Chcela by som sa opýtať niekoho kto si tým už prešiel alebo kto o tom niečo počul...Dneska som mala rozvod ale v zahraničí. Chcela by som sa vrátiť k svojmu priezvisku za slobodna...Uzavretie manželstva som mala na Slovensku takže chcem to tam riešiť..Vie niekto koľko to trvá keď mi príde právoplatne rozhodnutie od suda??? Viem ze do 3 mesiacov sa nič neplatí volala som na matričný úrad ale nepochopila som trocha..viem to vybaviť budúci mesiac za 2 týždne keď pôjdem na Slovensko s potrebnými dokumentami alebo až po 3 mesiacoch sa dá zmeniť priezvisko??? Vopred ďakujem za odpoveď
Lebo ja som to pochopila že od 3 mesiacoch môžem požiadať o zmenu priezviska takže keď mi príde právoplatne rozhodnutie tak mi to na matrike spravia hneď???
Jasne. Hned ako budes mat rozhodnutie chod na matriku. Od datumu pravoplatnosti rozsudku sa beru 3 mesiace, kedy mas narok na zmenu mena bez poplatku. A gratulujem ku slobode😊
Ďakujem
Ak rozvod prebehol v zahranici tak ten pravoplatny rozsudok musi bit aj prelozeny do slovenciny.A este neviem 100% treba rozvod preknizit cez sk sud.To sa este opytaj lebo abi si niekedy v buducnosti ak sa budesznova vydavala nebola obvinena z bigamije ako moja kamoska.Tiez rozvod vonku.Nenahlasila vo svojom rodnom state zmenu a bola obvinena z bigamije.Platila pokutu
Spravia ti to na pockanie. Len vypises papiere. Musis mat v ruke pravoplatny rozsudok o rozvode a rodny list. A musis to stihnut do tych 3 mesiacov od rozvodu inac budes mat poplatok.🙂