Kedy sa stáva rozsudok o rozvode právoplatným?

gabika.mato
18. júl 2013

Ahojte. Dnes mi prišiel rozsudok o rozvode. Kedy sa stáva právoplatným? Po 15 dňoch odo dňa rozvodu alebo treba ísť dať niečo potvrdiť na súd? Ďakujem 🙂

sissy27
18. júl 2013

@gabika.mato mno a sudkyňa na záver pojednávania nepovedala nič? prípadne právnička? nejaká lehota, v ktorej sa môže jedna alebo druhá strana odvolať? štandardne to býva spomínaných 15 dní, potom si ideš na súd pre potvrdenie o právoplatnosti rozsudku (alebo teda právnik, ktorý ťa zastupoval, pre to pôjde)

januliku
18. júl 2013

@gabika.mato V zavere rozsudku mas napisane. Zrejme tam je, ze je mozne sa odvolat do 15 dni. Ak ani jedna strana odvolanie nepoda, tak po 15 dnoch je rozsudok pravoplatny. Pravoplatnost ti potvrdia priamo na sude.

jajka71
18. júl 2013

v zasade sa v rozsudku pise 15 dni, ak sa proti strana neodvola, je rozsudok pravoplatny, zvykne sa vsak pre uplnost ist potom na sud a dostane ucastnik konania na pisomne vyhotovenie orginalu rozsudku peciatku pravoplatnosti, kedy sa vyznaci datum, kedy sa rozsudok stal pravoplatnym,

gabika.mato
autor
18. júl 2013

no to som potrebovala vedieť či musím ísť ten rozsudok potvrdiť. sudca mi nepovedal nič a právnika som nemala lebo nemáme deti.

gabika.mato
autor
18. júl 2013

ďakujem za rady🙂

titkovamiriam
18. júl 2013

@gabika.mato je to ako piše
@jajka71 ,ja som mala problem v tom že už ex rozsudok neprebral a cakala som dva mesiace ☹ ,nemohla som synom ani pas spravit kym mi na sude po prevzati nepotvrdili pravoplatnost,ale to je uz 16.r dozadu ,dufam že dnes sa to už rieši inak

krasneleto
18. júl 2013

@gabika.mato ked ste sa neodvolali, tak ti pride domov postou rozsudok a stym prides na sud , kde ti ho spravoplatnia.. je napisane ze do 15 dni, ale trva to teda ovela dlhsie. asi maju cas

jajka71
18. júl 2013

inak, je lehota, kedy sa povazuje rozsudok za prevzaty aj ked sa neprevezme, pokial ja viem🙂

gabika.mato
autor
18. júl 2013

ďakujem 🙂

terkaoliverko
19. apr 2017

Ahojte mam sudne urcene vizivne 100 ale byvali mi nechce tilko poslat,vihovara sa ze este neprisiel pravoplat.11.4 som mala sud ma nato pravo mi neposlat trnto mesiac 100eur?

draik
20. apr 2017

@terkaoliverko
Rozsudok mu musí byť doručený.

ketrinka2017
21. jún 2019

Ahojte chcem sa spýtať podala som žiadosť na rozvod bol už aj súd povedali ze je to schválené a potom došli do schránky papiere pre mňa a muža a to je už všetko ci ešte musím niečo na súde vybaviť alebo to je už ten rozsudok co došlo do schránky?