Zdravím mamka sa mi rozviedla s otcom , ale otec nechce predať byt na polovicu (Aj keď sú obaja vlastníci). Čo robíť v takomto v prípade? Mama nechce to riešiť súdne lebo môže sa to ťahať aj roky... Boli ste niekto v podobnej situácii ?
Presne tak aj cudziemu.
@deti95060810 nikto normálny by taký podiel nekúpil.
Inak ako cez súd to nevidím, keďže otec nechce.
@alickapusinka nie je to pravda. Ak sú podielovi vlastnosti, predkupné právo má spoluvlastník alebo len blízka osoba (manzel, dieťa a pod). Musis to riesit súdne, ak nechce podiel jej ex odkúpiť.
@huxy nikdy nevieš ....
@deti95060810 ale je hlúposť sa na to spoliehať. A mohlo by to trvať oveľa dlhšie ako ťahanice na súde.
@frederik126 vôbec takýto súd netrvá roky. Prečo by mal? Bežne je to relatívne rýchly proces. Buď to bude riešiť súdom alebo bude aj naďalej vlastníkom spolu s ex manželom.
@frederik126 otec má predkupné právo. Ak nechce predať, musí to mama podať na súd
@frederik126 poprípade ešte môže otec vyplatiť mamu a jemu ostane byt
@tramtada31 no ved nechce ani ju vyplatiť.
Bola som presne v takejto situácii a áno ťahalo sa to roky a nič z toho ak on nesúhlasí nikto ho neprinúti byt predať, nesúhlasil že vyplatí on mňa nemal z čoho a nesúhlasil ani aby som ho vyplatila že nemá kam ísť takže sa súdy odročovali a odročovali, zaplatila som kopu peňazí právnikovi, znalcovi, medzitým išli nehnuteľnosti hore zas trebalo znalca no až som sa nato vykašľala
Poradili mi že môžem predať tretej osobe najprv som mu ale doporučene poslala ponuku jemu na odkúpenie lebo má predkupné právo a keď on neodkupil mohla som predať tretej osobe aj som mala ponuku že oni si s ním už poradia nasťahujú tam nejakých spoluobčanov a potom už predá aj svoju časť že tak to robia
No je to ťažké, najlepšie sa dohodnúť, držím prsty
mama môže predať svoj podiel niekomu inému..