najhoršie vízie a predpovede... mi povedz, ktorý chlap si bude brať niekoľkomesačné dieťa na celé dni, noci ? 😅 keď nemusí, tak ani jeden...a hlavne ak píše, že ICH vyhodil, nie len ju... ak by jej chcel dieťa zobrať, mal dosť času doteraz... a okrem toho - do rozhodnutia súdu, resp. vydania predbežného opatrenia majú obaja rodičia voči dieťaťu rovnaké práva, takže ak by mu ho odmietla dávať len tak z plezíru, tak to bude ona, kto môže mať problémy na súde...
zakladateľka témy napísala len veľmi okrajovo o svojom probléme, takže naozaj je predčasné maľovať čerta na stenu... to ako keby niekto napísal, že radšej nebudem chodiť cez cestu, lebo čo keď ma auto zrazí...
@luba28 a keby ti toto spravil tvoj expartner, ako by si sa citila? By si urobila zo seba tu najvacsiu mucenicku... chuderu matku.. vsetci by tu ganili na tvojho ex a teba lutovali.
Co tak empatia? On je rovnoceny rodič ako matka. Viem, ze slovenske zeny si to nemyslia, a potom tu mame generaciu gaunerov, co vrazdia, kradnu,... lebo "ja som matka, kto je viac"!!
@mamicka1405 Urob tak, ako sama citis. Tu budu dva tabory. Jedny budu hovorit, aby si dieta nedavala, ak sa bojis, druhe budu bojovat za prava otca. Rozhodnut sa musis sama. Zatial tu nepisal nikto kompetentny, kto by sa vyjadril, co je spravne z pravneho hladiska. Skus sa obratit na tu socialku, aby bolo vsetko koser.
@fuska tu nie je boj za práva otca, jednoducho to je tak dané v zákone - rodičia majú voči dieťaťu rovnocenné postavenie, "ja nechcem" nie je argument, ktorý by pred ktorýmkoľvek súdom obstál... ak máš o tom nejaké pochybnosti, kľudne si nájdi zákon o rodine... a pokiaľ nie je otec tyran, pedofil alebo podobný extrém, tak mu nebude obmedzený styk s dieťaťom - dokonca aj keby bol feťák alebo alkoholik, tak mu v prípade záujmu bude dovolené stýkať sa s dieťaťom (za trochu iných podmienok, ale bude)... takže žiadne dva tábory, ale pokiaľ ona "spraví ako cíti / chce" tak sa všetko môže obrátiť proti nej...
@evelynm ale to este neznamena,ze to nemoze byt nasilny chrapun,ktory si NEZASLUZI byt so svojimi detmi 😉
@shopoholocka , nic take zatial o nom nenapisala.
@mamicka1405 mala by si vysvetlit nieco blizsie,.....alebo dat zatvorit tuto debatu,ktora k nicomu nevedie,.......
davaj mu ho v sprievode matky,to znamena ze ked bude chciet byt otec so svojim dietatom,tak len za tvojej pritomnosti.Nemoze ta poslat prec! Byvate spolu?je dieta kojene?byva v rovnakom este? ci ako to mate?napis viac
@mamicka1405 ak nemas predbezko o zvereni dietata tebe, tak by som nedavala.. Ty sama vies, preco to nechces. Ja len poviem, ze poznam pripad, ked zena odchadzala od muza, manzel ju poziadal, ze dieta zatial pokocikuje kym si pobali a dieta jej uz nevratil.. Mesiac! trvalo kym dieta dostala späť. Nekonecne urazky, podavane trestne oznamenia, udavania na socialke, ze sa o nu nestarala, tyrala a podobne.. Takze, ty sama vies najlepsie co od neho mozes cakat. Ak mas akekolvek pochybnosti, nedavaj.
@mamicka1405
preco a ako vas vyhodil? ak vyhodil matku s malym dietatom, nie je to asi "skvely chlap"
ak je dieta kojene a nema ani jeden rok, tiez by som mu ho nedala. hovorte si tu, co chcete, ze otec je plnohodnotny rodic, v prvom roku zivota nie je. nepoznam ani jedneho otca, ktory by do jedneho roku dokazal plnohodnotne nahradit matku. a to poznam dobrych otcov.
a ak by som sa bala, len 1%, ze mi deti nevrati, tak mu ich nedam vobec, len v mojej alebo niekoho inej pritomnosti. toto by som neriskovala.
@sissy27 mozno ta prekvapim, ale su taki chlapi, ktori to spravia... zial...
ale tak to je chrapunstvo - zobrat dieta matke, a rovnako je chrapunstvo nedavat dieta otcovi.
@mamicka1405 - ries veci az ked sa stanu. to, ci ti vrati dieta - dokial ho nemas zverene v svojej starostlivosti, tka toto nikdy nevies... a vzdy som trpla, ci mi deti vrati... to je uz proste udel zien a matiek a ja ti poviem ze vtedy som sa utesovala jedinym - je to sice psychopat, ale do kelu zila som s nim, tak hadam som nemala az tak vadny usudok a deti mi neukradne....
a ak by to aj urobil -- potom navrh na predbezne opatrenie, a tak dalej a tak dalej... reis tieto veci az ked nastanu, nie ked su iba hypoteticke, iba si narobis sama sebe zle -- budes matka, ktora brani v styku s dietatom a to mi ver, ze na sude bude tvoj ex potom na koni....
takze --- davat dieta!!!! a k tomu ze sa bojis.... tak kedze je take male, tak kludne trvaj na tvojej pritomnosti.... ak sa ho bojis, zorganizuj raz do tyzdna stretnutie vnakupnom centre, kde je kopec ludi, nech je tam s tebou aj kamoska, mozete ist do detskeho kutiku, hockam.... proste bude on tri hodiny s deitatom, a ty v pozadi s kamaratkou... a hotovo.
riesenie ked sa chce tak sa vie najst aj aby vlk ostal syty a aj koza cela, len treba porozmyslas a CHCIET
@sisaha a nepohorsi jej to ze bude osoba ktora brani v styku dietata s otcom??? ako ja som si toto neprezila, ale vzdy som sa strachovala ze mi deti nevrati... nastastie u toho mojho zvitazila jeho pohodlnost - starat sa o deti je praca... ale tiez viem o pripade, kedy to otec spravil a matka dieta nedostala pol roka ☹ lebo sudy... on si proste radsej najal opatrovatelku a ta bola so synom, akoby mal syna vratit matke.. tiez mal maly niekolko mesiacov iba...
@mamicka1405 isla by som na socialku a tam sa poradila,...a ak tak by som isla s nimi a tam kde je vela ludi,....