Komunikácia s právnikom pred rozvodom a počas rozvodu

henriettta
9. jan 2012

Dobry den. Tento rok sa rozvadzame, pojednavanie zatial este nebolo a chcela by som sa spytat, ako komunikujete so svojimi pravnikmi a co vlastne od nich mozem ocakavat. Pravnika som zmenila, doteraz som mala zenu, ktora mi vypracovala navrhy, teraz je to zase starsi pan, zatial sme mali len jedno sedenie. Uz sa to velmi dlho taha.
Problem je, ze mam pred rozvodom strasne obavy, ako to zvladnem, aby to dopadlo dobre pre dieta, ako to vlastne prebieha, kedy kto hovori, co mam hovorit a co na samotnom rozvode hovori pravnik. Ako budeme komunikovat s pravnikom pocas rozvodu. Jeho splnomocnenie zatial ani nemam vlozene v spise, stretli sme sa len raz, chcem za nim zajst znova, ale potrebovala by som vediet, co od neho mozem chciet a s cim nema vyznam ho zatazovat. Muza sa obavam, nenavidi ma koli vlastnym problemom a kompelxom, je velmi zakerny, pomstychtivy, klame, ohovara.
Desive je to, ze behom hodiny sa na zaklade toho co kto povie a predlozi na sude rozhoduje jeden sudca (je tiez len clovek a je to len jeho praca) o osude dietata 😒

ootaznik
9. jan 2012

@henriettta no vyslovene poradit v tejto veci neviem, pretoze rozvod sme riesili ako bezdetni a teda bez pravnikov, ale teraz riesim ohladom mojho dietata a mam pravnicku - na zaklade odporucani som ju oslovila, takze by som si na tvojom mieste preverila pravnika, ktoreho mas, popytala sa a pod. On by mal komplet za teba vsetko robit - povedala by si mu co chces a on by to mal hajit a robit veci tak, aby to bolo v tvoj prospech aj v prospech dietata, lebo si matka a vies, co je pren dobre.
k tvojej poslednej vete - ano, je to desive, to desi aj mna, ked ma niekto rozhodnut o dietati - skoda len, ze casto to nejde v zaujme toho dietata

henriettta
autor
9. jan 2012

@ootaznik dakujem pekne a drzim palce, aby ti to dobre dopadlo.

sisaha
10. jan 2012

@henriettta k pravnikovi predovsetkym musis mat doveru. Stretni sa s nim znova, preberte vsetko co sa tyka vasej situacie, vratane info, ktore by mohol na sude manzel vytiahnut v tvoj neprospech, aby on vedel vcas zareagovat. Pravnik musi poznat tvoje predstavy o dalsom vyvoji situacie. kludne sa ho pytaj ako to tam bude prebiehat.

katy318
22. jan 2012

Ahoj mamicky, oteckovia,
ak by ste mali zaujem podelit sa so mnou o skusenostiach v rozvodom konani a o uprave prav voci detom (a o úlohe kolizneho opatrovnika), posielam Vam link na moj anonymny dotaznik.
Píšem diplomovú prácu, v ktorej sa zaujímam o názory ľudí, ktorí prešli rozvodovým konaním a riešili aj úpravu práv a povinností k ich deťom.
Anonymny dotazník - Úloha sociálneho pracovníka v rozvodovom konaní, je zamerany na skusenosti a nazory na rozvodovu problematiku. Dotazník je anonymný a bude slúžiť len pre účely mojej diplomovej práce.
Veľmi by ste mi pomohli.
Dakujem, Katarina

Link na dotaznik:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...