Ahojte,chcela by som sa len informovat ,ako to je s platenim sudu ,ci plati vzdy ten,kto ten sud zacne,cize navrhovatel alebo ten,ktory ten sud prehra...?Dakuejm..
Ahoj, no, ja mam skusenosti, ze ked sa jedna o sudny spor ktory sa tyka deti, tak sa sudne poplatky zo zakona neplatia, je to oslobodene od platenia poplatkov. Ak sudkyna rozhodla ze priznava zvysenie vyzivneho, to znamena ze si vyhrala a ex prehral a pravnika si plati sam. ked sa ex odvola tak bude musiet zaplatit za odvolanie on. pojde to na krajsky sud, tam mu odvolanie zamietnu a ty nemas co platit......uz bol vo veci rozsudok ci este nie?
ahoj, vie mi niekto poradit...dala so na zvysenie vyzivneho musi byt pri tom aj socialna pracovnicka ?velmi mi nepomohla a s mojej strani som si radsej vzala pravnicku lebo sudnictvo v nasom meste je velka zahada najprv mi p.sudkina odrocila pojednavanie lebo otc mojho dietata vraj nakupil nejake veci pre dieta ktore som ja v zivote nevidela...a potom odrocila pojednavanie lebo ked som mala slovo otec mojho dietata sa zacal so mnou hadat...dakujem za pomoc...
ahoj, zalezi o aku zalobu ide. v pripade veci, kde su deti, tak tam sa sudne poplatky neplatia, je to oslobodene. ak podas navrh na sud, tak sudny poplatok za navrh platis ty. ak sud vyhras, tak ti odporca trovy konania. ak sud skonci zmierom alebo spatvzatim tak sa ti vrati cas zaplatenych sudnych poplatkov. ked sa navrh zamietne, tak sa trovy konania nepriznavaju.....tak hadam ti to trosku pomoze 😉