chcem sa spýtať ci mi vie niekto poradit ako to je ked podam o oslobodenie od platenia poplatku za rozvod.ci to bude platit odporca alebo stat.alebo je to pol na pol?dakujem za odpovede
len on to platit odmieta.tak sa bojim aby mi tam nerobil problemy.mi povedal ze ked som si podala o rozvod mam si to aj zaplatit.len moj prijem je 160e a jeho 1000e bohuzial na cierno.tak neviem ako to mam teraz riesit.
nedaj sa zastrašiť, môj ex platil všetky súdy, bolo ich 5, ja som bola na RD tiež takže som bola úplne oslobodená a nejaký príjem sa mu dá určite dokázať. Na materskú nemôže siahnúť nikto dokonca ani exekútor
dakujem vam velmi pekne za vase odpovede.a aj ked nebude ex suhlasit zo zaplatením tak mu to mozu prikazat?ja som z tt a tu je take tlacivo ktoré mam vypisat aby som nemusela platit poplatky za sud kedze som rd ale tam su take sprostosti popisane,ze neviem ci to mam aj vypisat.,a zhanat aj prijem vsetkuým mojich clenov v rodien v ktorej zijeme : mamu otca brata a babku.je to smiesne..tak neviem ci ti mam vypisovat alebo im to tam ani nebude chybat 🙂
@moon691 V pripade, ze budes oslobodena, nebudes platit. Ex by platil len v pripade, ak by mu rozsudkom prikazali zaplatit trovy konania, co sa vsak v pripadoch rozvodov a konani o upravu prav a povinnosti k maloletym detom robi skutocne vynimocne. Dosledkom je, ze trovy konania, teda aj poplatok za navrh, neplati ani jedna strana.
Ja tiež viem tak, že pokiaľ si oslobodená, tak neplatí nik, ani ex.
dakujem to by ma moc potesilo.bo moj ex je strasna svina ze by dokazal tých 66e po rozvode odomna pyttat.a s tým tlacivom nemate skusenosti?alebo aj z dokladovanim kolko maju prijem vsetky osoby zijuce so mnou v jdnej domacnosti?ci je dobre tam davat plat mojich rodicov kolko maju - ked vlastne maju min.mzdu na paske ale v skutocnosti maju inak.ci to bude problem ak maju min.mzdu??ze by sud povedal ze dieta nebude financne zabezpecene ale pritom bude len to nemozme dokazat?!
tam sa vôbec nebere do úvahy koľko zarábajú tvoji rodičia pretože s tebou nemajú nič iba to že si ich dcéra ale do úvahy sa bere jedine tvoj príjem a príjem tvojho manžela. Odo mňa teda vôbec nechceli zdokladovanie koľko zarábajú ostatný členovia mojej domácnosti však s vami a vaším manželstvom nemajú vôbec nič spoločné
a ak sa aj kdesi pýtajú na to koľko zarábajú tvoji rodičia tak to nemusí vôbec ale vôbec nikoho zaujímať
@zuza_na ja si to tiez myslim ale mi napisala sudkyna ze do sudu jej mam priniest vysku prijmu vstkých dospelych osob zijucich v spolocnej domacnosti,tak ma napdlo ci je to kvoli tomu ze tam budeme prejednavat aj zverenie dietata do mojej strarostlivosti..ci ich zaujima v akom prostredi bude zit.aalebo co..ja neviem co mam spravit
no tak to už naozaj neviem odo mňa to nechceli a ani by som im to nepovedala lebo na uživenie vašich detí ste tam predsa len vy rodičia, dôležité je aby ste mali kde bývať
@moon691 ja som tiez poziadala o oslobedenie od platenia a nevypisovala som tlacivo...neviem jak u vas...ale ja len dole na ziadost o rozvod som dala vetu na prvu stranu,ze ziadam o odpustenie poplatku z dovodu...napisala som dovod a dolozila papiere,ze som na materskej...a vobec sa neberie do uvahy kolko zarabaju tvoji rodicia,oni s tym nemaju nic spolocne,oni nezivia tvoje deti...ty dolozis len svoj prijem...akurat sa ta budu pytat na sude kolko ty prispievas do domacnosti...a ten poplatok nezaplatis ani ty a ani tvoj ex...a ty mas doniest vysku prijmu rodicov? to som este nepocula,oni sudia teba a tvojho ex,vy ste rodicia a prijem si sam sud zistuje,vyziada si z danoveho prijem,apson u nas to tak je...zijem v KE...hm...tak neviem...tak aspon tolko som mozno poradila...drzim palce...
ahojte, neviem či sem ešte niekto chodí, ale tak sa spýtam...ako to vyzerá, keď ja som na materskej a manžel je nezamestnaný, nedostáva absolútne žiadne nezamestnanecké....ja som bola na dohode, ale zmluva mi končí zajtra! súd ma vyzval aby som zaplatila súdny poplatok v hodnote 66euro!!! Mám ísť na podatelňu zo zmluvou o ukončení brig.pomeru??? poraďte!!!
a čo sa týka potvrdenie o materskej kde dostanem? na sociálke???
ahoj o to oslobodenie si požiadaj, vzhľadom na to, že si na RD všetky trovy pôjdu na účet odporcu ty sa nemusíš báť že by si niečo platila