Ahojte, mám 18 rokov. Náhradné výživné mi vypláca úrad práce sociálnych veci a rodiny. 25 eur.... Exekútor mi avizoval,že môj otec je aktuálne už zamestnaný. Prosím poraďte mi, na koho a kde sa mám obrátiť. Chcela by som požiadať o zvýšenie výživného. 25 eur na stredoškoláčku je niečo neskutočné. Riešil niekto podobnú situáciu? Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
@anonyym123 nápis si návrh na súd na zvýšenie výživného. Toto čo dostávaš je pod zákonným limitom. Ak máš menej ako 18 rokov, návrh by mala podať tvoja mama
@anonyym123 to je strasne....ze to urad nerieši......véd keď majú takéto info....mali by podať pomocnú ruku ako napísať žiadosť na súd o zvýšenie vyzivneho
@pieksamaki pôjdem sa informovať na úrad čo ďalej, žiadosť na súd som ešte nepísala tak dúfam že to zvládnem nejak napísať.
@anonyym123 no a ešte čo je zaujímavé, nakoľko
exekútor zistil že otec je zamestnaný, peniaze od neho vymáha on...štát v takom prípade už mi nevypláca nic. Čiže im príde úplne v poriadku vyplácať pre 18 ročnú stredoškoláčku 25 eur mesačne.
@sevrin ďakujem
@pribinak ďakujem
@anonyym123 ešte raz, daj si návrh na zvýšenie. 25 eur je pod zákonným minimom. To je v súčasnosti cca 34 eur
Nuž najrelevantnejšie info dostaneš priamo na ÚPSVaR a pri dobrej vôli si to tam možno rovno aj vybavíš.