Ahojte. Zaujíma ma koľko prospieva váš ex na výlety alebo iné mimoškolské aktivity vašim spoločným deťom?
Myslím mimo výživného... Alebo sa nepodieľajú vôbec a dávajú vám len výživné?
len vyzivne - ani na okuliare ci strojcek na zuby nedal ani cent navyse. Akurat jeho mama raz za cca 2-3 roky posle detom po 50 eur na ich ucty.
cez Vianoce -- som zabudla napisat, namiesto darceka
@tomika
@kaktusik007
Ani keď ich napríklad požiadate, resp keď im oznámite, že potrebujú presne napríklad nové okuliare a tak? Tak nie sú ochotný dať niečo navyše?
nie. ani cent.
nič.nedá.
@kaktusik007 🙈🥴 tak to som zaskočená a asi prehodnotim svoj postoj k tomu svojmu ex 😅
Dúfam že máte teda schválené v rámci možností teda aspoň tučné výživné keď už nič viac...
50% nákladov na lekárov, výlety, jazykovú školu má v súdnom rozhodnutí + k výživnému
Nič, výživné tučné nie je
A prečo by mal
Dcére zvykne prispieť polovicou na tábor. To mi pošle rovno na účet. Ostatné platím sama z výživného. Sem tam si dcéra sama vypýta peniaze a nejakých 20 Eur jej dá. Strojček som väčšinou dala preplatiť cez Peňaženku zdravia a na okuliare pred asi štyrmi rokmi prispel tiež asi polovicou.
@elizabet173 chcela ich
@majusikk prečo by mal? Dieťa má dvoch rodičov. Detský tábor tento rok nás bude stáť skoro 300 Eur, mesačné výživné má. 200 Eur. Je logické, že takto vysoké nepravidelné výdavky by mali ísť na polovicu. Často to tak majú aj v rozhodnutí o určenie výživného. Okuliare sú tiež drahou položkou a strojček na zuby tiež. To mesačné výživné nepokryje.
@matabb73
@matabb73 pozri u nás v rodine je presne taká situácia môj brat chcel brat deti ona nedávala naopak robila všetko preto aby ich nemal. Prečo by mal. Viac prispieť keď robí napriek ona ako živnostník by byť nedostala on vybral na seba aj tam. S nim vybabral ona je v ňom on nie a platí ho treba vedieť dve stránky kazdeho
@elizabet173 presne. Tiež mi je na grc z takých otcov. Dieťa sa na svet nepýtala a má doplácať na to, že otec je blbec. Môj bývalý nie je nič moc, ani nezarobi veľa, ale dcéru má rád a keď si pýta na niečo, tak jej dá. Aj sem tam niečo kúpi. Otec, ktorý nechce dať nič navyše, škodí len tomu dieťaťu.
@majusikk tresta deti, za to, ze nevychadza s ex? No, to sa nema cim chvalit
@mk1111111111 netresta dá im co chcú jej nie tiež ma práva a povinnosti
Nič okrem výživného ani cent na viac.
Len výživné