Prosim Vas, ak mate nejake skusenosti vo Vasom okoli s podobnym pripadom, prosim, poradte. 8-rocne dieta je zverene do starostlivosti matky, u ktorej nechce byt. Prednedavnom matka bezdovodne zrusila fungujucu striedavku, na ktorej boli rodicia dohodnuti v ramci spisanej dohody na UPSVR. Dovodom su vlastne peniaze - vyzivne, kedze behom roka prisla o 2 zamestnania z dovodu porusovania pracovnej discipliny. Matka dieta stale odklada kade-tade, lebo terajsi priatel je prednejsi, ako vlastne dieta. Ma dalsie zamestnanie, zacala chodit do prace na zmeny, dieta zacalo domov nosit 5-ky a poznamky, je podvyzivene co ma uvedene aj v zdravotnej karte, zvracia v skole aj u matky (psychicke problemy, odkedy sa zrusila striedavka). Nechce ist uz k matke, chyba jej otec, aj dvaja nevlastni surodenci, domov, objatie. Place, ked ma ist od otca k matke, kde je sama a nestastna. Otec si dal predbezko na sud na znovuzavedenie striedavky, no kolizna to odflakla, sud predbezko zamietol. Kto otcovi a dietatu pomoze? Je to normalne, ze vzdy vsetko a vsetci stoja na strane matky? A co pripad, kedy proste matka je ta nezodpovedna a flakac?
Kolizna vobec nepresetrila dovody, preco matka striedavku zrusila a odmietla sa aj dostavit za psychologickou na UPSVR, aby sa porozpravali o tom, odmieta akykolvek kontakt s psychologickou UPVSR. Kolizna sa len vyjadrila, ze dieta ma vlastnu izbu, postel, je tam cisto a hotovo. Vobec sa nerozpravala s dietatom, ani s otcom. Presetrila len domacnost. Na zaklade toho sud predbezne opatrenie proste zamietol, nepredvolal si psychologicku, ktora sa rozpravala s otcom, aj dietatom.
Matka robi otcovi aj dietatu naschvaly. Zakazuje dietatu otcovi zakyvat, ked ju zanesie po vikende k matke, nedovoli dietatu pocas 2 tyzdnov, kedy je u matky, telefonovat s otcom. Ked je dieta chore a nevladne a ma ist na vikend k otcovi, hoci dieta ma horucky a nevladze jest, ani chodit, tak matka proste trva na tom, ze ide k otcovi. Otec si ho samozrejme zobral, ale ide o princip. Chore nevladne dieta, ale proste je druhy vikend, vstavaj z postele a padaj k otcovi. Kazdy prvy vikend u matky samozrejme dieta nie je s matkou, ale je odlozene bud u tety, alebo u babky (z matkinej strany), aby sa matka mohla flakat. Dieta uz je z tohoto zivota unavene, nevladze, psychicky sa ruca. Matka mu neposkytuje tolko lasky a pozornosti, ako potrebuje. Prednejsi je novy priatel. Smutne, ale aj take matky su.... a este smutnejsie je, ze otcovi v tomto pripade nema kto pomoct..
ak by to bolo take hrozne, otecko by riesil zverenie do osobnej starostlivosti, nie striedavu starostl. resp. aj zakaz styku dietata s matkou, ked to dieta sa psychicky ruca!!! to mu nevadi predstava, ze dieta bude dlhe dni s takouto prisernou matkou?
tu nieco nesedi 🙂 pravda bude asi niekde uprostred. bud ani otecko nie je dokonaly, alebo maminka nie je az taka prisera.
a k sissy27 by som este dodala,nech poda staznost na koliznu opatrovatelku,popr.poziada o zmenu koliz.opatrovatela pre neplnenie povinosti...
Veľa ľudí dáva problém prešetriť tak, že napíše do televízie. A potom sa to aj pohne.
ale moj bývalý kolega dostal takto 2 deti, pretože manž. si našla iného, oni sa matkinho frajera báli, nechceli byť s mamou. deti mali asi 10 rokov. Súd vypočul aj deti - chceli ísť ku otcovi a odklepol to. Takže deti sem tam chodili aj ku matke - hlavne keď tam nebol ten jej partner, ale inak stále bývali u otca. otec s matkou bývali v jednom menšom meste takže deti prešli pár ulíc aj peši.
Matka bezdôvodne zrušila striedavku? To sa dá iba tak?
Takže tak nezodpovedná a flákačská matka si našla ešte aj ďalšie zamestnanie a musí pracovať na smeny??? To je od nej fakt nezodpovedné, že si chce zvýšiť príjem...Všetko vám odsúhlasila sociálna, všetci ostatní to riešia na súde...dieťa má jasnú podvýživu, ale pediater nekontaktoval sociálku...dieťa v škole zvracia kvôli psych. problémom, ale škola nekontaktovala sociálku... prepáč, ale príde mi to ako zlátanina, alebo aspoň poriadne prikreslená realita, a takto otec naozaj nemá šancu . Nech dá na súd žiadosť na zverenie do starostlivosti, ale popíše tam REÁLNY stav vecí, nie prikreslený...
moj brat ma podobny problem,kolizna odporuca zverit dieta otcovi ale sud ma iny nazor,takto sa to tiahne uz 3 roky,otcovia to maju tazsie,
Dobrý deň , chcela by som sa opýtať, ja sa zatiaľ nerozvádzam.. ale chcem sa opýtať keby som sa tak rozhodla, keď moja dcérka má 3roky lahku formu autizmu, a teraz sme sa nasťahovali do domu.. som v manželskom zväzku, mám strach, určite by som mala istotu že dcérka bude v mojej starostlivosti? Že by mi ju manžel nezobral? Pretože on je s ňou menej, a keď ideme k doktorke, alebo psychologičke.. je väčšinou pri ňom lebo je s ňou málo.. ale celé dni sa jej venujem ja.. čo ak by sa to spiklo proti mne a dcérku by mi zobral? a ako je to zo striedavou starostlivosťou keď má dieťatko ľahkú formu autizmu? Nemôže sa stať že chodí do práce má príjem? vlastni nehnutelnost, a má bližšie.. jej psychologičku, doktorov.. či by mi ju nakoniec nezobrali.. dík za radu
dieťa má 8rokov, teda chodí do školy - učiteľka si nič nevšimla? (zhoršenie zdravotného stavu, zhoršenie prospechu...) dieťa má v karte zaznamenanú podvýživu - dr. s tým nerobí nič? nikde to nehlásila? prečo otec žiada len striedavku a nie zverenie dieťaťa do svojej opatery? nech si otec zoberie právnika, poprosí o spoluprácu učiteľku, pediatričku, nechá si vypracovať psychologický posudok dieťaťa a ten predloží na súde...ale nech to rieši cez právnika a nie sám na vlastnú päsť cez úrady...