Ahojte mamicky.
Potrebujem poradit z praktickeho hladiska od tych, ktorych deti boli vypocute pracovnikom socialnej kurately na UP.
Deti maju 6 a 8 rokov
Pracovnicka ma informovala ze zapis o tom ze deti povedia je utajovany.
Oni ten zapis daju na sud, ajked je tajny?
Ako si mozem byt ista tym, ze deti nebudu zmanipulovane pri vysluchu. A teda ze sprava z vysluchu ktora pride na sud je pravdiva. Deti sa tej SS boja a nechcu to.
Ak je teda utajovana tak tu spravu uvidi len sud a ja ako matka nie?
Je podozrenie na to ze otec deti si kupi zamestnankine z up alebo niekoho kto to tam manipuluje. Uz sa to raz stalo a jasne ze je to nedokazatelne.
Dakujem
Vypočutie je kvôli tej SS a bude určite neutrálne neboj sa. Aký majú vzťah deti s otcom? Chýba im? Chceli by s ním tráviť čas? Majú ho radi? Ak si si odpovedala áno..tak podpor deti pri rozhodnutí ísť k otcovi na SS. "Zober" im strach z nepoznaného. No ak otec deti to robí len preto, aby sa vyhol plateniu výživného. Povedz každý detail ako sa správal k deťom pocas manželstva..a to všade pred právnikom, na súde, na kuratele, pred psychologičkou...aj deti nech povedia pravdu ako oni ho vnímali a vnímajú..sú dosť veľké.
SS je fajn len v prípade "dospelých" rodičov. Inak je to koncept na hovno
@pribinak prepac ale trapna nie som. Jednu osovu z kurately si zial otec jedneho casu kupil.
Mne ta pracovnicka hooveila ze vypoved deti je utajovana - ja som potom rozmyslala ze ako moze byt utajocana ze ved na sud do spisu sa dostat ta vypoved musi.
@dievcacitajucelist ja nepotrebujem radit co mam hovorit na sude a detom ale skor ma zaujima to ze ci sa zapis dostane do sudneho spisu kedze mna infoemovali ze ten je nezverejnitelny
Utajovaná v zmysle, že ju pred súdnym pojednávaním neuvidis, nie si pri výpovediach deti, ani tvoj právny zástupca ak ho máš, tie výpovede neuvidí skôr ako na pojednávaní
@pribinak rozumiem. Takze je to parafrazovanie toho co hovoria deti a zverejni sa to na sude
Nie je to parafrazovane !!!!!
Máš právo požiadať, najlepšie e-mailom,aby si mohla dodať prípadnú komunikáciu ako dôkaz na súd,prip.ak neskôr budeš riešiť sťažnosť...o nahrávanie si šetrenia detí na diktafón a tiež aby šetrenie bolo napríklad u vás doma,kde sa deti cítia bezpečne a aby kolízna nebola pri šetrení sama. Žiadosť,aj s obavou o nestrannosť adresuj vedúcej oddelenia a koliznej opatrovnicke (aj keď som mala súhlas koliznej,neverila som jej,tiež som mala podozrenie ako ty a tak som si tajne celé šetrenie tiež nahrávala na mobil. Napokon kolízna tvrdila,že sa nepodarilo urobiť nahrávku zo šetrenia,lebo zle zapla diktafón . Tak som vyšla s pravdou von a poskytla som súdu moju nahrávku. Pri konfrontácii vyšlo jasne najavo ako kolízna zavádza súd, nehovori pravdu a vedome tak poškodzuje deťom) Zo šetrenia sa totiž vyhotoví len záznam,nie presný popis komunikácie s deťmi. Spis z kurately ti naozaj nedajú k nahliadnutiu,ani záznam, ale kolízna ho zverejní na pojednávaní. Potom už bude v spise.
@samasima nerozumiem ako si mohla byt pritomna ved rodicia pritomni nie su
Mas prosim ta tu ziadost ktoru si posielala?
A čo som mala odísť z vlastného bytu? Ja som bola v druhej izbe,v obývačke kde prebiehalo šetrenie som nechala mobil. Žiadosť niekde mám,všetko som si archivovala.
Samizrjme že výpoveď deti pôjde na súd. Veď to je pointa toho výsluchu
Pri výpovediach deti je vždy viac ľudí, napr 2 kurátorky, alebo kurátorka a detská psychologicka
Nie, otec si pracovníčky nekúpi. Nebud trápna. Nikto to tam nemanipuluje.
Výpoveď deti ide na súd a sudkyňa sa podľa toho zariadi