Kolízna pracovníčka pri rozvode

filipko14
30. máj 2016

Idem sa rozvadzat, mame dvojrocneho syna. Na vyzivnom a stretavani so synom sme s mnzelom dohodnuti. Musi byt aj v takomto pripade na sude pritomna kolizna pracovnicka? Ak ano, preco?

pribinak
30. máj 2016

Nie, nemusi. Ta prichádza na sud vacsinou but na žiadosť sudu, alebo jednej zo zúčastnených strán a to su vacsinou komplikovane prípady, ked sa rodicia nevedia na ničom dohodnut, súdia sa o dieta a tak

jadelka
30. máj 2016

Ano musi a bude,pretoze dieta nemoze byt pri rozvode zastupovane ani jednou stranou,ci uz navrhovatelom,alebo odporcom. To mas aj v pouceni,ktore dostanes po podani navrhu na sud.

mondolina
30. máj 2016

Pri našom bezkonfliktnom a dohodnutom rozvode bola kolizna,a vôbec mi tam neprekazala

timea7
30. máj 2016

@mondolina presne tak aj u nás, mali sme dohodnutý bezkonfliktný rozvod, ktorý trval päť minút. Na prvý krát sa to nemohlo uzavrieť práve pre neprítomnosť kolíznej, bola PN, takže u nás nebola. Ale sudca nám povedal, že vidí, že sme na všetkom dohodnutí, že nech sa za ňou zastavíme, tak sme sa zastavili a ona sa iba spýtala s akým prospechom syn študuje a či má svoju izbu a bolo vybavené. Neprišla ani k nám, ani na súd, ale vôbec by mi tam nevadila, prečo? Nemali sme ani súdom určený styk otca s dieťaťom (ale bol už takmer dospelý), nemienili sme jeden druhého vydierať dieťaťom.

filipko14
autor
30. máj 2016

@jadelka nic take som nedostala, ale tak mne osobne tam prekazat nebude 🙂

jadelka
30. máj 2016

ty si podala ziadost o rozvod a nedostala si papiere zo sudu? KDe ti potvrdzuju prevzatie a stanovuju pojednavanie?

filipko14
autor
30. máj 2016

Mojej pravnicke,ktora ma zastupuje. Vsetky papiere mi ukazala,ale v pouceni nic o koliznej nebolo,ale ako piseklm,mne na sude prekazat nebude,len som chcela vediet,ci byva pri kazdom rozvode. Moja pravnicka povedala,ze tam nemusi byt,kedze sme s manzelom dohodnuti na vyzivnom aj na styku s dietatom.

jadelka
30. máj 2016

@filipko14 zaujimave, kazdemu to tam pise a tebe nie...asi si zle citala. Kolizna je dana statom, aby zastupovala deti, lebo nikto iny ich zastupovat nemoze a na sude je kolizny povinny sa vyjadrit, ze deti odporucaju tomu a tomu rodicovi, ale ty budes mat individualny sud....

filipko14
autor
31. máj 2016

@jadelka mozno som naozaj zle citala. Ale opakujem, mne na sude prekazat nebude. Na vsetkom sme s manzelom dohodnuti, on s rozvodom suhlasi. Pravnicka mi povedala, ze kolizna zasiahne ked tak, do vysky vyzivneho, ked manzel predlozi podklady o prijme.

filipko14
autor
31. máj 2016

@jadelka individualny sud? To znamena co? Ved klasicky sud - rozvod, nie? 🙂

timea7
31. máj 2016

@filipko14 nie,nebýva na každom rozvode, ako som písala, na našom nebola a my sme súdne ani výšku výživného neriešili, bola uvedená v návrhu a obidvaja sme s ňou súhlasili.

bratislavcankanm
31. máj 2016

@filipko14 v papieroch zo sudu by malo byt uvedene, ze dieta je zastupovane koliznym opatrovatelom z prislusneho UPSVaR, na 99 % to tam mas aj ty.

Moja osobna skusenost pri rozvode - kolizny opatrovatel sa na sud dostavil, ale vlastne do nicoho nezasahoval, len na konci povedal (ked sa sudkyna nanho obratila), ze suhlasi s nasou rodicovskou dohodou (medzi mnou a manzelom) nakolko je v zaujme dietata 🙂.

filipko14
autor
31. máj 2016

@bratislavcankanm dufam,ze to tak bude aj v nasom pripade 🙂

filipko14
autor
2. jún 2016

@jadelka tak si mala pravdu, v tej kope papierov, ktore mi pravnicka ukazala a ktore mam sudu predlozit, som si ten o koliznej opatrovatelke nevsimla. A tym individualnym sudom si si zo mna, predpokladam, robila srandu...prepac, rozvadzam sa prvykrat.

jadelka
2. jún 2016

@filipko14 to bolo ironicke to s tym individualnym sudom....

filipko14
autor
2. jún 2016

@jadelka hej,pochopila som a nevhodne zaroven. Nemam pravnicke vzdelanie a to,ze na sude bude aj kolizna opatrovnicka,som v papieroch naozaj prehliadla. Ja som do diskusie polozila,normalnu otazku nie preto,aby mi niekto ironicky odpovedal.

jadelka
2. jún 2016

@filipko14 odpovedala som umerne tvojej reakcii a prosim ta, uz to dalej nerozpitvavaj, dostala si odpovede, tak sa maj