ahojte, mám otázku. kamarátka nechce pýtať od ex frajera (manželia neboli) alimenty na dieťa súdne (ano je v rodnom liste dotyčný) pretože, vraj nemá na právnika a na všetko s tým spojené. ja som ju presviedčala, že ak jej ex prehrá súd tak on platí súdne trovy , ale platí aj právnika tejto mojej kamarátky či nie?
Keby ex platil rozvodoveho pravnika, tak kazda zena ide samozrejme za najdrahsim a najlepsim pravnikom v EU. .)
sama...
@domca1408 a bez právnika to nejde? Ja som sa rozvadzala bez právnika...
@slavomira236 no ona sa nerozvádza, jej ide o alimenty. a už to skúšalia cez mediátorku a nepomohlo. s ním nehlo. nie je na SR robí v zahraničí a na mediátorku ani nereagoval.
@domca1408 bola by škoda, aby dieťa prišlo o peniaze kvoli tomu, právnika nepotrebuje
https://www.justice.gov.sk/dokumenty/2021/06/vy...
Veď toto nech vyplní, zanesie na súd čo treba a bude mať. Na alimenty žiadneho právnika netreba, je to jeho povinnosť platiť.
Ale Ved on ziadny sud neprehra. Tam sa len urci vyska vyzivneho maximalne moze on zaplatit testy dna 🧬 ak si mysli ze dieta nie je jeho. Pravnika k tomu ona nepotrebuje. Ona si moze pytat $ kolko chce a sud rozhodne podla vysky jeho platu atd. Zaplatit pravnika proti strane to mas Asi z filmou. Ako tusim Erin Brokovich v takych pripadoch kde tie pravne sluzby idu do sta tisicov a poskodeni zaluju korporacie ze im znicili zdravie . Cize ta zalovana strana moze za to ze si museli zohnat pravnika a ist na sud. V pripade ze si dvaja urobia dieta su za to zodpovedni obaja. Preco by jej mal platit pravnika?
@domca1408 mám za sebou súd v tejto veci a paltila som si právničku sama. Ex tiež sám.