Koľko trvá rozvod?

26. okt 2022

Ahojte maminky.
Mam otazocku na tie, ktore maju osobnu skusenost. Kolko vam trval rozvod? Rozvadza sa partner. S rozvodom obaja suhlasia, maju vyriesenu otazku ohladom majetku aj deti.
Je nadej, ze do Vianoc to bude za nami? Navrh bol podany pred 3 tyzdnami.

kaktusik007
26. okt 2022

Nie. Ak su tam deti - sotva na prvom pojednavani sa sud presvedci o neprekonatelnych rozdieloch - zvacsa nariadi poradnu a pojednavanie odroci.

autor
26. okt 2022

@kaktusik007 ani ked s rozvodom suhlasia obaja manzelia? Deti su vo veku 10+

doriiis
26. okt 2022

@kaktusik007 ...možno,keď pán manžel povie,že už má inú tak súdu to stačiť bude

delphineta
26. okt 2022

@kaktusik007 za 20min bolo po všetkom,mame 1 dieťa,obaja sme suhlasili s rozvodom

autor
26. okt 2022

@delphineta super, toto nas potesilo. Verim ze to tak bude aj u nas

matkahelka
26. okt 2022

zavisi od sudcu, ja mam vo svojom okoli 3 ci 4 pripady, kde boli deti malolete a na 1.pojednavani rozvod nikdy neukoncili, vzdy sa to tahalo.aj ked s rozvodom suhlasili obaja.

autor
26. okt 2022

@matkahelka snad to nebudu natahovat.

danusskaaa
26. okt 2022

No, nevidím to reálne aby ste to do Vianoc stihli. A ešte keď sú tam deti - deti bude zastupovať kuratela a toto chvíľku trvá (aj napriek tomu, že ste dohodnutí). Ja som podala o rozvod v juni a ešte nič aj napriek tomu, že s rozvodom súhlasia obe strany. Mali sme šetrenie v rodine a čakáme na dátum pojednavania. My však riešime este dohodu ohľadom detí. Ale všetko sa veľmi naťahuje 🤦‍♀️

autor
26. okt 2022

@danusskaaa to ma veru mrzi. Verim, ze to uz tuzite mat tiez za sebou. Tu su obe strany dohodnute, suhlasia s rozvodom, aj deti a majetky su vyriesene.

danusskaaa
26. okt 2022

Tam ide o to, že aj napriek dohode Vám bude určená kuratela, ktorá ide do domácnosti a rozpráva sa s rodičmi i deťmi. Tá na základe zisteneho spíše protokol, ktorý ide na súd (toto trvalo 5 tyzdnov). Súd si nás predvolal na informatívny pohovor, kde sa dá hneď dohodnúť čo a ako (avšak toto trvalo 2 a pol mesiaca od navrhu) ak sa hneď dohodnete, tak dohoda ide na súd a čakáte na dátum pojednávania - a tue lehoty čakania sú otrasné!!! Všetko sa naťahuje a každý jeden "papier" či termín trvá mesiac a viac 😔

autor
26. okt 2022

@danusskaaa partnerovi vsetky veci ohladom toho riesi pravnik, moj bratranec, tak verime, ze to trosku posuri. Vsetci to chceme mat rychlo z krku. Vy sa nezhodujete v otazke starostlivosti o deticky?

autor
26. okt 2022

@danusskaaa toto je veru otrasne, drzim palce, nech sa vam to uz pohne

danusskaaa
26. okt 2022

Áno, nezhodli sme sa kvoli deťom a preto sa to ťahá. Ale dúfam že 2.11. už bude posledný (tretí) informativny pohovor, kde to uzavrieme a pojdeme na súd. Všetko máme vyriešené a už chcem byť "spokojne" rozvedená...

autor
26. okt 2022

@danusskaaa velmi drzim palce. Daj potom info, ako si dopadla❤️

kvetinka75
26. okt 2022

@kaktusik007 kamarátku rozviedli hneď na prvom a majú aj dieťa ešte školopovinné.

danusskaaa
26. okt 2022

Ďakujem, aj tebe veľa šťastia nech je to čo najskôr za nami ❤️

ciusinka
26. okt 2022

@kaktusik007 To vobec nie je pravda, my sme mali v case rozvodu 2,5-rocneho syna, obaja sme s rozvodom suhlasili, rozviedli nas na 1. pojednavani, trvalo to cele mozno pol hodinu..

katkine_terapie
26. okt 2022

Autorka: Aj s deťmi rozvádzajú na prvom pojednávaní, navyše, ak sú aj dohodnutí. Je to bežná prax. Čo však vidím nereálne je vytýčenie pojednávania do Vianoc. Ale záleží od vyťaženosti konkrétneho súdu.

elenita
26. okt 2022

U nas to bolo takmer 2 roky. A len prve pojednavanie bolo od podaneho navrhu cca polroka. Sudkyna skonstatovala, ze od exa nema vsetky pozadovane doklady, takze bez otvarania pojednavania to odrocila zasa o polroka...takze asi tak.

dadis
26. okt 2022

@autorka Ak to mate takto, tak potom by malo byt na prvom pojednavani rozhodnute. Otazka je, aky je vas sud vytazeny, my sme mali prve pojednavanie po 12 mesiacoch. (najprv marcovy termin kvoli 1.vlne covidu bol zruseny, potom sudkyna pn a isla do dochodku, novy sudca si musel nastudovat spis a dal nam termin az taky neskory)

autor
26. okt 2022

@elenita no tu obe strany spolupracuju a chcu to mat rychlo za sebou. Ale dakujem za tvoju skusenost. Asi teda iba cakat a verit.

domca1408
26. okt 2022

ja poznám pár ktorý manželke to oznámil na mikuláša (áno skvelý termín si vybral), na začiatku janurára boli spísané papiere a začiatkom marca bol rozvod...tiež boli na všetkom dohodnotý...pointa pod 3 mesiace sa to nedá myslím si...

marse
26. okt 2022

žiadosť podana v septembri, termin pojednávania vo februári, 1.pojednávanie, rozvedene hned. bez kurateli, soc.pracovnicku videli prvykrat tam. na všetkom boli dohodnutí. nikto nerobil problemy

monro
26. okt 2022

@kaktusik007 toto nie je celkom pravda. nás rozviedli do 15 minút. všetko sme mali dohodnuté, nemuseli sme nikoho presviedčať o neprekonateľných rozdieloch. Len sa spýtali, či trváme na svojich stanoviskách a vybavené.

monro
26. okt 2022

ja som podávala návrh vo februári a pojdenávanie bolo v polovici júna. takže skôr nie, ako áno do tých Vianoc.

autor
26. okt 2022

@monro
@monro hm, tak ruzovo to asi nevidim
Chceli sme uz na vianoce mat tuto vec za sebou.

maribell
26. okt 2022

No s termínom je to ťažko, ja som čakala na termín na rozdelenie bsm rok a tri mesiace. Čo sa týka rozhodnutia, podľa mňa záleží na akého sudcu natrafíš. Nie je to síce rovnaký prípad, ale kamoška sa rozvádzala s alkoholikom, niekoľkokrát mu aj zobrali vodičák, narobil dlhy, prisiel o x zamestnaní, ušiel z liečenia, nestaral sa o deti,... a na súde urobil muž divadielko s plačom, ako sa zmení... Sudkyňa dala odročenie, že treba mu dať šancu 🤦🤦... koľko myslíte, že mu to vydržalo? Mimochodom čakala na termín pojednávania cca 8 mesiacov a ešte im to aj odročila, takže bola ozaj nahnevaná. Nakoniec ich samozrejme rozviedli, ale zbytočne sa to naťahovalo.

lenus911
26. okt 2022

Za pol hodinu sme boli rozvedeni...na vsetkom sme boli dohodnuti,kebyze nemame 4 deti,tak asi by to trvalo 5minut,lenze pan sudca musel asi 6x precitat mena a datumy narodenia vsetkych deti 😂 takze toto zabralo najviac casu 😁 navrh podany v marci,pojednavanie na zaciatku juna a to este pocas korony,takze za mna expresne rychlo 🙂

janka_266
26. okt 2022

Už je vôbec vytýčené pojednávanie? Pri dnešnej vyťaženosti sudov rozvodmi a ešte s deťmi, už to vidim skôr na januárovú termín, ak vôbec

mogaa
26. okt 2022

toto ti nepovie vopred nikto...ono záleží od toho kedy dostanú termín, lebo len samotný termín môžu dostať až budúci rok.......