Kto je zákonný zástupca dieťaťa?

8. mar 2023

Ahojte.
Mám dieťa z prvého manželstva. Dieťa je súdom zverené do mojej starostlivosti, na základe rodičovskej dohody na ním môže prísť otec kedykoľvek. Som druhýkrát vydatá. Nemám jasno v tom, kto je zákonným zástupcom dieťaťa? Ja a bio.otec? alebo môj druhý manžel? alebo iba ja? 🤦🏻‍♀️ ďakujem.

patka06
8. mar 2023

Ty a otec dieťaťa.

tosomja
8. mar 2023

Ty a biologický otec.

dadka128
8. mar 2023

Mama a otec.

luliu
8. mar 2023

Zákonní zástupcovia sú rodičia, tvoj manžel nie je otec dietata

autor
8. mar 2023

ďakujem 😉 kočky, zmiatla ma dnes trénerka pri prihláške na súťaž, vypísala som seba a šla písať bio.otca a ona že určite nie, keď sme rozvedení 🤷🏻‍♀️ že buď napíšem iba seba alebo manžela (čo sa mi vôbec nepozdávalo)

tosomja
8. mar 2023

Tak ona je teda dobre pomatena, veď nie je vyškrtnutý z rodného listu, len ste rozvedení 😁
Ale netreba písať oboch rodičov, stačí jeden zákonný zástupca v takých prípadoch.

autor
8. mar 2023

@tosomja dík 😉 tak nechám iba mňa

simca06022011
8. mar 2023

pis iba seba ked tak, urcite tvoj manzel nie je zakonny zastupca. Ak nemas sudom stanovene ze si iba ty zakonny zastupca, tak je nim aj jeho otec (neviem ci to nie je nieco ako "zbavenie rodicovskych prav??? neviem ako sa to vola presne). Ale ja by som nepisala nikde, kde netreba, neviem ci je to povinne tam kazdeho pisat. Ja napr nie som vobec vydata, niekde otca napisem /veci do skoly napr. oficialne/, inde ho ani nepisem, na co.. podpisovat ak to nemusi, tak nie.. niekde to chcu iba kvoli kontaktu, tak napisem kontakty oba a neriesim.

zuzinka888
8. mar 2023

Rozvedení ste, ale otec nie je zbaveny rodicovskych prav. Ci? Takze ty a otec dietata.

autor
8. mar 2023

@simca06022011 presne tak som nad tým uvažovala. Podpísať to nemusí a kontakt dám radšej na manžela (k môjmu menu dávam 2 tel. čísla). Ex nie je ochotný prispieť na súťaž, nepôjde sa tam ani pozrieť, je mu to jedno, žiadna podpora z jeho strany. Ak by bolo potrebné niečo riešiť a ja by som nemohla, riešil by to manžel. Ex určite nie ☹️

simca06022011
8. mar 2023

no presne tak, na to netreba zakonneho zastupcu druheho. Staci ked tam budes ty.

kristinapetronela
8. mar 2023

On je rozvedený s tebou nie s vaším dieťaťom 🤦

darca85
29. apr 2023

Mozem sa spýtať ked sa tu už rieši rozvod a zákonný zástupca. Chcem podat žiadosť o rozvod a k chcem dať do papierov zazastupovat deti a spravovať ich majetok budem ja ako matka keďže deti bývajú so mnou. Ex s tým nesúhlasí? Ako nechápem aké majetky a financie chce on spravovať , veď keď im ja budem odkladať peniaze je normálne že nárok hospodáriť s nimi mám ja či ako to mám chápať . Dakujem