Chcem sa opytat, pri dosiahnuti plnoletosti dietata podla zakona patri vyzivne do ruk dietata. Co v pripade, ked dieta nema vlastny ucet banke? Kam vtedy posielat peniaze? Sme v zahranici a doteraz manzel platil na ucet byv.manzelke. Postou sa neda, posielame to z Sk uctu, na Sk to nema kto posielat kazdy mesiac postou. Ak bude chciet dcera posielat peniaze na ucet matky, nemoze sa stat,ze ho potom obvini, ze jej neplatil? Ma trvat na tom,ze si musi zalozit ucet, ktory je kym studuje bez mesacnych poplatkov. Nema s tym niekto skusenost ako to je?
Mojmu synovi otec posiela poštou. Účet syn nemá založený. A načo, však by bol stále prázdny.Syn mi všetky peniaze dáva, so slovami však ty vieš najlepšie čo mi treba.
@chorvatka Dakujem za odpoved, no kedze sme v Kanade netusim ako by ten pisomny suhlas ziskal? jedine, ze mu to napise do sprav na facebooku alebo SMS. Ci ma trvat na tom zalozeni vlastneho uctu? V podstate dcera s nim skoro vobec nekomunikuje, obcas -2,3 razy do roka SMS. Aj teraz od polovice augusta ziadal o cislo uctu, ale dnes sa ozvala jeho byvala,ze neposlal vyzivne na jej ucet,ze dcera chodi stale do skoly, aj ked je plnoleta a ucet nema. Presne to je to,ze zakon nehovori,ci moze poslat na ucet matky aj nadalej a ci to dcera nemoze potom napadnut.
Asi by bolo najlepšie sa spojiť s dcérou a opýtať sa jej, kde má otec posielať výživné. To by bolo asi najrozumnejšie
je potrebne mat pisomne vyjadrenie plnoleteho dietata, ze suhlasi s tym, ze by sa peniaze posielali na ucet matky, lebo vztahy su komplikovane a z praxe viem, ze nie vzdy sa hovoria veci v rodine v suvislosti s peniazmi tak ako su, preto treba mat vsetky taketo dohody na papieri
@rencakm asi by stacilo vyhlasenie dcerky v tomto zmysle: suhlasim aby mi moj otec: meno priezvisko, trvaly pobyt, datum narodenia mne meno priezvisko dcery aj adresa trval pobytu a datum narod posielal aj nadalej po dosiahnuti mojej plnoletosti financ prostriedky na ucet vedeny v.... banke a.s. c. uctu: ......... Podpis dietata by bolo vhodne osvecit na matrike v meste, obci kde byva, stoji to 1,50 €. a To by uz bolo nenapadnutelne...toto ked popise, osvedci podpis, nex to naskenuje do mailu ti posle a mate to vybavene....otazka 2 hodin zariadit to cele a pokoj svaty na dobu kym neskonci VS ak pojde na nu studovat - denne studium...ak skonci strednu skolu, nex si hlada robotu...tam by som rok po skole poziadala sud o zrusenie vyziv povinnosti, treba aby o tom sud rozhodol, potom uz otec platit nemusi
Dakujem Vam za rady, pomohli 🙂
@chorvatka vies nam prosim Ta poradit?