Majetok po manželstve

5. nov 2022

Mám byt na hypotéku. Predpokladám, že keď sa vydam a počas manželstva splácam, ma na byt nárok aj manžel, prípadne budúci exmanžel. 😂

patka06
5. nov 2022

Na byt nie, len na polovicu splátok zaplatených počas manželstva
Nehnuteľnosť nadobudnutá pred uzavretím manželstva nespadá do BSM

lily14
5. nov 2022

@patka06 a keď je darovaná počas manželstva?

autor
5. nov 2022

@patka06 no veď tak som to myslela, že teoreticky na polovicu splacanej hypotéky.

syslik81
5. nov 2022

@lily14 dary niesu bsm takze ak bol darovany len jednej osobe tak je len jej

syslik81
5. nov 2022

polovica splatok co dal a plus ak vrazil daco do domu zo svojich penazikt mal pred manzelstvom darovane alebo zdedene a ma na to doklad ...

lily14
5. nov 2022
autor
5. nov 2022

@syslik81 čiže ak viem zdokladovať že na byt nič nedal a platila som si ho sama, je iba môj?

katkine_terapie
5. nov 2022

Autorka, ak budes platit splatky v manzelstve, tak odo dna manzelstva ma narok na polovicu splatok aj manzel. Aj keby ich platis zo svojho uctu.

mima999
5. nov 2022

@katkine_terapie presne tak, práve som sa to chystala napisat ...

sense
5. nov 2022

Odo dňa manželstva ma manžel nárok na polovicu počas manželstva zaplatených splátok. Ak s platíš hypo pred uzavretím manželstva tak manžel nemá nárok

syslik81
5. nov 2022

nie splatky mu preplatit musis ... teda jeho polovicu aj ked isli z vasho uctu .. alebo ak ucet bol na teba a on mal svoj ..

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
judit47
5. nov 2022

Pred svadbou si vies podpisat zuzenie BSM o vysku splacanu na hypoteku svojho byty a po rozvode by nemal mat narok(ked som sa nato pred dvomu rokmi u pravnika informovala bolo mi to takto povedane)

zmrzlinka2021
5. nov 2022

Akože nič nedala. Ako manželia ste už rodina, peniaze sú spoločné

luccija
5. nov 2022

@jarkap1 nemas narok na byt jedine, ze Ta dopise na LV iba na polovicu splatok pocas manzelstva

hipuska
5. nov 2022

Čo znamená že na byť nič nedal? Myslíš získanie nehnuteľnosti či samotné splatky? A nie je to celkom pravda, že má nárok na polovicu splátok po manželstve. Záleží, z akého obdobia tie peniaze pochádzajú. Ak by si mala účet na seba s finančnou hotovosťou pred manželstvom a splátky by išli z tohoto účtu, na tieto splátky by nemal nárok. Pretože tie financie by nespadali do BSM.

mogaa
6. nov 2022

záleží ako si rozdelíte financovanie domácnosti....lebo teoreticky aj príjmy počas manželstva sú spoločné🙂nestačí že ty by si splácala hypotéku a manžel by vás živil🙂