Má partner väčši nárok na dieťa po rozchode?

31. dec 2020

Pred pár rokmi som mala s priatelom s ktorym mám dieťa krízu. Nezvládla som to, zbalila som sa a odišla. 2 mesiace sa o nu staral iba on ale chodila som ju navštevovať každý deň. Prosím nesúďte ma neviete čo za tým odchodom bolo. Potom som sa vrátila a teraz po niekoľkých rokoch mame krízu opäť no už nechcem dopustiť že odídem od malej. Ak by sme sa rozišli, ma na nu väčší nárok on? Môže ma tým nejako vydierat?

deti95060810
31. dec 2020

nie, nemá väčší nárok na dieťa ako ty... Len tvoj minulý odchod od dcéry môže zneužiť pred súdom...😉

autor
31. dec 2020

@deti95060810 to myslim :( čiže asi by mohli ísť viac v prospech jemu

syslik81
31. dec 2020

tazko povedat ked nik nevie co bolo za opustenim dietata ... ale isto si mala vazny dovod a isto to on na sude vytiahne ..ale sud sa na to musi pozriet aj z tvojej strany takze nema vatsi narok ..

pribinak
31. dec 2020

Tak podstatný je dôvod tvojho odchodu. Dôležité je, že bola s dcérou v kontakte. Súd bude určite riešiť dôvod tvojho odchodu. Je totiž rozdiel odísť a odísť.

emmanovot
31. dec 2020

Ten odchod od dietata sa da podla mna zneužiť pri rozvode a pridani opatery. Všetko zavisí, že ako sa to rozhodne pri tom, ale nevzdávala by som sa aj tak na tvojom mieste

777januska777
1. jan 2021

Ja to vidím na striedavu starostlivosť, ak je otec normálny.

makova333
1. jan 2021

Moze aj nemusi to byt problem, Velmi zalezi, ake karty v rukach ma otec dietata. Resp. ake si mu dala svojim odchodom. Z pohladu, ze si odisla a denne chodila za dietatom (on ta pustil do bytu a denne navstevovat dieta) nevyzera, ze by bol nasilnik alebo nieco podobne. A dalsia vec, akeho dostanes sudcu/sudkynu a ako sa ona konkretne bude na problem pozerat. Nik ti tu (a bez dodatocnych info- o predchadzajucej situacii, o tvojich financnych pomeroch, byvani, veku dietata atd.) neda istotu, ako sud rozhodne.

jajka71
1. jan 2021

V tomto prípade si treba uvedomiť, že o tom, komu dieťa bude zverené nerozhoduje jeden z Vás ale súd, vyjadruje sa k tomu kuratela, ktorá skúma u koho sú lepšie podmienky a kto sa lepšie dokáže postarať o dieťa. To, že sa bude riešiť tvoj odchod je viac ako pravdepodobné a veľa zohrá úlohu aj to, ako sa to bude prezentovať, lebo sú rodičia, ktorí odídu a ich záujem o dieťa je nulový, alebo viac ako symbolicky. Tu sa bojím jediného, že tvoj pertner urobí všetko preto, aby ta ociernil, lebo partneri bojujú niekedy o dieťa len preto, aby ublížili druhému nevidia, že tým najviac trpí dieťa. Vydierať nie ale začne si možno dieťa kupovať a sľubovať mu co a ako bude keď dieťa bude s nim a aký bude nešťastný, keď dieťa mat nebude.... O co všetko prídeš ty i dieťa. Môže byť šikovný manipulátor. Ide o to, aby si si ujasnila co chceš a pokiaľ sa rozidete a odídeš mat pripravenú alternatívu, kde budete, aké budete mat zázemie. Niekedy je to veľmi ťažké. Lebo niektorí to vedia druhému osladit a niekedy len preto, že vzťah skončil..... A odnesie si to dieťa....

777januska777
1. jan 2021

@jajka71 a zas len chlap, lebo žena to vôbec nerobí 🤦‍♀️ ženy sú normálne, ze anjeli. Toto iste co si opisala môže aj ona urobit.

bluka2
1. jan 2021

Však napíš, čo za tým bolo, môže to byť kľúčové...

lucia147852
1. jan 2021

Určite to že si odišla sa bude riešiť. Môže vytiahnuť že si labilná, že raz si už dieťa opustila a podobne. Všetko však záleží na tom ako sa k tomu postaví kurátorka. Sud sa na 99% rozhoduje podľa vyjadrenia sociálneho pracovníka, ktorý vás bude mat na starosti. Prečo si odišla vtedy bez dieťaťa ?

peter2404
5. jan 2021

Nech je tvoj dovod akykolvek dufam a verim tomu ze dieta zveria jemu, ved si predstav, ze tie tvoje "dovody" pridu zas a dieta nechas osamote....
Zverenie dietata je administrativna zalezitost a nikde nie je napisane, ze sa s nim nemozes stretnut, mas na neho rovnake prava, avsak stabilitu vychovneho prostredia takto dokazes zabezpecit asi tazko...