Dobrý večer dámy. Za akých okolností matka nieje povinná vydať dieťa otcovi ? Prípadne akým spôsobom je potrebné riešiť takýto problem resp. krok. Určite sú tu maminky ,ktoré majú skúsenosť s neprispôsobivým expartnerom. Ďakujem za reakcie a pomoc
Nechapem otazku. Bud napis aky mas presne problem resp. v com je neprisbosobivy, inak to znie ako, ze si chces tie okolnosti vymysliet a hladas inspiraciu tu
Vsak hej , akoze ja chapem hihi
Tiez som sa s tym stretla ze zena sa chcela pomstit cez dieta roznymi sposobmi. Niektore si fakt neuvedomuju ze najviac skodia svojim detom. Ak dotycna autorka otazky ma padny dovod na nevydatie dieta otcovi tak urcite nemusi hladat dovody tu nech len uvedie skutocny dovod.
No vy mudre... Jedine co som z vasich prispevkov vydedukovala je vasa zvedavost a posmech, domienky... Dala so jasnu otázku... Kedy matka nieje povinná vydať dieťa otcovi... Aby som uspokojila vasu zvedavosť dámy,, jedna sa o cloveka ktorý sa mi ustavicne vyhraza likvidaciou, urazky su klasika. clovek ktory zavislý.. jediny kto sa nemoze domoct prava som ja. pretoze pokym mojmu dietatu neublizuje a nemam padne dokazy na jeho zavislost ,mozu mu jedine udelovat pokuty za vyhrazanie a obtazovanie..mam zviazane ruky. Ked som zalozila diskusiu, ocakavala som tu par inteligentnych dám a rozumnu diskusiu. nepotrebujem tu hladat inspiracie a konspiracie ..polozila som otazku . Jedna ochotna mi ukazala cestu a dala odpoved.. Vy ostatne budte radi, ze nemusite riesit taketo zivotne skusky.
@nik0leta tiez dufam, ze to nie je hladanie zamienky,
... ale moze byt aj to, ze chlap zakladatelkou mava, obmedzuje ju, narokuje si na dieta a nedodrziava hodiny ...
ja nastastie ten problem nemam, ale co som citala v diskusiach, tak napr zena nie je povinna ho cakat pol dna, kedy sa uraci prist po dieta. ak chlap nepride v dohodnutu dobu, o dve hodiny uz mozu mat iny program a hotovo. nemusi ani zdvihnut telefon, ked sa nedostavil ...
a ak by som nechcela dat dieta pre chorobu, urcite by som mala v zalohe potvrdenie od lekara.
Najlepšou alternatívou by bolo keby sa otec skonsolidoval a spraval primerane. V decembri min roku ma pernamentne stresoval a prisla som o dieta ktore som cakala. Opäť cakam a opat attaky. Nieje to prijemne a zakony niesu dostatocne prisne v takychto pripadoch
@nik0leta to dieta este nie je na svete? tak potom ho neuved ako otca. okrem toho s novorodencom mu sud ani neupravi styk bez pritomnosti matky.
ak sa jedna o spolocne dieta a ty si kvoli ex potratila v dalsom vztahu, tak to jednoducho ries sudne, obmedzenie styku, atd. vyhraza sa ti? odkladaj smsky, vypisy hovorov, ...
tazko ti radit, ked vlastne nepozname ani nacrt situacie.
Nepises vek dietata a pises strasne chaoticky, zase tak lahke to nie je, nedat dieta, pokial dieta nie je ohrozene na zivote a nemas ho zverene do svojej uplnej starostlivosti, nemas pravo nevydat dieta otcovi. Ak otec samozrejme nie je pod vplyvom (co by som volala policiu, nech mam dokaz), alebo dieta nema horucky
Zenyyy a vy ste ako nato prisli ze to dieta caka snim!!!Podla mna ho ma s inym muzom s ktorym je stastna a tento byvali expartner otec,prveho dietata jej nici zivot.
@nik0leta ono chapem ta,predpokladám,že dieťa si mala s iným partnerom,ale ani v jednom príspevku nepíšes nič o tom,aký je ote,či dieťa k nemu chce ísť,či sa stará,píšeš iba o sebe ako teba stresujúce,zvláštne,predsa odovzdal dieťa otcovi a nerieši s,teda pokiaľ je zodpovedný rodič aký je ex partner to už nie je dôležité. Nechapem ani tvojho nového partnera,že dovolí,aby ťa stresovat ex partner a uz vôbec nerozumiem ako môže žena,ktorá vie o nejakej závislosti svoj ex,má za sebou predpokladám súdy,nevediet ako má postupovať v prípade neadekvátne ho chovania otca k dieťaťu . Treba jednoznačne podať návrh na súd pre zamedzenie styku. Navštíviť právnika a ten nuž povie čo a ako. A za ďalšie budeš potrebovať dôkazy. A prízvukuje súd v prípade zamedzení a styku neberiem do úvahy vaše naťahovacky medzi sebou ale to kto je aký rodič. Takze pokiaľ vážne ohrozuje dieťa riešenie súdnou cestou. Pokiaľ ubližuje tebe, riešenie cez políciu a súd ,ale nie je to dôvod na zamedzenie styku s otcom. Žiaľ musíte sa vedieť dohodnúť ohľadom dieťaťa. A naozaj nerozumiem ako môže zasahovať do tvojho života keď máš nového Partnera a nový život. Tvoj muž si nevie urobiť poriadok?
@nik0leta mala som podobný problém s mojim ex, tak som sa radila s právnickou. Malá k nemu absolútne nechcela chodiť. Bolo to pred desiatimi rokmi, tak aspoň čo si pamätám. V prvom rade musíš mať súdom určené hodiny,v ktoré môže byť otec s dieťaťom. To predpokladám máš. Ak máš neobmedzený styk, je to komplikovanejšie. Ak otec pre dieťa nepríde v daný čas, má smolu. Ak príde a máš podozrenie, že je pod vplyvom návykových látok, treba volať políciu. Ak je choré, musíš mať potvrdenie od lekára. Ak ti dieťa nedovedie načas, takisto to rieš s políciou. Ja mám v tomto smere s políciou veľmi dobré skúsenosti. Čo sa týka detí a prípadného násilia, tak sú veľmi ľudskí a ochotní. Potom môžeš urobiť ešte jednu vec a to dať vypracovať psychologický posudok dieťaťu, či nemá jej otec na ňu zlý vplyv a obmedziť stretávanie. Nič iné už mi k tomu nenapadá.
Nebranila by som veru styku dietata s otcomj, nech mate akekolvek vztahy. To nesmies. Dieta ma pravo vidat sa s nim a aj on sa moze k nemu chovat lepsie ako k tebe. Ono by sa to mohlo este cele proti tebe nakoniec obratit a to by si asi nechcela. Musis to len nejako prezit
Je to ťažko, ono ak sú zlé vzťahy len medzi rodičmi, tak by som asi nebránila ale ak by mi robil problémy aj pre dieťaťom a zámerne ho proti mne húckal a vyhrážal sa mi tak to by som mu veru asi nedarovala. Zavolala by som policajtov a podala trestné oznámenie. Tak by sa to dostalo aj na súd
Chcela by som sa spytat ci si moze na navstevy deti ktore ma urcene sudom so sebou vodit aj inych ludi ci nie ked to ma pod dohladom
Ak nechces davat dieta otcovi tak to ries priamo cez sud a nie takto. Tam budes vysvetlovat dovod preco to tak chces a budes to mat aj sudne.
Takto ti nepomozeme nikto. Momentalne mu mozes navrhnut ze ak dieta chce vidiet len za tvojej pritomnosti. Potom to uz nechaj na sud....
Tak to riesim ja....
@nik0leta pokial mas papier od policie ze sa ti vyhrazal, resp. dostal pokutu co sa povazuje za dokazanie skutku a takehoto cloveka mozno povazovat za hrozbu pre dieta. Svojvolne mu asi nemozes odopriet nedat dieta, ale mozes v dany moment zavolat policiu, ktora v takom pripade je opravnena toho cloveka odviest a zamedzit pristupu k dietatu. Ohrozenie bezpecnosti dietata je nadradene rozsudku, pokial takto situaciu vyhodnoti policia. Samozrejme navrh na sud
@ukulela dobrý deň. Je možnosť neumožní otcovi styk aj keď ma chodit o 15tej a chodí o 18-19? To už je dosť neskoro na 3,5 ročne dieťa.
Ahoj , myslim si ze zo zdravotnych dovodov dietat asi ked ma horucky alebo nieco take , a tiez ked expartner pride po dieta pod vplvom alebo drog alebo alkoholu, a aj ked je podozrenie ze dietatu ublizi , snad by to malo byt vsetko take extremne co sa toho tyka , inac nevydat dieta je zase marenie sudnym rozhodnutim , ale da sa to riesit sa mi mari ze na sude , ze poziadas o zakaz styku alebo obmedzenie styku na minimum alebo take nieco ..... na googli toho musi byt viac napisane , alebo ksus zajst na UPSVaR a mali by ti podat info ze co a ako a aj za akych okolnosti dieta vydat alebo nie .
Snad vam to pomoze