Ahojte chcela by som zistiť ako je to s tým kedy už otec nemusí platiť na dieta. Ako sa to riešiť aj keby sme si to povedali že už nemusí platiť stále to musí ísť súdom že ? Niekto som sa Dočítala že áno lebo aby mali v systéme začiatok aj koniec. No ide o to že otec dieťaťa má už ide telefónne cislo a na sociálnej siete si správu nepozrel. Takze jedine súdne však? Ďakujem
Ja ked som ukoncila skolu a zamestnala sa, tak oco si sam podal ziadost na zrusenie vyzivneho, prislo mne osobne pozvanie na sud, tam to bola len formalita. Ale to bolo uz viac ako 10 rokov dozadu, mozno sa to nejak zmenilo
ex roky platil na syna... po skončení školy som mu nič neoznamovala, ani syn že už skončil VŠ a ex prestal platiť sám od seba... bývame na dedine - tak si predstav prečo asi...
Okr. súdu som nič neoznamovala, ani som nič nežiadala ... je tomu už pár rokov a v tejto veci je úplne ticho...
Aj moj prestal platit zo dna na den...on o tom ani nevie,ze to treba súdne,cize sudne to ukončené nebolo...
Toto si podava na sud otec, nie ty, ani dieta
@melanta
Samozrejme. Rozhodnutie súdu v tejto veci je len deklaratórne. Ak sa aj platí ďalej, v návrhu sa žiada určiť vrátenie od momentu, keď už nebol nárok. V každom prípade však odporúčam hoc aj dodatočne súdne rozhodnutie, ak by sa náhodou premotivované dieťa rozhodlo ísť cestou exekúcie.
Ak dieťa ukončilo školu a nejde na denné štúdium na VŠ, tak je potrebné podať návrh na súd, súd zastaví výživné a prestať platiť môže až rozhodnutím súdu.