Koľko stojí konzultácia z právnikom?

9. sep 2021

Ahojte, koľko stoji konzultácia z pravnikom? Viem si veci napisat sama potrebujem to len zkonzultovat co kde a ako aby som dosiahla co chcem

deti95060810
9. sep 2021

rôzne... záleží od veľkosti mesta, od právnika...
ja som platila od 20 - 50 e/hod....

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
9. sep 2021

Podľa toho, čo konzultovať. Ex platil za jeden papier čo mu pomohol napísať ohľadom vysporiadania majetku po rozvode 250€ , bol s právnikom asi 10 minút, potom mu zavolal, že má papier. Prišiel, skontroloval a vyplatil. 20 minútová záležitosť so všetkým 🤭

autor
9. sep 2021

@tosomja ja nepotrebujem aby robil úkony naozaj len konzultáciu, 250 platil za úkon keďže mu vypracoval papiere

@bambulienka25 to kvôli českému jazyku niekedy mi to ujde, ale ved počítač ma opraví

ivkazba
10. sep 2021

Aj konzultácia je úkon. Musí si prečítať, čo si napísala a dať právne stanovisko.

autor
10. sep 2021

@ivkazba je to úkon ale nič mi nebude vypracovavat je to len konzultácia

tosomja
10. sep 2021

Môj bratranec je právnik a každé stretnutie je úkon. Beru tak od 150€, podľa toho o čo ide. Niekedy konzultácia je ťažší a viac času zaoberajúci proces, ako vypracovanie napríklad návrhu na rozvod. Treba si obvolat advokátov a spýtať sa. Alebo máš aj online poradne právnikov, dokonca aj tu na mk je právna poradňa, kde ti možno poradia, aj anonymne, ak im napíšeš SS.

ivkazba
10. sep 2021

Presne ako píše @tosomja je jednoduchšie aby to napísal rovno právnik ako keď má kontrolovať niečo čo napísal laik a opravovať to. Takže aj konzultácia je úkon. Ak to chceš mať na poriadku, nerieš slovíčkarenie a proste si to zaplať.

gigie24
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. sep 2021

Preboha baby co riešite. Už som podobne veci riešila nie raz a vždy som si to písala sama, len teraz tam mam jeden odsek ktorý potrebujem skonzultovat, ja nepotrebujem aby mi niečo kontroloval ani vypracovaval!

maruska987
14. sep 2021

Ahoj, ja som právnička, napíš mi to do správy co potrebuješ, ja Ti to skontrolujem

autor
14. sep 2021

@maruska987 ahoj, už som bola u pána Gracika, ale ďakujem veľmi pekne za ochotu si zlata

taaja
6. feb 2023

@maruska987 Dobrý večer, prosím mohla by som sa s vami niečo poradiť?Potrebujem radu od právničky.Vopred ďakujem ak by ste si našla čas.

maruska987
7. feb 2023

@taaja Dobrý deň napíšte mi do správy o čo ide. ďakujem