Kedy ste začali dávať dieťa chlapovi domov?

tulipanik_
14. nov 2023

Pekný deň prajem. Kedy ste začali dávať dieťa chlapovi domov? Syn má čoskoro 11 mesiacov, keďže počasie už lepšie nebude, chcel by som si malého brávať ku svojmu otcovi na 2 hod ktorý býva 7 min autom od ex. Ja bývam od nej ďalej. Ex s tým má problém, že my sa nevieme postarať o malého že on je malý že mi tam bude 2 hod revať, že či si s ním chcem pokaziť vzťah, že tam nemá podmienky na dieťa, že tam má mačky a podobné bludy. Otec býva s priateľkou majú svoje poschodie v dome a dole je dcéra s manželom a synom. Myslím, že už je dosť veľký na to aby si zvykal aj na trávenie času so mnou a toto isté mi može vravieť do 3 rokov. Za mňa kým ho nebudem mať sám nikdy sa to dopredu nepohne a može mi vravieť toto isté dookola. Ona sa to tiež učila za pochodu ako každý a to isté bude čakať aj mňa. Za malým chodím čo sa narodil zvačša raz za týždeň. Hlavná otázka je kedy ste vy začali dávať deti takto na doma na pár hod? Mne 2 stačia.

reanda
14. nov 2023

dieta nie je hracka a nebude si zvykat na to, co ty potrebujes... si sice otec, ale s matkou dietata spolu nezijete a pre neho si tym padom cudzi clovek.. vidi ta raz za tyzden.. ja by som jedenastmesacne dieta nedala k nikomu cudziemu ani na hodinu.. na budovanie vztahu mate cas, az bude starsi, teraz sa to vazne nehodi.. je to tak, ako ti hovori zena a nie su to ziadne bludy..
a nechapem vete "kym ho nebudem mat sam, tak sa to dopredu nepohne" - kam by sa to ako malo hybat? dieta nie je nastavene na to, aby bolo samo s rodicom dve hodiny tyzdenne.. pre dieta je rodic ten, kto je s nim stale a kto sa o neho stara.. ono ta kvoli tym dvom hodinam nezacne vnimat ako otca.. to ozaj necakaj skor, ako o par rokov, ked uz bude vediet nieco chapat

tulipanik_
autor
14. nov 2023

@reanda "Kedy ste začali dávať dieťa chlapovi domov?" Vám je škoda viac písať. Pekný deň.

annm81
14. nov 2023

Na začiatok, nie som v pozícii rozvedenej ženy. Čomu ja nerozumiem, prečo by mal byť otec považovaný za cudzieho človeka. Jedine ak sa o dieťa nezaujímal alebo mu žena bránila v kontakte. Ak je dieťa na teba zvyknuté, zaujímaš sa oň a dokážeš sa postarať (prebaliť, nakŕmiť, okúpať), potom nevidím absolútne žiadny dôvod, aby dieťa nemohlo byť s tebou chvíľu bez matky (a prečo to už dávno nebolo umožnené).

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tulipanik_
autor
14. nov 2023

@chodec15 " keďže počasie už lepšie nebude, chcel by som si malého brávať ku svojmu otcovi na 2 hod ktorý býva 7 min autom od ex." "Za malým chodím čo sa narodil zvačša raz za týždeň." Treba si najskor poriadne prečítať a nie písať tu o kočíkovaní ach.

sense
14. nov 2023

Moje dieťa bolo staršie. Ale ako píše chodec, vezmi malé von najprv na polhodinu von, a prídi načas a dieťa v poriadku, potom vezmi dieťa von na hodinu, a stretnú sa s otcom na polceste vonku. A tým si môže aj dieťa vybudovať aspoň ako taký vzťah so starým otcom. Keď budeš vidieť ze dieťa má k tebe vzťah a ex bude vidieť ze do držíš čas a dieťa príde v poriadku tak spravte dohodu a dodnes na súd.

tulipanik_
autor
14. nov 2023

@annm81 Nejdem ani riešiť také reči. Chodím za malým čo sa narodil. Bývam s ním aj sám. Bolo pekné počasie neriešil som to, že sme vonku. No lepšie to už nebude preto s ňou aj idem riešiť toto. Myslím že keď mi može nechať krpca samého na hodinu dve v meste. Tak aký je rozdiel že s ním budem v teple 2 hodiny 7 min od nej. Keby sa niečo stalo možem s ním prísť ku nej hneď. Za ten rok už cca viem čo malý má rád čo nemá a ako ku nemu pristupovať.

sense
14. nov 2023

@tulipanik_ ak s ním byvas aj sam, kľudne žiadaj úpravu styku s dieťaťom cez súd a v čase kedy ho máš sam je jedno ci pôjdeš kočíkov at, do nákupného centra alebo k otcovi

tulipanik_
autor
14. nov 2023

@sense Pani vy neviete čítať že chodím za malým čo sa narodil a že ho mávam aj sám? Ako nechápem tieto odpovede...

annm81
14. nov 2023

@tulipanik_ Trochu sa zamysli nad tónom, ktorým odpovedáš, lebo ak takto komunikuješ aj s matkou dieťaťa, mohlo by to niektoré veci vysvetľovať, napr.
@sense ti odpovedala úplne k veci, ako dosiahneš, že matka nebude môcť rozhodovať o tom, kam s dieťaťom pôjdeš.

lenka1993
14. nov 2023

Začala som deti dávať ex osamote keď mal syn 4 roky a dcéra 9. Dovtedy stále stále spolu. 11 mesačne dieťa by som osamote otcovi ktorý ich vidi raz za týždeň určite nedala aspoň do 3 rokov.

sense
14. nov 2023

@tulipanik_ v prvom príspevku si napísal "kým s nim nebudem bývať sam", to ze s nim bývaš aj sam píšeš az neskôr. Tak nepíš raz tak a raz tak. Ak s ním byvas sam je jedno kam s nim ides

tulipanik_
autor
14. nov 2023

@annm81 Mám normálny tón. Pani písala "Moje dieťa bolo staršie. Ale ako píše chodec, vezmi malé von najprv na polhodinu von, a prídi načas a dieťa v poriadku, potom vezmi dieťa von na hodinu, a stretnú sa s otcom na polceste vonku" Pričom som jasne písal že chodím za malým a že ho mávam aj sám. Tak neviem čo sú toto za reakcie keď si niekto poriadne ani neprečíta príspevok.

tulipanik_
autor
14. nov 2023

@sense Bývam s ním aj sám, ale nie v štýle že si ho vezmem z jej bytu a za 2 hod jej ho donesiem naspať. Stretneme sa v meste ex je chvilu s nami potom si ide vybavovať veci to s ním som sám a potom je s nami.

hortenziaj
14. nov 2023

@tulipanik_ ved normálne zoberieš dieťa von ako obvykle a je už na tebe kde pôjdete, kľudne aj k otcovi, či máš stanovené ze môžeš byť len v tom parku a ex ta sleduje ze ci si tam naozaj?

rhodesian
14. nov 2023

@tulipanik_ počasie/nepočasie, do kočíka môžeš dieťa vziať hocikedy. Ja som malú kocikovala aj keď bolo -15, lebo inak proste spať nechcela, nevyhováraj sa.
Zobrať dieťa od matky, jedinej istoty ktorú má, do bytu tvojho otca kde v živote nebolo (teda aspoň som to nevyčítala že by tam bol) je nápad absolútne k ničomu. Dieťa bolo niekedy s tebou samé? Lebo to je hneď prvá vec, ako náhle sa zavrú za vami dvere jeho matky tak sa môže rozrevať a vy sa môžte tak akurát vrátiť nazad. Najlepšie by bolo keby si si to odkomunikoval s ex, zahodil ego ty aj ona a prvý krát by prišla ona s malým k tvojmu otcovi, aby tam bola istota. Druhý krát prišla, ona si vypije kávu v kuchyni a ty s otcom sa venuj malému. A takto postupne.
Lebo ak ho hneď na prvý krát zoberieš na 2h preč od matky, do nového cudzieho prostredia , k novým ľuďom tak to to dieťa môže veľmi zle znášať.
Myslieť treba v prvom rade na dieťa, nie na to čo je pohodlné tebe.

hortenziaj
14. nov 2023

@tulipanik_ tak to je potom iné keď si s ním sa len na chvíľu, al predsa len je to ešte malé babo. Počkaj keď bude staršie, alebo nech ide s tebou alebo nech otec príde do mesta a je s tebou v ten čas kým ex vybavuje veci

sense
14. nov 2023

@tulipanik_ tak potom som ti napísala k veci, takže problém čítať poriadne máš ty. Pretože som ti napísala k veci. A dieťa kočíkov at môžeš za každého počasia, čerstvý vzduch dieťaťu prospeje a buduje si tým imunitu. Prajem ti pekný deň.

bluemoon24
14. nov 2023

Syn nebyl kojeny a muz se o neho vedel postarat sam od doby, co se narodil, takze kdyby se jednalo o nas, nebranila bych mu ve styku a ani v tom, aby ho vzal ke svemu otci (za predpokladu, ze jeho otec nezije v bordelu). Ale zalezi na tom, jak je syn na tebe zvykly a dalsich vecech. Neda se odpovedet. Pokud se ptas, kdy bych nechala dite samotne s otcem, tak od narozeni.

tulipanik_
autor
14. nov 2023

Tu vobec nejde o mojho otca ani o počasie. Nech si ho kočíkuje von v -15 aj 7x v týždni to je jej voľba. Ja riešim to, že ja chcem mať klud s malým doma kde sa bude hrať s hračkami loziť chodiť popri gauči a užívať si túto pohodu. Nie kočíkovanie ktoré mám celý rok. Aby sme sa chápali všetci.

tulipanik_
autor
14. nov 2023

@rhodesian Áno bolo so mnou samé písal som to. Ona tam nepojde. Zavolal som ju tam cez leto na opekačku bavili sme sa s malym najedli sa pohodový deň. Na druhý deň som bol ***** takže ona už nepojde nikde. Preto chcem vedieť názory kedy ste začali dávať vy a bol by som najradšej keby tu písali tie ženy čo si týmto prešli a nie tie ženy čo sú vydaté a píšu tu svoje postoje k situácii ktorú nikdy nezažili.

hortenziaj
14. nov 2023

@tulipanik_ a co tak sa dohodnúť s ex, že prídeš k nej, tam budeš s malým malý ta viac spozná viac aj inde ako vo zahráte sa a ona si zatiaľ môže popratat, navariť a iné. Ak máte dobre vzťahy, bolo by to riešenie a postupne uvidí ze ti to ide a dovolí ti ísť aj samému niekde,lebo bude vedieť ze sa postaas a ze malý je s tebou spokojný a v bezpečí.

tulipanik_
autor
14. nov 2023

@hortenziaj Keby žila sama čo vraj plánuje to sa aj spýtam kedy to bude tak by som tam chodil a toto by som vobec neriešil. Žije s otcom alkoholikom čo je prípad roka a s ním by som si ani ruku nepodal po tom ako sa správal x krát nieto išiel k nemu do bytu ja som ku nim na začiatku chodil.

alenah31
14. nov 2023

@tulipanik_ požiadaj súd o úpravu styku s mal. dieťaťom. V súdom určenom čase budeš doslova otec na plný úväzok - nemáš povinnosť hlásiť kde pôjdete, s kým pôjdete a čo robíte. Mám brata, ktorý mal upravený styk od 8 mesiacov - každú druhú sobotu od 8-18 hod. a každý štvrtok 14-18 hod. a od troch rokov bol styk s dieťaťom upravený rozšírene - to už šlo cez rodičovskú dohodu potvrdenú súdom. Pokiaľ máš nejaké otázky čo tomu predchádzalo (podanie návrhu, návšteva kolíznej, priebeh súdu) tak mi napíš.

hortenziaj
14. nov 2023

@tulipanik_ jej vadí ak pôjdeš k tvojmu otcovi, lebo mačky a iné a nevadí jej ze ona s malým býva pri alkoholikovi? Žiadaj súd a nerieš zbytok. Volal si ju, nechce, tak ok bude sám s tebou,si otec

slavomira236
14. nov 2023

@tulipanik_ myslim ze 9 mesacne dieta uz nieje babo a ak ta vidi kazdy tyzden zvyknute na teba je..daj navrh na sud. Myslim ze tie 2hodiny ti v pohode odklepnu(a to uz bude na tebe kde tie 2hodiny d dietatom budes).neskor podas na upravu dalsii navrh

mane01
14. nov 2023

@reanda akoze otec je cudzi clovek? Zaujimave… podla mna 11 mesiacov je dost. Dieta pekne vnima, ocko ho vie zabavit… ked ho vída pravidelne, tak je nanho dieta zvyknute. Ex vymysla…

vroni
14. nov 2023

V prvom rade by som to riešila papierovo. Ci už rodičovskú dohodu alebo súdne upravený styk s dieťaťom. Potom ho kľudne môžeš vziať k otcovi, nepotrebuješ súhlas bývalej, stačí jej to oznámiť. Môj muž mal mladšieho syna od roka normálne na celý deň, celú nedeľu od 8 do 18, mali rodičovskú dohodu (s ex)

sense
14. nov 2023

@alenah31 to som mu aj ja písala ze ma podať návrh na súd. A vtedy je jedno kde s dieťaťom bude.
Pretože keby som ja chlap, mam o dieťa záujem, platím výživné tak by som sa styku dožadoval ak nie "po dobrom" tak cez súd. Nakoľko dieťa má právo na oboch rodičov aj na starých rodicov

alenah31
14. nov 2023

@sense asi tak. Zrejme súd obaja doteraz obchádzali - no bez rozsudku si nepomôže.