Mám byt na hypotéku. Predpokladám, že keď sa vydam a počas manželstva splácam, ma na byt nárok aj manžel, prípadne budúci exmanžel. 😂
@patka06 no veď tak som to myslela, že teoreticky na polovicu splacanej hypotéky.
polovica splatok co dal a plus ak vrazil daco do domu zo svojich penazikt mal pred manzelstvom darovane alebo zdedene a ma na to doklad ...
@syslik81 čiže ak viem zdokladovať že na byt nič nedal a platila som si ho sama, je iba môj?
Autorka, ak budes platit splatky v manzelstve, tak odo dna manzelstva ma narok na polovicu splatok aj manzel. Aj keby ich platis zo svojho uctu.
@katkine_terapie presne tak, práve som sa to chystala napisat ...
Odo dňa manželstva ma manžel nárok na polovicu počas manželstva zaplatených splátok. Ak s platíš hypo pred uzavretím manželstva tak manžel nemá nárok
nie splatky mu preplatit musis ... teda jeho polovicu aj ked isli z vasho uctu .. alebo ak ucet bol na teba a on mal svoj ..
Pred svadbou si vies podpisat zuzenie BSM o vysku splacanu na hypoteku svojho byty a po rozvode by nemal mat narok(ked som sa nato pred dvomu rokmi u pravnika informovala bolo mi to takto povedane)
Akože nič nedala. Ako manželia ste už rodina, peniaze sú spoločné
Čo znamená že na byť nič nedal? Myslíš získanie nehnuteľnosti či samotné splatky? A nie je to celkom pravda, že má nárok na polovicu splátok po manželstve. Záleží, z akého obdobia tie peniaze pochádzajú. Ak by si mala účet na seba s finančnou hotovosťou pred manželstvom a splátky by išli z tohoto účtu, na tieto splátky by nemal nárok. Pretože tie financie by nespadali do BSM.
záleží ako si rozdelíte financovanie domácnosti....lebo teoreticky aj príjmy počas manželstva sú spoločné🙂nestačí že ty by si splácala hypotéku a manžel by vás živil🙂
Na byt nie, len na polovicu splátok zaplatených počas manželstva
Nehnuteľnosť nadobudnutá pred uzavretím manželstva nespadá do BSM