Ahojte,zijem s priatelom u mojich rodicov. Mame spolu 3 rocneho syna. Uz dlhsi cas nam to neklape. Stale sa hadame a hlavny dovod je to ze on casto pije. Ja som mu dala uz tolko sanci ale nepolepsil sa. Vzdy ked moze ide s kamaratmi do krcmy, na akcie a oslavy a nas s malym nikam nezoberia. Pride domov podnapity alebo uplne opity ze len lahne a spy. Je to strasny pohlad a ked este vidim ako sa maly s nim snazi rozpravat....ja uz dalej nevladzem.Chcem sa s nim rozist, ale bojim sa ze sa nedohodneme a ze to budem musiet riesit sudnou cestou. ja som teraz nezamestnana, ale hladam si pracu. Pomahaju mi moji rodicia. On mi sice dava peniaze ale z toho zaplatim pozicky, telefon, dam mame na stravu,elektinu a neostane mi vela. Samozrejme, ze on si tiez necha nejake peniaze pre seba a nie malo. No za tyzden pride a pyta peniaze do roboty a aj to ma hneva, ze tolko penazi necha v krcme. Bojim sa ze ked to budem riesit sudnou cestou sud prideli male jemu, lebo je urci striedavu starostlivost. To by som neprezila kedy maly musel byt s nim a s jeho rodinou pretoze u neho doma je alkohol skoro na dennom poriadku. Tam piju vsetci. Prosim vas poradte mi. dakujem
......ak vies, ze sa s nim chces rozist, tak treba zajst na UPSVaR a oznamit im, ze nevies co mas robit, ze priatel chodi opity, ze sa nestara o maleho a podobne, a aspon 2x...ze by bol zvereny otcovi je vylucene, vylucujem aj striedavu starostlivost, maximalne tak kazdy druhy vikend ho bude mat....
ak chceš, tak mi napíš, bola som v podobnej sitácii,tak ti poradím čo treba. Ak to chceš riešiť, tak na nič nečakaj.
v prvom rade by malého musel chcieť do svojej opatery - čo asi nechce, keďže už teraz naňho "nemá čas" a ani striedavku súd neurčí bez toho, aby o to niekto najprv požiadal, čo u vás tiež nehrozí...
ak by si pila alebo fetovala ty, a on požiadal o zverenie dieťaťa do svojej opatery, tak by mu ho asi dali, inak nie... to, že si nezamestnaná a bývaš u rodičov, nie je nejak podstatné pre súd, hlavne je, že máš s malým kde bývať...