Kedy budem mať kľud od bývalého manžela?

4. apr 2024

Ahojte rozvedene mamicky. Rozviedli sme sa pred 2 rokmi, bol to burlivy rozvod hlavne kvoli dietatu. Pocas rozvodu si nasiel hned priatelku a mala som chvilku pokoj-nekomunikujeme vobec. Teraz sa vsak rozisiel s priatelkou a uz to zacina, aka som ja zla matka, dieta ma nenavidi (samozrejme uz pocuvam aj doma-ako jej vymyvaju mozog). Dieta ma 5 rokov cize je este ovplyvnitelne, ja na otecka nenadavam doma. Ale toto bude este dalsich 13 rokov??? Kedy sa to ukludni?

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

Vtedy, keď nebudeš nijak reagovať. Rozhodnutie súdu rešpektovať, nič viac. Nepýtat sa dcéry VK robili, kde boli, čo jedli. Kým sama nepovie. Keď ti povie, že ťa nemá rada, opýtať sa prečo, a prečo ma rada ocka. Ubezpeč ju, že ju ľúbiš a aj ocko ju ľúbi. Neriešiť viac. On sa zase zaľúbi a budeš mať kľud, zachovaj si chladnú hlavu a nerieš ho vôbec. Ignoracia je horšia ako útok. A viac účinnejšia.

nyusika
4. apr 2024

@vyrovnanaosoba presne takto to funguje.

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

@nyusika ja viem. Prešla som si tým

dankovicova
4. apr 2024

nemyslím si, že to bude niekedy iné. najlepšia kamarátka je rozvedená už roky a je to proste stále rovnaké, ak nie horšie. rozvody sú proste zakaždým ťažké, aj keď prebehnä "hladko".

deti95060810
4. apr 2024

neboj, chlap si zas nájde nejakú p*ndulu a budeš mať istý čas kľud...🙂

nyusika
4. apr 2024

@vyrovnanaosoba ja tiež, niečo veľmi podobné 🙂

vyrovnanaosoba
4. apr 2024

@dankovicova a kto robí problémy? Kto to sťažuje?

cookie29
4. apr 2024

pozri mate spolu dieta, takze rozvodom ste sa rozisli vy ale stale zostavate rodicmi... a ak je jeden z rodicov nevyrovnany a je jedno ktory to je, tak bohuzial na to doplaca dieta a eventualne aj druhy rodic, ktory sa snazi dieta chranit... respektive vytvorit minimum stabilne prostredie...

PS ak nekomunikujete, ako sa dohodujete o dietati? Respektive kde co pocuvas? Inak da sa vzdy, zaved komunikacny dennik, ktory das dietatu vzdy ked pojde k ockovi, tam pis co treba, nemusite sa spolu rozpravat. Respektuj sudne rozhodnutie. Nic viac nic menej.

autor
4. apr 2024

@cookie29 komunikacny kanal mame vylucne cez spravy kedze sa mi v minulosti vyhrazal a ja to odmietam pocuvat. To ze aka som neschopna prislo po tom ako som ho informovala ze dieta je chore a stretnutie nebude mozne, samozrejme s nahradnym terminom. Ano niekto si povie ze ved aj otec sa vie postarat o chore dieta, tak tento zial nie, so zlomenou rukou ju nechal cely vikend trpiet! Nasa komunikacia je len na baze ze ho informujem o chorobe a nahradnom termine, kym mal priatelku bolo to ok, ked boli pohadany, resp.teraz ked uz sa rozisli tak uz nastala vojna (a keby sa niekto pytal odkial viem ze boli pohadany-zila som s nim-je premna otvorena kniha-spoznam jeho nalady)

vyrovnanaosoba
5. apr 2024

Ako cez kopirak náš prípad.

autor
5. apr 2024

@vyrovnanaosoba a ty uz mas klud od exa? Ozaj sa to ukludni len ak si najde priatelku?

vyrovnanaosoba
5. apr 2024

Kľud ako kľud, niekedy má stavy, že rýpe, pýta syna, keď syn nechce ísť, predsa má už 13r a má radšej spoločnosť kamarátov na florbalovom ihrisku, ako sedieť doma pri uhučanom otcovi, tak vykrikuje mne, že ho húckam, nedovolím, zakazujem. Raz volal políciu, že bránim synovi ísť k nemu a ze syn mu písal správu, že píše potajomky aby som nezistila a nech pre neho príde lebo ho tyram 😀 prišli policajti, syn vyhukany že čo sa deje, že on nikomu nič nepísal a ani otec ho nekontaktoval.
Potom mal priateľku, o syna ani nezakopol. Bolo super rok, nechala ho, zase si to vybijal na nás. Kuratelka mi kázala nevšímať si ho. Nereagovať, napísať mu len, že "zajtra má byť syn u teba, čakám ta od 10-11hod. Potom si urobíme vlastný program." a funguje to.

autor
5. apr 2024

@vyrovnanaosoba a ked je napriklad chory? Nedozaduje sa stretnutia? Moj ex ano ale ja odmietam davat lebo viem ze sa nepostara. Uprimne uz cakam kedy poziada o striedavu aby si dokazal aky super otecko je

vyrovnanaosoba
5. apr 2024

Nie, on ho nechce keď je chorý, lebo on nebude doma z prace na OČR, on je skôr na peniaze. Jemu ide len o to, urobiť mne nervy. Keby syna chcel aj keď je chorý, nech si ho berie, nepostara sa, nabudúce mu nedám, dám mu odôvodnenie. Chce striedavu, nech požiada, ale kde dá syna keď on bude v práci? To všetko tomu treba prispôsobiť, nie len dupkať nôžkami, že ja chcem ja chcem.

slavomiraaa
8. apr 2024

Ja som 4. rok rozvedená a ešte nemám kľud. Prajem veľa síl ✊🏻