Chcela by som vediet, kolko priblizne moze stat sud, je uplne jedno coho sa tykal. Je to ako taky maly prieskum.
👆prosim reagujte iba v pripade, ze chcete odpovedat na otazku, ktora je jasne polozena 😉
👆Viem, ze je to vysoko individualne, preto by som chcela poprosit o info, kolko pojednavani to bolo a ci ste boli zalobca, alebo zalovany, ak to nieje tajomstvo. Kludne aj do IP. Dakujem za kazdu odpoved. Odmenim sa 💙.
Sud ohľadom dieťaťa nestal nič. Ak som mala právnika cez centrum právnej pomoci tiež nič. Ak som bola odporkyna nič 🙂
navrhovateľ, 1 pojednávanie, 1 kolok vo výške 66 eur
môj ex platil aj môjmu právnikovi - zvýšenie výživného.... 3 pojednávania, 1800 e nariadil súd že mu má vyplatiť... Tam to bolo v rozsudku presne vyrátané že koľko percent mal ex úspešnosť...
A neviete nahodou niektora, ci zalovany plati poplatky sudu, ked zalobca je oslobodeny od poplatkov?
@emakiki :D To ma pobavilo, tu na verejne forum, kde ti moze odpisat hocikto , napises a pytas sa na veci a veris odpovediam od kadekoho?
V tej skupine su ludia so sa vyznaju, pravnici, ale skupina ti nepride vierhodona.
Ano, nepopieram, su tam aj zle info podane (ale to od laikov, nie od pravnikov) a niekedy maju aj pravnici rozdielne nazory, lebo tak to je aj realne na sude, ze kazdy pranvik moze vylozit veci inak.
@fokuska ale ja sa tu s nikym neradim, pytam sa kolko koho vysiel sud a jednu jedinu otazku, ktoru si mozem zistit aj sama, ziadne pravne rady nehladam a mimochodom, tie akoze pravnicky co sa v tej skupine prezentuju, dokazali ze su naozaj pravnicky? Lebo vela krat to vyzera ze o prave nemaju ani sajnu 😉 To tam moze hocikto prist a vydavat sa za pravnika, tak ano, je pre mna nedôvery hodná 😉
Sud kvoli maloletému dietatu, zastupovanie pravnickou 1700eur, 2 pojednavania.
Svokra bola navrhovateľ a suma ktorú jej musel zaplatiť odporca bola 10000, súd trval 5 rokov. Ono tie sumy sú rôzne, lebo každý právnik má inú sadzbu.
to je ako keď sa spýtaš koľko vás vyšiel dom. Niekto si kúpi dom za 40.000 niekto za 400.000
odpoveď na otázku: súd môže stáť aj 10.000
nás vyšiel vyše 3000 a boli sme žalobcami