Ahojte, bývame v BA, keďže v ba zatvorili škôlky už 2 týždne dozadu, šla som s malou na východ, preč z ba, som na OCR. Presne deň pred zatvoreným škôlky som písala ex, čo navrhuje, ako si pomôžeme s malou, nenavrhol nic, že si ju vezme presne tak ako ju má stanovené súdom a ze potom ju môžem dať na východ. Vtedy isto nevedel, že on ostane pracovať z domu. Teraz? Sme na východe 2 týždne, tento víkend keď ju ma mat, mat ju nebude, to aj sam napísal, že si ho vynahradí o ďalší víkend,víkendom pred veľkou nocou, aby mala necestovala hore dole. Ale situácia je taka, ze škôlky zase neotvoria, ja musím ísť do práce, pisala som mu, tak zrazu nesúhlasí, aby mala ostala na vychode, že on sa o nu postara, že pracuje z domu, že si to zariadi ale popravde rada by som ju nechala na východe, príde mi to tu bezpečnejšie. A ani mu neverím, že ju si ju vezme. Ja mu ustupujem vo všetkom, ale keď chcem niečo ja, nie je možné, aby mi vyhovel...A jemu ide skôr o to, že on ma druhé dieťa, malú si berie aby zabavila to jeho druhé dieťa, lebo keď ešte nebolo na svete, tak keď ju nevidel mesiac, tak mu to nevadilo...
A aky vidis problem v tom, ze ju chce?
Nie je dany zakaz, zeby decka nemohli ist k druhemu rodicovi. Ak mala chce, daj ju.
To ma tiez napadlo. Ako nie je to zakazane a je to na uvazeni rodicov, ci si takto budu deti predavat alebo nie
Noo, presne to riešime aj my. Dcéra chce chodiť k ex, mne sa to nepáči, keďže on pracuje, cestuje vlakom, pracuje v kolektíve. Ja mám malinké bábo , priateľa doma z Nemecka.
Priateľovi ex tiež nedá deti, hoci sme neprišli do styku s nikým nakazeným .
Neviem, ako to poriešiť, aby bol každý spokojný. Je to ťažké na psychiku riešiť a počúvať každý deň to isté ...
Dcére zatiaľ robím program, je rozumná, vie, že sa musíme chrániť, aj bračeka. Ale k otcovi ju to ťahá aj tak.
A priateľ má deti len cez ulicu, čiže kľudne by mohli prísť, keďže chodia vonku na korculko a do obchodu atď.
Lenže ...jeho ex nepustí. 🤦
Tak moja práveže k ex chodit nechce, plače keď vie, že ma ísť k nemu, keď si ju on berie odo mňa, tak ma tiež záchvat plaču, pritom sa s ňou stále dookola rozprávam, že aj on s nou chce byť a tráviť s nou čas rovnako ako keď je so mnou...
a nie je to teraz tak, ze nemusia deti chodit? sa mi zda ze som to niekde citala
Riesim podobne teraz. Sme z BA a mame tyzdnovu striedavu starostlivost. Lenze ja mam dom na Horehroni, v BA byvame s mamou v rizikovej kategorii. Mama sa uz chysta umret na Koronavirus... V Horehroni mam home office a o syna sa postara moj otec a tam Koronavirus nie je. Preto chcem ine striedanie. Socialna pracovnicka mi pise, ze musim dodrziavat to, co je v Dohode a ak to nedorzim, otec dietata to moze podat na sud, ze nedodrziavam terminy. A pokuty su potom okolo 1000 - 2000 EUR. Moja otazka je, existuje nejake podanie na sud len ohladom tejto Korona situacie? Kym zacne normalne fungovat skola? Socialna pracovnicka mi pisala, ze sa rodicia mozu dohodnut emailom alebo pisomne na inej zmene starostlivosti o dieta. Len ked ex vzdy vyhovuje nieco ine ako mne... Potrebujeme to dat cez sud. V lete jul, august uz mame striedanie po 11 dnoch. Potrebujem osetrit maj a jun.
No a? Však sa prehrajú spolu. Bude mat aspoň zábavku. Treba hľadať cestu ako vychádzať a nie zbytočne hľadať problém