Má také manželstvo význam?

lulu271
11. sep 2017

Ahojte zienky niesom tu nova len radsej pod novym nickom. Zacnen pekne po poriadku. Sme manzelia skoro 5 rokov a vztah pred manzelstvom trval cca 3 roky. Mame 2 deticky 4 a 2 rocne.Myslite si ze ma vyznam ostavat v manzelstve ked moj manzel je hotovy manipulator a chorobne ziarlivy? Odpovuvacie zariadenia, gps v aute,hrabanie sa v mojom tel dokonca uz sa hrabal aj v kamoskinom, to je len zlomok vsetkeho. Samozrejme ani ja niesom bez viny uprimne sa priznam raz som ho podviedla a aj to vie. Ale aby ste si nemysleli ze taketo chovanie nastalo po nevere, nastalo este pred tou hlupou neverou (co lutujem) ked medzi nami bolo podla mna vsetko ok a nemal najmensi dovod sa takto chovat. A samozrejme ma aj on toho na rovasi dost len ja nemam take dokazy ako on. Nemam ani chut ani cas ich hladat. Mam pocit ze on je mnou posadnuty. Fungujeme stylom on moze vsetko (ist za kamaratmi,pozerat po zenach, dokonca na oslave krsniatka sa verejne pred vsetkymi s animatorkami fotil a pytal cislo a pod.je toho vela) a ja nic. Mojej kamaratke zomrel otec tak ma poprosila ci za nou nepridem pokecat, tak som sla asi na 20 min a prevadili sme sa kvoli tomu 2 dni. Proste neviem ako dalej. K rozvodu sa to uz par krat blizilo aj som chvilu byvala u mamky ale tak zas som tomu dala sancu ale asi zbytocne, asi sa nikdy nezmeni. Velmi ma to psychicky nici, uz sa neviem ani usmievat, na deti som vzdy nervozna(myslim si ze kvoli nemu) . Neviem ci to ma vyznam kvoli detom drzat alebo nie. Samozrejme hadame sa vela, ma aj pocas hadok agresivne sklony a samozrejme neda sa vzdy urobit tak aby toho neboli deti svedkom. Syn je tym podla mna uz teraz dost poznaceny, nechova sa prave najlepsie ☹ A keby sme sa aj rozviedli co bude dalej? ☹ ak ste tu nejaka ktora ma alebo mala doma takeho muza tak budem vdacna za kazde rady. Dakujem

evittam
11. sep 2017

@lulu271 Tie 3roky co ste boli spolu pred manželstvom bol tiez taky? A hrabal sa v telefóne kamarátky, to je ako mozne?
S takym chorym clovekom by som nebola ani minútu.

lulu271
autor
11. sep 2017

@evittam nie az taky urcite nebol predtym, ako mal sklony k ziarlivosti ale az takto nie. Je sice pravda ze pred tym mi plne vyhovovalo ze sme kazdu volnu chvilu travili spolu vzdy a vsade ale tak po 2 detoch a takmer 5 rokoch stravenych doma s detmi som si myslela ze mam narok raz za cas vypadnut niekde von napr s kamaratkou alebo sestrou a to mu vadilo lebo predtym som to nerobila. Vsade kde som isla som ho volala a zrazu uz nie a to bola asi voda na mlyn. No hrabal sa tak ze kamaratka u nas spala a kedze vie ze si vsetko hovorime tak vedel ze dokaz a mojej nevere pravdepodobne najde v jej telefone.

evittam
11. sep 2017

@lulu271 Ty si myslis, ze mas "narok" na niečo? Preboha, prec od takého chlapa. Jedina moja rada.

sisaka
11. sep 2017

@lulu271 navzájom sa podvadzate, nemôžete jeden druhému veriť, žiaľ oprávnene, k tomu chorobná žiarlivosť... to nemá význam, jedine riešenie je ukončiť vzťah

lulu271
autor
11. sep 2017

@evittam rada by som ale tak nieje to take jednoduche deti, majetky, dlhy atd. Ako jasne urcite to nikto nemal jednoduche pri takomto rozhodovani ale tak deti su na neho dost naviazane a navyse ani podpora mamky nic moc teda. Je krestanka, brali sme sa v kostole tak jej nazor je ze co som si vybrala to mam, aj ked asi na ulici by ma teda nenechala. A surodenci ma sice v podstate podporuju ale tak maju svoje rodiny a zivoty, nechcem ich zatazovat. ☹

lulu271
autor
11. sep 2017

@sisaka to je sice pravda ale tak moj podvod nebol uplne zalozeny na sexe (co je mozno este horsie). Ten chlap mi bol skor butlavou vrbou, clovekom ktory ma pochopi, podpori atd. Aj ked samozrejme toto ma neopravnovalo ho podviest a neobhajujem sa tym. A jeho neznesitelne ziarlive a psychopaticke chovanie zacalo uz pred tou neverou ako som napisala.

evittam
11. sep 2017

@lulu271 Prepac za uprimnost, ale preco maa s takym chlapom deti, dokonca 2? Naozaj nemôžem veriť tomu,ze pred deťmi bolo vsetko inak.....
Chápem,ze to nie je jednoduché ale proste ja by som nemohla zit a podobnym ....

libawet
11. sep 2017

@lulu271 určite bol taký vždy, len si tie varovné signály nevidela, či skôr prehliadala ( zamilovanosť, " rúžové brýle " ...). Čo už teraz ? Skúšali ste už všetky možnosti? Rozobrať to, čo on robí a čo Ty, ako reaguješ? Prečo to on robí, aký má stále dôvod? Kde sa zrodila tá jeho chorobná žiarlivosť, keď píšeš, že taký bol aj pred Tvojou neverou ? Rozprávali ste sa otvorene? Skúsili ste si dať na papier plusy a mínusy vášho terajšieho vzťahu, majetkového vzťahu a prípadného rozvodu? Bavili ste sa, aký dopad to bude mať na deti, ak spolu zostanete a aký po prípadnom rozvode? Čo bude horšie a čo lepšie? Skúsili ste napr. mediátora, ak sa sami neviete konštruktívne porozprávať ? Skúsil manžel vyhľadať psychológa pre svoje problémy? Chcete a máte záujem ešte toto všetko riešiť?

lulu271
autor
11. sep 2017

@evittam no lubila som ho jasne tak asi zaslepena laskou a navyse syn nebol planovany mala som 19 ked som otehotnela cize chyba. Moc na vyber nebolo. A dcera? Bolo medzi nami vsetko ok ako pisem lubila som ho staral sa o nas a na nieco take zeby sa mohol zacat takto chovat som ani nepomyslela.

evittam
11. sep 2017

@lulu271 Tak už len ako radi
@libawet
@libawet . Proste si sadnúť a riesit to ak ešte je nejaky zaujem. Lebo niekde ten skrat v nom musel nastať a kvôli niečomu....

lulu271
autor
11. sep 2017

@libawet neskusili sme toho vela. Moja prva podmienka ked chcel aby som sa od mami vratila domov ze ked pojde za psychologom vratim sa domov. Slubil mi to ale jasne sluby sa slubuju bla bla... A bavit sa s nim logicky neda lebo vzdy ked dojde na temy ako rozvod atd reaguje impulzivne a v podstate agresivne. Proste neda sa s nim rozpravat na temy s ktorymi sa on nestotoznuje laicky povedane ked niekto nezdiela jeho nazory tak ho tie nazory nezaujimaju. A ci chcem? Tazko povedat skusam to kvoli detom menim sa ani si len s nikym opac pohlavia nepisem na ulici sa radsej ani na nijakeho chlapa nepozriem aby nebolo peklo aj ked uprimne uz sa mi s toho jeho chovania nadvihuje zaludok. A co sa tyka jeho tak on to chce vraj zachranit ale nezda sa mi aby preto nieco robil aj ked tvrdi ze sa meni a ze ked to ja nevidim tak je to moj problem.

lulu271
autor
11. sep 2017

@libawet a nastalo to vtedy (aspon ja mam taky pocit) ked prisiel o zamestnankynu a musel byt v robote v kuse (o 5:30 odchadzal a domov chodil o 21:00) plus syn zacal chodit do skolky cize zrazu som mala vela casu asi podla neho.

bosoriak
11. sep 2017

@lulu271 ty chod k psychologovi, nezartujem. Aby si nasla vlastnu sebauctu. Ostatne bude potom malina.
Inak budu tvoje deti zit v rovnakom vztahu ako ty teraz.
Vela stastia.

libawet
11. sep 2017

@lulu271 vieš čo, no toto musíte chcieť obaja, tie zmeny. Skús sa ho opýtať, či mu máš pomôcť? Ako pomôcť? Ak teda ešte chceš. Ak povie, že nie alebo nebudeš vidieť snahu, že sa chce o niečo pokúsiť, tak sa ho rovno spýtaj, ako sa on snaží niečo zachraňovať a či chce on sám? Že na to musíte byť dvaja, že si ešte ochotná mu podať pomocnú ruku, no musí aj on. S tou neverou Tvojou - povedz mu, že to je už len v jeho hlave a záleží len na ňom, ako si to z nej raz a navždy vytrepe, ak chce.

lulu271
autor
11. sep 2017

@bosoriak no ved ja uz mam taky pocit ze toho psychologa potrebujem skor ja ako muz ☹ dakujem

lulu271
autor
11. sep 2017

@libawet to sme preberali uz asi pred pol rokom. On si to priznal ze to nieje v poriadku co robi a poprosil ma ze mu pomozem ak od neho neodidem a budem pri nom stat a pomahat mu. Snazim sa robim to ale dokedy to mam vydrzat. A co sa tyka tej mojej nevery ako vedela som ze vycitat mi to bude ale az tak ze aj beznu konverzaciu otoci nejakou sprostou poznamkou na moju neveru alebo ze to kazdemu vesa na pockanie na nos? cudzim ludom? s tym som fakt nepocitala.

unctadorg
11. sep 2017

O moj boze. Lutujem deti, ze vyrastaju v takomto prostredi a davas im super priklad do zivota. Netreba trpiet tyrana!

alaguema
11. sep 2017

@lulu271 či to má význam, musíš vedieť/cítiť ty. Z tých útržkovitých informácii tu nikto nevie dokopy nič a aj to, čo vieme, je len tvoja verzia príbehu. Nevera je vážny zásah do vzťahu a dôveru to podkope kvalitne. Pre začiatok by som si od neho vynútila podmienku - už nikdy agresia (či už fyzická, alebo verbálna), pred deťmi. Ak to nedodrží, treba ísť preč. Ak to bude dodržiavať, môžte ísť o krok ďalej a začať pracovať na jeho neistote, asi aj komplexoch, ktoré ho vedú k tomu, že ťa kontroluje. Úprimne - chorobný žiarlivec a ty mu ešte do toho nasadíš parohy...To nevyzerá na nejakú snahu o harmonický domov ani z tvojej strany.

janinah
11. sep 2017

Len škoda,že si tie jeho vlastnosti zbadala až ked sú na svete dve deti....radím manželskú poradňu,ty tiež nie si svätá,ak máte obaja normálne fungovať kvôli deťom v jednej rodine,tak potrebuje odborné rady a pravidlá- OBAJA.

obsadenemeno
11. sep 2017

@lulu271 obaja ste ako male deti. Sup, sup k psychologovi. Inak to vyznam nema - odpoved na tvoju otazku.

oli18
11. sep 2017

Trochu som rátala a vyšlo mi, že máš 23-24 rokov a od 16-tich si so svojim manželom. Nepíšeš, koľko rokov má on. Ale ty si vlastne skoro vhupla do manželstva, aj keď to bolo po 3-roch rokoch chodenia. Ale iné je chodenie napr. 25 ročných, ako 16 ročných študentov. Tam nebolo veľa priestoru na vzájomné spoznávanie sa, na odskúšanie spolužitia. Skús to riešiť, ako radia baby. Si mladá, ak by si sa aj rozhodla pre rozvod, založíš si ešte novú rodinu, kde budeš možno šťastná.

mamaaaaaaaaaaa
12. sep 2017

Ste spolu od tvojich 16tich rokoch ?? V 18tich ste sa brali v 19tich sa ti narodil syncek a v 21vych sa ti narodila dcerka. Teraz mas 23 rokov. Fuuu .. aky si mala na to dovod ho podviest ??? Podla mna je to vina oboch. Ak si hladala utechu od ineho muza ked ti ju nedaval ten tvoj mala si od neho odist uz davno a nepodvadzat ho ver ze mu to ublizilo. Ak podviedol on teba.. naco ste teda spolu ostavali a robili deti ?? Vase deti samozrejme za to nemozu ale taktiez vas miluju a tuzia potom aby sa maminka a tatinko nehadali a potrebuju vas. Hrabal sa ti v mobile a v kamaratkynom mobile ? Kolko ma preboha rokov ? Je to velmi detinske .. ako este pochopim to ked sa hrabe v tvojom mobile ale akymal dovod sa hrabat uplne cudzom mobile ? Ste ešte deti, ktore maju deti.

Urobili ste velku chybu v zivote za ktoru budu pykat len a len vase deti. Keby som chlap nestravila by som s tebou ani minutu ako so zenou. Keby som zena, kopla by som takeho chlapa do ritky a bol by pokoj.
Môj názor.