Mamicky ma niektora z Vas skusenost s cirkevnym rozvodom a sudom? Prislo mi predvolanie. Bola som vydata a rozvedla som sa uz minuly rok v marci. Teraz mi prislo toto predvolanie, podal ho byvaly manzel ze sa chce cirkevne rozviest lebo on sa uz nebude moct druhy krat ozenit v kostole. Mna jeho problemy nezaujimaju a nechcem na to pristupit. Nech sa zosobasi na urade. Napokon je to aj tak jedno kde. Ked chce mat manzelku moze ju mat na papieri aj na mestskom urade. Stale je to ten isty papier. Ked sa toho sudu nezucastnim nemoze mi prist platit nejake sudne trovy? Dakujem.
nechoď,ukáž svoju nezrelosť a žiarlivosť na tú druhú ženu....boli ste manželia,aj ste sa niekedy ľúbili,to fakt nemôžeš ukázať trochu ústretovosti,ak vieš,že pre neho je to dôležité? či pomsta je sladká?....
Myslim ze sud vas cirkevne nerozvedie...
Nejde o rozvod, ale o nulitu manželstva, na ktorú musí byt vážny dôvod
@saska2208 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/dovody-anulacie-cirkevneho-sobasa-2/
http://www.postoy.sk/nulity_manzelstva
Ja nemám osobnú skúsenosť , ale kamarátka tým prešla. Sobáše však bola v USA a tam to naozaj ide rýchlejšie...
Dôležité bolo preukázať ,že bola k sobášu dotlačená rodičmi...
Nájdeš tú na fóre také témy...
Je to ale neprijemná tortúra s veľmi osobnými otázkami a tvoja "nespolupráca" nebude mať pre teba žiadne následky...
Je to len tvoja dobrá vôľa či si ochotná to podstúpiť. Úradny rozvod je oveľa jednoduchší ako anulácia sobáša.Ťahať sa to môže roky .....
@saska2208 ziadna pokuta ti nehrozi, lebo toto je podla kanonickeho prava nie civilneho. Aziadny knaz, biskup, arcibiskup ani sam papez ti nemoze dat pokutu. Ja osobne by som na ten "sud" nesla. Su to nechutne tahanice (z ktorych mas vyjst ty ako ta zla) a ak by som ja sama nemala zaujem o anulaciu, nikdy by som ich nepodstupila. A nie je to vec jedneho sedenia.
@saska2208 nemusis tam chodit..nebudes mat ziadny postih..anulovat manzelstvo mozu aj bez teba..ak tam nepojdes urcite mu tym pomozes..samozrejme ak ma vazny dovod na nulitu
Pochybujem, ze sa mu to podari....
@cecil36
@martina364
@ifkael
@xenicka13 baby a myslite si ze ked tam nepojdem tak jemu to v pohode anuluju? A oed napisem papier ze nechcem anulovat manzelstvo a nepojdem tam.? Ide mi o to aby ten papier o anulovani nedostal. Ale nechcem sa nicoho zucastnit len by som to pisomnou formou poslala. A dalej nech si robia co chcu. Poviem Vam chcem byt svina knemu. Ja som dlhe roky trpela tak nech aj on trpi... dakujem za vase odpovede ste zlate. Myslela som ze toto sa moze asi len mne stat.
moj ex nebol a anulovali nam manzelstvo..jasne ,ze museli byt vazne dovody..mozes sa vyjadrit aj pisomne ak chces..nulita manzelstva patri pre oboch ak by sa mu to nahodou podarilo..ak ti uznaju chybu tak tebe nedovolia pristupovat ku sviatostiam..ak by si si to chcela vybavit tak budes musiet oslovit v tvojom pripade asi spissku kapitulu..
@martina364 tvojmu uznali chybu a nemoze pristupovat k sviatostiam? ved ked to anulovali, sobas nebol platny, tak z akeho dovodu nemoze jeden pristupovat k sviatostiam 😕
@petraxy6
@janinah
@xenicka13
@martina364 ja do kostola nechodim. Davala som sa krstit len koli tomu aby boli jeho rodicia spokojni. Viem teraz si vravite ze ci som normalna sa davat koli niekomu krstit. No bola som mlada a sprosta. Niesom veriaca a nejale sviatosti su mi uplne jedno. Teraz som vydata a brali sme sa na urade. Obaja sme neveriaci a ani malu nejdeme dat pokrstit. Tym padom si myslim ze ja ziadne sviatosti nebudem potrebovat. A k tomu ze ma bil. Ano bil ma uz aj pred svadbou no ja som myslela ze sa to sobasom zmeni. Nezmenilo sa to a ja som si nasla inu znamost s ktorpu som do dnes a mame spolu uz rocnu dcerku. Za to aky je chuj nechcem aby dostal to anulovanie. Len nevi ci sa mi to podari.
z toho co citam nemate sancu o anulovanie sobasu.
ak ta bil a fyzicky napadal a mas k tomu potvrdenie od lekara a da sa dokazat tvoja uprimna snaha urobit vsetko pre jeho zmenu, tak mozno by sa sobas dal anulovat ale urcite nie preto ze on chce. tvoj postoj je totalne mimo moznosti sobas anulovat.
@stano4000 bohuzial nemam nic od lekara. Ked mi prisiel tem papier domov z toho cirkevneho sudu. Bolo tam napisane co on podal. Ze ja som ho podvadzala a bla bla bla. Ze on sa snazil aby sme sa mali dobre, chodil do roboty a ja som tp zneuzivala a hladala si ine znamosti. Neviem sama co mam spravit. Preto som sa sem obratila ak ma niekto skusenst. Proate nechcem aby ten sobas anulovali. Aby on sa uz nemohol zenit v kostole, aby ani na spovede a prijimania nemohol chodit a tak... je to odo mna skarede. Viem. Ale on mi ublizil viac nez dost za celych 8rokov..
@saska2208 to su tvoje osobne dovody. ak klame a dokonca pri pokuse o anulovanie sobasu tak je to vselico ine len nie krestan. a ked ste sa v kostole brali tak ja ocakavam ze ste krestania. ak nechapes co sa v ramci prijatia sviatosti manzelstva z hladiska duchovneho zivota stalo, tak ste v kostole ani nemali co robit.
v tom pripade ti moze byt uplne jedno co sa z hladiska cirkevneho prava s tvojim zivotom deje, v kostole si bola zbytocne a sobas ani nemal byt platny a nielen preto ze ta bije.
ste v tom zamotany az po usi a nanestastie pre teba je to z hladiska cirkevneho prava tvoj manzel neustale.
co by som poradil? zbav sa najskorej svojich zlych pocitov vzhladom k tvojmu ex a chod sa poradit z niekym kto vie nieco o cirkvi.
@saska2208 to uz je len na tebe ako sa zachovas...len som ti chcela napisat ,ze ak sa nijako nevyjadris das mu jeden bodik navyse
@xenicka13 ano anulovali..ja som vydata druhy krat v kostole..ako som pisala..anulacia plati pre oboch..pristupovanie ku sviatostiam nie..to len pre jedneho..toho kto nenesie vinu
súhlasím so @stano4000..tvoja nenávisť škodí tebe samej viac ako si vieš predstaviť a to aj po zdrav.stránke 😒 je mi jasné,že na zlé manželstvo sa nedá zabudnúť,ale možno časom sa dá odpustiť....na cirkevnom súde som nikdy nebola,len mi napadlo,že ak ty sa vzdáš svojej výpovede,tak jemu asi uveria všetko čo povie...
@saska2208 sud prebehne aj bez teba,poplatky plati zalobca....ale nerozumiem,preco sa mu chces takto pomstit......necitala som podrobne vsetko,takze neviem,preco ste sa rozviedli a ani preco sa na neho hnevas...ale pokial je on ten,kt. je TEN zly...mala by si tam ist aspon raz a povedat aka je pravda...toto nie je o krestanstve a viere,nie kazdy,kto chodi do kostola je aj veriaci 😖 .....a ked je on ten,pre kt.si trpela,mal by o tom sud vediet....anulacia vasho manzelskeho suhlasu-resp. zistovanie ci vas manzelsky suhlas bol ok nie je len nejaka formalita,kt.ked si niekto zmysli absolvuje a ide sa dalej 😖 ....takze ja by som ti poradila(aj ked to mozno prijemne nebude)chod aspon na jeden vysluch a pekne vsetko porozpravaj....
to co on tam popisal, nema narok, aby ho cirkevne rozviedli.... formalne ano, ale cirkevne urcite nie. a ak by si tam aj isla, a tvrdila ze to tak nebolo- co ti verim, ale mam svojich problemov dost a nebudem skumat kto co kedy a ako.... tak stale nemate sancu na anulaciu.