Kedy môže súd odobrať otcovi otcovské práva?

michalka55
2. sep 2012

Prosím vás, kedy môže súd odobrať otcovi (exmanželovi) otcovské práva?? čoho sa musí dopustiť, napr.??

sisaha
2. sep 2012

@michalka55 joj, zly cas na takuto otazku....V dnesnom svete maju gambleri, alkoholici, neplatitci vyzivneho extra prava na deti, lebo "zrazu" ich osvietilo a zistili, ze maju deti... (česť výnimkám).
Čo take by musel spraviť, aby mu prava na dieťa odobrali? Neviem, dokázateľne ho týrať, dokázateľne ohrozoval jeho moralnu vychovu???

sarinka123
2. sep 2012

To neni take jednoduche odobrat otcovi pravo na dieta.

maminuska
2. sep 2012

@sisaha presne tak , máš pravdu. otec ktorý nevidí svoje deti tri roky, absolutne sa o ne nezaujíma, ešte ich aj okradne má bohužial rovnké práva, zvlášt ked na sude vyhlási zlomeným hlasom že on "svoje deti miluje"

miskax2
2. sep 2012

@michalka55 ako pisu baby hore v dnesnej dobe to pojde velmi tazko na jdnej starne sa "oteckovia" biju do hrude ako svoje deti miluju a popritom sa o ne nestaraju.nezaujimaju nevychovavaju... poznam aj taky pripad ze exmanzel terorizoval byvalu sms e-mailom a atakoval ju aj slovne vyhrazal sa ze ju zabije a policia to vyhodnotila ako a to sa teraz drzte : "zaujem o dieta" a je smutne ze moj partnej ktory sa o Misku stara vzorne ou rok a pol a miluje ju nema vlastne ziadne prava a chlap ktory ma len "nabuchal" potom ma nutil ist na potrat robil mi zo zivota peklo malu nevidel polovicu jej zivota ma vsetky prava lebo ved on je "otec"

michalka55
autor
3. sep 2012

@miskax2 to ste ma moc nepotešili :/ ..ale bohužial je to tak no, zistila som ...aa može sa samotný otec zrieknuť otcovského práva na dieťa??

miskax2
3. sep 2012

@michalka55 myslim ale s istotou to tvrdit nemozem ze moze popriet otcovstvo do veku troch rokov(aj ked teraz som pocula v tv ze to chcu zmenit na neobmedzene) ale tam sa robia dna testy ak dieta nieje jeho tak mu prava zanikaju a mal by sa dat vymazat z rodneho listu ale ak je bio otec tak veru neviem ako potom dalej uz sa tu o podobnych pripadoch mamicky bavili ale neviem konkretne v akej teme da sa este tak ze ak je zena znovu vydata jej novy manzel sa o dieta stara a ex teda biootec nema zaujem alebo ma zly vplyv moze byt dieta osvojene manzelom no toto vsetko su behy na dlhe trate a samozrejme len sudnou cestou = nervy stresy dotahovanie 😢 😢 😢

michalka55
autor
4. sep 2012

@miskax2 ..dakujem ...no viem, ze to je urcite tazke, chytam sa nato a dufam ze sa to podari 😉

mintalik
11. apr 2013

chcem sa opýtať na situáciu.v decembri sa mi narodil syn nemanželský, matka dieťaťa ma nechce uviesť za otca v rodnom liste.pritom som maličkého biologickým otcom.som bezradný ja chcem figurovať v jeho živote ako otec.tej mojej vady že ju nechcem ale o maličkého mám záujem.