Kto sa vyzná v práve?

dominusa8691
6. apr 2014

Chcem sa opytat ci sa tu nahodou nenajde niekto sa vyzna v prave ? viem mohla by som ist za pravnikom no to stoji peniaze ktore ja nemam ☹a uz neviem co robit ak sa tu taky niekto najde prosim nech sa mi ozve . Dakujem

draik
6. apr 2014

Je dobré napísať problém, aby ste nielen získali odpoveď, ale aby sa aj ostatní mohli poučiť, ak majú podobný problém. Ak je nejaký dôvod, prečo sa nechcete pýtať verejne, napíšte súkromnú správu.

mirka_v
7. apr 2014

ja sa celkom vyznám 🙂

dominusa8691
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
meriii
15. máj 2014

@mirka_v ahojte tiez mam pravny problem. ide skor o to ze dnes som bola predvolana na sud do PK ako svedok. Z BA som tam prisla s dvoma malymi detmi 2 a 3 roky ktore boli v aute s dedom lebo sa mi nikto o nich nemohol postarat. Zial termin pojednavania sa zrusil sudkyna isla na pohreb a vraj mi nemali ako dat vediet ze nemali na mna kontakt. Ide o 15 rokov staru vec.To som sa dozvedela od zastupkyne alebo sekretarky na sude. Skoro ma vystrelo. Povedala ze mi poslali novy termin predvolania ktory bude cca o 3 tyzdne.Ked som sa jej povedala ze nie som zbavena mlcanlivosti a o veci nemozem vypovedat mozem akurat povedat ze ci pismo a podpis na listine ktoru som overovala je moj, tak mi povedala ze o to vraj nejde. Tak som sa jej spytala ze o co vlastne ide. Ze ako to prebiehalo? Ked som jej povedala ze ako si mam pamatat 15 rokov staru vec, ze to si isto nebudem pamatat, jej odpoved bola ze tak poviete ze si nic nepamatate. Tak kvoli tejto jedinej odpovedi ze si nic nepamatam musim ist znova na sud do PK a byt tam uz o 8,30 z BA ked je najvacsia spicka? A kde dam deti? Neexistuje nejaky iny sposob ako ospravedlnenie ked je niekto chory tak ma papier od doktora ze sa nemoze zucastnit pojednavania. Ja som na materskej s dvoma malymi detmi nestaci nejake vyhlasenie ze si k pripadu nic nepamatam ze sa mi nema kto postarat o deti a takto to uzavriet? Ako ja som bola dnes ze vytocena. Za kazdu radu dakujem.

draik
16. máj 2014

Odporúčam dostaviť sa na predvolanie. Nemôžte vedieť, čo sa Vás súd resp. strany chcú spýtať.

yamaykaa
18. máj 2014

@meriii tiez odporucam radcej prist a budete to mat aspon za sebou. Poznam vela malicherných sudcov co su schopni kvôli hlúpostiam predvolavat dookola a pozor na poriadkove pokuty ak by ste sa nedostavili. V pripade ak by ste sli za lekarom kvôli potvrdeniu, nedavno bola prijata novela ze taketo ospravedlnenie zo zdravotných dovod je relevantne len ak zdravotny stav objektivne nedovoluje ucast na pojednavani. Tu neprejde ani angina ci migrena ci bolesti pokial realne chodit mozte.

meriii
19. máj 2014

Dakujem no budem musiet :( tento krat si tam zavolam aspon den dopredu ci sa to pojednavanie nezrusilo.

dvoraki
11. aug 2014

@dominusa8691 Ahoj, som pravnicka na rodicovskej, mozem sa pokusit ti pomoct, ak je to este aktualne.