Kto zabezpečuje pre dieťa stravu v čase “otcových” vyhradených hodín?

19. aug 2024

Ako to máte mamičky keď si vaše dieťa berie ex na jeho vyhradený čas? Balíte aj jedlo alebo to nechávate na otca?
Ja vždy balím, no ex má ustavične na to jedlo pripomienky, tak ma zaujima ako to máte vy.
Ide o čas 2-3 hodiny 2x týždenne

hsara99
19. aug 2024

Baliť jedlo? 🤣 Nie, nech si to režíruje sám. Jedine keď pečiem nejaký koláč alebo varím niečo čo malý vyslovene zbožňuje, vtedy balim. Inak by ma ani nehlo. A to môj malý chodí na minimálne 1 noc.

ina2405
19. aug 2024

Ex hľadá iba dôvod, prečo rýpať. Jedlo vôbec nemáš/nemusíš pripravovať ty. Však je rovnako rodič.

autor
19. aug 2024

Respektíve - koho povinnosťou je zabezpečiť stravu pre dieta v čase otcových hodin? Včera išlo dieta po obede najedene tak som zabalila na tie 2 hodiny len jogurt a dostala som vyhubované že za to výživné čo platí nabalím jogurt za 0,70 centov 😂😂😂

autor
19. aug 2024

@ina2405 ja odpadnem.. odkedy si dieťatko brava vždy riadne balím stravu .. a teraz zistim že to ani robit nemusím? 😁😁😁

hsara99
19. aug 2024

Pekne si jeden mesiac denne vypíš výdavky na stravu a otrieskaj mu ich o hlavu, aby zistil, že na to ani výživné väčšinou nestačí.

sense
19. aug 2024

Nie nič nebalim. V čase keď je dieťa u otca je všetko v réžii otca. Ale ak ide dieťa k otcovi najedene poo obede tak tie dve hodiny bez jedla vydrží.

autor
19. aug 2024

@sense presne! Že ma nenapadlo sa to tu spýtať skor ..: 😄

gondyo
19. aug 2024

Keď je s ním, má mu zabezpečiť stravu on samozrejme

thirstymonk
19. aug 2024

Jasne :D Ty čo si... Respektíve, ten otec čo je? Však je schopný sa snáď o dieťa postarať aj sám. To by ma ani nenapadlo baliť stravu.

ina2405
19. aug 2024

Jasné že nie, moji chodili hocikedy na dlhšie, niekedy len na 2-3hoď, nikdy mi nenapadlo baliť jedlo. Ex ich zobral na burger, na pizzu, to bol pre nich sviatok a užili si to.

juliet86
19. aug 2024

je mi jasne ze porusim pravidla ale to je kokot

maminkadeticiek
19. aug 2024

Preboha jasne ze mu nemas davat stravu!To ta ako napadlo.Dieta mu hladne nedas to je jasne,ale jeho povinnostou je mu zavezpecit jedlo v tom case!Zeny kde na toto chodite

januska12323
19. aug 2024

Ako ťa vôbec napadlo baliť jedlo keď sú to len 3 hodiny? Veď to vydrží aj keby mu nič nedal.

sisska96
19. aug 2024

Načo bališ.??? On mu nedá jedlo? 🤨

mamina7070
19. aug 2024

jasne ze nemas balit, on ma zabezpecit stravu pre dieta ked je s nim

prestan balit

biglovemom
19. aug 2024

Ja som dostala zdrb ze nezabalim malej pit🤣🤣🤣 ale jest jej kupi🤣🤣🤣
Reku snad mas 2e na nejaky dzus ( ma eura na rozdavanie len tak pomimo) 😂😂

autor
19. aug 2024

Och ďakujem za vás žienky 😄😄😄😄 hneď mu to vytmavím

autor
19. aug 2024

@biglovemom Haha odpadnem

lonely66
19. aug 2024

prvá vec je, že píšeš, že ide k otcovi na 2-3 hodiny. a ešte najedené. to si myslím, že mu stačí iba pitný režim, nič viac. však deti nie sú žracie stroje, aby jedli každú hodinu... ak sa poriadne naje, 3 hodiny vydrží. odhliadnuc od toho, ak by dieťa šlo na dlhšie, je povinnosťou otca zabezpečiť mu jedlo. aké staré je dieťa? aj to je podstatné. lebo také 4+ už vezme aj do reštaurácie na nejakú cestovinu alebo pizzu. ak má 1-2 roky, nabalila by som, neriskovala by som, že mu kúpi niečo, čo ešte nie je pre dieťa vhodné.

anjelicek26
19. aug 2024

No v skratke dieta je u neho, tak je za jeho potreby zodpovedný on. Tak nech láskavo dôjde s nachystaným jedlom v dóze a fľaškou vody ako každý rodič,ked ide na výlet.

martinkatinka
19. aug 2024

Moj brat ked ma maleho, tak mu stravu zabezpeci... Ani by ho nenapadlo pytat od matky dietata. My krd ho berieme na vylet, vzdy hovorim, ze vsetko mu zabezpecime, stravu a pitny rezim.

autor
19. aug 2024

Dieta ma 1,5

vyrovnanaosoba
19. aug 2024

No ty vole, neviem, či nie si jediná, ktorú "poznám" čo nabalí dieťaťu jesť😀
Môjho manžela ex pošle deti aj hladné, lebo sa jej neoplatí variť, keď majú byť u nás 🤣 pritom prídu až večer a za celý deň nič nejedia 🤔

vyrovnanaosoba
19. aug 2024

Tak najbližšie mu napíš, že dieťa jedlo o 12tej, nech mu dá o 15tej nejaký jogurt, alebo rohlik. 🤔 Bude nadávať, veď asi to je zvykom, ale nenechá dieťa hladné. Musí sa aj postarať, nie len predvádzať s kočíkom 😀

mamina7070
19. aug 2024

pekne otecko nech si aj plienky kupi vlhcene a jedlo este by som mu dala zoznam co ma kupit blbec jeden

lonely66
19. aug 2024

autorka, 1,5 roka je ešte dosť útly vek. ty si poznáš svojho bývalého... či je to otec ako sa patrí a napriek tomu, že sa neznášate, neublížil by dieťaťu, alebo či je naozaj dokonalý idiot a len kvôli tomu, aby urobil zle tebe prostredníctvom dieťaťa, tak mu dá do ruky hoci aj klobásu....
ak je to človek, ktorý by nezneužil malé dieťa pre potýčky medzi vami, pokojne mu ho daj bez jedla, neboj sa, poradí si.
ak je to však zákerná sviňa, tak by som tak do cca 3 rokov radšej niečo vhodné pribalila...
je to na tebe, ty si poznáš oboch... aj otca aj dieťa.

pre tie, ktoré tu striktne píšu, že hovno makové, žeby nezabalili ani prd.... /obrazne povedané/
nuž.... sú chlapi (alebo idioti, lepšie povedané), ktorí si prostredníctvom detí vybavujú svoje účty s bývalou alebo si mastia svoje úbohé ego. a tí sú schopní naozaj všetkého. pokojne dajú aj dieťaťu do 1 roka klobásu s horčicou... je im fuk, že to dieťa a jeho trávenie môže trpieť, no a čo? však ho vrátia svojej ex (matke) a ona bude lietať po lekároch, pohotovostiach, nedajbože celoživotne riešiť diéty, lebo debil dal dieťaťu klobásu....
takže by som bola opatrná v radách pre autorku. je rozdiel zodpovedný somár a nezodpovedný somár... ten zodpovedný neublíži vlastnému dieťaťu. nezodpovednému to bude jedno. respektíve takému (ale to by už bol ultra blb), ktorý si prostredníctvom dieťaťa vyrovnáva účty s bývalou...

autor
19. aug 2024

Určite mi to nedá a keď uznám za vhodne tak zabalím. Ja som len chcela vedieť či je to mojou povinnosťou nakoľko má ustavične nejaké pripomienky

lonely66
19. aug 2024

nie je to tvoja povinnosť. je to tvoja dobrá vôľa. prípadne prirodzená starostlivosť o dieťa v prípade, ak vieš, že on to buď nezvládne alebo je nezodpovedný... ak ide LEN o peniaze alebo čas, ale iné je OK, tak nie, nie je to tvoja povinnosť...

sissy27
19. aug 2024

Akoze ked si bude dieta brat na 3 dni, tak ty mu nabalis jedlo na tri dni?? Pan otec bol vzdy takto udrety alebo to prislo az rozvodom??

marianarem
19. aug 2024

No keby si nabalila jogurt za 2 Eura, tak zase by huboval, ze asi plati prilis vysoke vyzivne, ked si mozes dovolit taky luxus 🙂