Prosím vás, kedy môže súd odobrať otcovi (exmanželovi) otcovské práva?? čoho sa musí dopustiť, napr.??
To neni take jednoduche odobrat otcovi pravo na dieta.
@michalka55 ako pisu baby hore v dnesnej dobe to pojde velmi tazko na jdnej starne sa "oteckovia" biju do hrude ako svoje deti miluju a popritom sa o ne nestaraju.nezaujimaju nevychovavaju... poznam aj taky pripad ze exmanzel terorizoval byvalu sms e-mailom a atakoval ju aj slovne vyhrazal sa ze ju zabije a policia to vyhodnotila ako a to sa teraz drzte : "zaujem o dieta" a je smutne ze moj partnej ktory sa o Misku stara vzorne ou rok a pol a miluje ju nema vlastne ziadne prava a chlap ktory ma len "nabuchal" potom ma nutil ist na potrat robil mi zo zivota peklo malu nevidel polovicu jej zivota ma vsetky prava lebo ved on je "otec"
@miskax2 to ste ma moc nepotešili :/ ..ale bohužial je to tak no, zistila som ...aa može sa samotný otec zrieknuť otcovského práva na dieťa??
@michalka55 myslim ale s istotou to tvrdit nemozem ze moze popriet otcovstvo do veku troch rokov(aj ked teraz som pocula v tv ze to chcu zmenit na neobmedzene) ale tam sa robia dna testy ak dieta nieje jeho tak mu prava zanikaju a mal by sa dat vymazat z rodneho listu ale ak je bio otec tak veru neviem ako potom dalej uz sa tu o podobnych pripadoch mamicky bavili ale neviem konkretne v akej teme da sa este tak ze ak je zena znovu vydata jej novy manzel sa o dieta stara a ex teda biootec nema zaujem alebo ma zly vplyv moze byt dieta osvojene manzelom no toto vsetko su behy na dlhe trate a samozrejme len sudnou cestou = nervy stresy dotahovanie 😢 😢 😢
@miskax2 ..dakujem ...no viem, ze to je urcite tazke, chytam sa nato a dufam ze sa to podari 😉
chcem sa opýtať na situáciu.v decembri sa mi narodil syn nemanželský, matka dieťaťa ma nechce uviesť za otca v rodnom liste.pritom som maličkého biologickým otcom.som bezradný ja chcem figurovať v jeho živote ako otec.tej mojej vady že ju nechcem ale o maličkého mám záujem.
@michalka55 joj, zly cas na takuto otazku....V dnesnom svete maju gambleri, alkoholici, neplatitci vyzivneho extra prava na deti, lebo "zrazu" ich osvietilo a zistili, ze maju deti... (česť výnimkám).
Čo take by musel spraviť, aby mu prava na dieťa odobrali? Neviem, dokázateľne ho týrať, dokázateľne ohrozoval jeho moralnu vychovu???