Idem sa rozvadzat, mame dvojrocneho syna. Na vyzivnom a stretavani so synom sme s mnzelom dohodnuti. Musi byt aj v takomto pripade na sude pritomna kolizna pracovnicka? Ak ano, preco?
Ano musi a bude,pretoze dieta nemoze byt pri rozvode zastupovane ani jednou stranou,ci uz navrhovatelom,alebo odporcom. To mas aj v pouceni,ktore dostanes po podani navrhu na sud.
Pri našom bezkonfliktnom a dohodnutom rozvode bola kolizna,a vôbec mi tam neprekazala
@mondolina presne tak aj u nás, mali sme dohodnutý bezkonfliktný rozvod, ktorý trval päť minút. Na prvý krát sa to nemohlo uzavrieť práve pre neprítomnosť kolíznej, bola PN, takže u nás nebola. Ale sudca nám povedal, že vidí, že sme na všetkom dohodnutí, že nech sa za ňou zastavíme, tak sme sa zastavili a ona sa iba spýtala s akým prospechom syn študuje a či má svoju izbu a bolo vybavené. Neprišla ani k nám, ani na súd, ale vôbec by mi tam nevadila, prečo? Nemali sme ani súdom určený styk otca s dieťaťom (ale bol už takmer dospelý), nemienili sme jeden druhého vydierať dieťaťom.
ty si podala ziadost o rozvod a nedostala si papiere zo sudu? KDe ti potvrdzuju prevzatie a stanovuju pojednavanie?
Mojej pravnicke,ktora ma zastupuje. Vsetky papiere mi ukazala,ale v pouceni nic o koliznej nebolo,ale ako piseklm,mne na sude prekazat nebude,len som chcela vediet,ci byva pri kazdom rozvode. Moja pravnicka povedala,ze tam nemusi byt,kedze sme s manzelom dohodnuti na vyzivnom aj na styku s dietatom.
@filipko14 v papieroch zo sudu by malo byt uvedene, ze dieta je zastupovane koliznym opatrovatelom z prislusneho UPSVaR, na 99 % to tam mas aj ty.
Moja osobna skusenost pri rozvode - kolizny opatrovatel sa na sud dostavil, ale vlastne do nicoho nezasahoval, len na konci povedal (ked sa sudkyna nanho obratila), ze suhlasi s nasou rodicovskou dohodou (medzi mnou a manzelom) nakolko je v zaujme dietata 🙂.
@bratislavcankanm dufam,ze to tak bude aj v nasom pripade 🙂
Nie, nemusi. Ta prichádza na sud vacsinou but na žiadosť sudu, alebo jednej zo zúčastnených strán a to su vacsinou komplikovane prípady, ked sa rodicia nevedia na ničom dohodnut, súdia sa o dieta a tak