Dobrý večer poznáte niekoho kdo išiel prvý krát do väzenia za výživné?Mám kamarátku s ktorou sa poznáme od malička máme dobré kamarátstvo všetko sme si vraveli sme ako sestri kamarátka mi viac pomohla ako moja vlastná rodina matka a nevlastný súrodenci.Ale chcela som kamarátka mala vzťah lenže s mužom sa rozišla ale deti dostal on ten jej bývali chlap.Vyzivne platila tak ako sa jej dalo do tohto mesiace má na každé uhradiť po 500 eur potom jej to zanikne.Tento mesiac dá sa jej dať na jedno tich 500 eur a na druhé 300-350 eur.Mozu ju zavrieť aj keď by tich 150 eur doplatila v decembri.Je mi jej ľúto áno mohla to platiť všetko len ako jej chlap jej zobral deti tak sa stoho zrútila moc musela som ju donútiť lekárovi nebola schopná práce.
@patricia0000 vivat nase uzasne sudy.... Hroza ze prisudia deti chlapovi. To je teraz v mode
@mia1122 sud malokedy vezme dieta zene..musel by tam byt vazny problem..skor striedavku da
@patricia0000 napíš spisovú značku, alebo identifikačné číslo spisu rozsudku
@patricia0000 mne na tom niečo smrdí. Ako môžu žene len tak zobrať deti? Tam musí byť ešte iný problém nie len to čo opisuješ. Kamarátka to môže byť dobrá ale evidentne sa niekde stala chyba. Súd jej vymeral toľko peňazí aby si to mohla dovoliť. Ja by som nepožičala ale ak strašne chceš tak požičaj. Ale s dopredu dohodnutými odmienkami pred notárom
@mia1122 ja som mojej kamoške dala peniaze je pre mňa ako sestra poznáme sa odmalička všetko si vravíme nič sa zjej strany nestalo starala sa o celú rodinu chodievala do skolki snimi do skoli keď boli jej deti choré chodila snimi len ona starala sa o celú domácnosť a ten jej chlap on chodil po futbaloch s futbalu do kŕčmi prišiel po záverečnej viem to nebolo to prví krát keď mi volala s plačom.Udrel ju už bola som snou aj na polícii keďže bývalá u jeho matki a otca a ten jej bol jedináčik nemal súrodencou boli predvolaní aj jeho rodičia ukazovala mi papier od policii kde jeho rodičia povedali že sa kur.ze je rada že deti nevidí že sa o nich nestará viem ako to tam mali cistucko o deti postarané mala všetko bolo pro ti nej ja som bola na polícii snou aj na sociálke neverili mi uverili jemu a jeho rodičom bolo to pre ňu hrozne zrútila sa dopadlo to ako dopadlo platila ako platila pitala som sa preto že ked jej bude chýbať tých 150 eur že by ich vyplatila decembri že či môže ísť aj tak a to viem že ona bi to už nezvládla navrhla som jej to tiež striedavý starostlivosť ale on snou nekomunikuje.Uz som ju musela odhavarat od niečoho
@patricia0000 Pozicaj jej tych 150 eur
@dadis ja som jej pomohla však som pomohla veď čo myslíte odkiaľ by mala na splatenie prvého dieťaťa veď tu polovicu stoho ale zas je pravda že nemozte ani najlepšie kamarátke veriť a ešte sa spítam bola už v podmienke mala neviem ako sa to píše a spomínala mi že mala ísť na 6 mesiacou ale že jej to urobili potom na 24 mesiacou plus tých 6 mesiacou len neviem ako sa to píše na tich papieroch tak to píšem takto a teraz by išla na tie 2 roky a 6 mesiacou alebo len na pol roka prvý krát to ma takto zas sa bojím že to nezvládne tam
@kkovacovak neviem či to je chýba ale ja som taká že viac myslím na druhých ako na seba že chcem druhým pomôcť aj keď viem že zatu vec si môžu niektorý ľudia sami.A ak sa môžem spitat 23.11 tento mesiac to musí mať vyplatené potom to ako vlastne prebieha polícia to posiela na súd alebo to jej už príde 23.11.
@patricia0000 a nemôže sa normálne dohodnúť s otcom detí?
@kkovacovak on jej neodpovedá snažila som sa aj ja jemu dohovoriť ja neviem aké zas máte pravdu sú to dvaja dospelí ľudia a nevedia komunikovať kvôli tým deťom však deti trpia najviac ona neplatila teraz neviem keď mala trest podmienečný 6 mesiacou na dva roky či pôjde len na pol roka alebo na 2 roky a on zas nechce snu komunikovať deti nevidela no už neviem ako pomôcť nikam komu niet rady tomu niet pomoci a ja by som mala viac myslieť na seba
@patricia0000 nepozicala by som, keď to aj bolo pre kamarátku strašné je najvyšší čas prebrať za svoj život zodpovednosť a rovnako sa k tomu aj postaviť. Čo čakala, že keď nebude platiť výživné tak jej to prejde? Keď teraz nemá ako chce zaplatiť budúci mesiac? Keď jej to nevychádza treba sa obzrieť po brigáde. A moc tej rozprávke, prečo jej vzali deti neverím,to nie je iba o tom komu uveria. Mala s nimi kam ísť? Mala ich z čoho živiť?
@patricia0000 chlap neplatí tak je to hajzel a žena nie treba jej pomôcť
@patricia0000 ja poznám chlapa, ktorý šiel do väzby za vyzivne. Vygoogli si príbeh “Za blbosť do basy”. On to medializoval, tak sa dozvieš jeho verziu a tuším aj z väzby napísal ešte knihu.
Držím palce kamoske, ale na druhej strane, ako jej môže byt jedno, či jej deti majú co jesť??😳🤯 (Áno, nielenže s nimi nemá casovo starosti a všetky povinnosti, ulohy, vybavovačky, ale ani neprispieva na ich život, jedlo… toto nepochopím🤯. Hlavne, že “chlap jej zobral deti” - ale ako by ich živila, keď ani teraz nedokáže aspoň prispieť na ich náklady?)
@ketrint dobrý večer to nechápem ani a ako to mal prosím vás koľko to trvá kým to príde na súd a kým súd rozhodne 23.11 to má mať vyplatene a má len na jedno
@patricia0000 tak ono asi záleží ako rýchlo to chlap nahlási, že nezaplatila
@ketrint prosím vás môžme si popísať o tom v správe
@matullienka to vôbec neviem neviem kedy to nahlasoval ale že jej už prišiel papier mala ísť na 6 mesiacou ale mala tak skúšobnú dobu 24 mesiacou a ona to mala zaplatiť a končí jej tá skúšobná doba teraz 23 tieho to mala vlastne tu podmienku či že mne bolo povedané čo som sa pitala že pôjde na 6 mesiacou že tých 6 mesiacou sa jej premení na trest teda ja neviem či je to tak.Dufam len že ak by náhodou išla že si to tam uvedomí a zmení svoj život k lepsiemu
@patricia0000 myslela som tu platbu, že nezaplatila či to neplatí priamo jemu?
@matullienka ona bola už aj na polícii a tam jej že povedali že má do 23 tretieho a tá policajtka to že vraj potom uzáviera a ďalej ako to je to neviem asi to bude posielať na súd a súd to bude potom rozhodovať.
@patricia0000 ale peniaze komu má zaplatiť ex manželovi priamo? Alebo exekútorovi? Alebo komu? Lebo ak ex tak on by ju musel niekde nahlásiť, že to nezaplatila ak to má stanovené súdom a platiť má cez súd a nezaplatí tak môžu prísť určite skôr
@matullienka ona to má nie jemu do ruky ale na adresu šekom.Dnes som bola snou a povedala som jej že nech si nájde brigádu lepšia by bola práca aj keby mala s ubytovaním a nech potom keď dostane prácu nech im pošle policajtke zmluvu že už má nejakú tú prácu predsa neviem či to nie je neskoro ale podľa mňa keby videli že pracuje že má trvalú prácu že to je v jej záujme tak by mohli dať ešte ten mesiac ja nerozumiem ako to tak mohla nechať zájsť aj sme sa trochu chytili lebo sa snažím jej pomôcť trochu poradit pitam sa aj tu zisťujem informácie a dnes som ju zastihla s takou pomocnickou myslím vinom
@matullienka jej bývalému chlapovi žiadny exekútor nič.
@patricia0000 ty si hlavne dobre zváz ak jej chceš pomôcť tým, že jej tie peniaze požičiaš či ti nebudú chýbať, lebo ona sa s vracaním asi ponáhľať nebude ak ich vôbec plánuje vrátiť
Po tom celom čo tu píšeš sa iba utvrdzujem v tom, že súd nemohol lepšie rozhodnúť keď dal deti otcovi
@matullienka aha tak musím povedať nech sa posnaží a to jej príde nejaký dopis domou alebo prídu oni ako policajti osobne pre ňu ja som čítala že posielajú papiere o nástupe tak neviem
@matullienka ja som jej už pomohla a viac pomáhať nemôžem len dúfam že dostane rozum tam
@patricia0000 to netuším našťastie sme nikto v takej situácii neboli a dúfam ani nebudeme
Pozicaj jej prosim ta.