Poraďte mi prosím,komu sa to nahlasuje,aj na políciu treba ísť,ze nedodrziava rozsudok, ktorý chcel pritom on,on si vybral dni, ktoré bude s ním, dakujem Vám.
@pribinak Ale porušuje rozsudok,nenahlasuje sa to tej polícii a potom na sociálku alebo tomu podobné?
Ale nedodržiava v akom zmysle ? Chodí si kedy chce ? Nechodí si pre dieťa? Nenosí ti ho načas ?
Neporiesis nič. Kamarátka toto tiez riešila. Proste keď nechce a nemá záujem tak nemá záujem a keď išli spolu na súd ohľadne výživného tak sa už priamo vyjadril že s deťmi sa stretavat nechce 🫣
nie, je to jeho právo, nie povinnosť
ani striedavá starostlivosť sa nedá vynútiť.....jednoducho ak si dieťa neberie, ty to môžeš dať na súd a žiadať o zverenie do tvojej starostlivosti...ale nútiť k tomu aby si prebral dieťa ho nemôžeš....polícia zmôže čo? druhého rodiča vie donútiť aby vydal dieťa ale nie aby dieťa prevzal....
@tehotna40 Áno,takto.
@pribinak Výživné neplatí lebo chcel striedavu starostlivosť.
Už som ti napísala, daj si návrh na súd, aby dieťa bolo zverene do tvojej starostlivosti a tým aj aby bolo určené výživné
Čím skôr si podáš tým skôr budú nejaké prnisze pre dieťa
ak si dieťa naozaj neberie, v tom prípade jedine žiadať o zmenu starostlivosti a aj o výživné.....
Zacni si pisat,kedy mal mat dieta a neprisiel,popripade mu vzdy napis spravu aby si mala vydokladovane,ze naozaj nechodi.nasledne poziadaj o zrusenie striedavky,kedze nie je rozsudok naplneny,a panko takto zrejme spekuluje aby ti nemusel platit vyzivne.
Otázka je či si ich neberie ( to sa vynútiť nedá ) alebo ti ich dáva " neskôr ". Aj v prvom aj v druhom prípade je potrebné žiadať zmenu starostlivosti - ideálne doloženej konverzáciami typu ( Ahoj je pondelok , mal si si prisť po deti kde si ). V prípade doloženia dôkazov , bude zmena rýchla. V prípade že to trvá dlhú dobu , pouvažoval by som nad nedkladným opatrením , to bude rýchlejšie ako samostatné súdne konanie ( dôvod by som uviedol vyživovaciu povinnosť maloletých ).
Na sud podat navrh na zmenu zverenia a určenie styku nakolko pre dieta si nechodi a vyzivne neplati. Napises tam dovody, vypis kedy bol a kedy nebol.
Napíš presne, ako nedodržuje rozhodnutie. Pretoze všetky rady sú len dohady
To že si neberie dieťa neporiesis nikde. Je to jeho právo, nie povinnosť
Ak neplatí výživné rak smer polícia a exekútor. Platiť vyzivnr je jeho povinnosť bez ohľadu či sa stýka s dieťaťom alebo nie
Ale ak si neberie dieťa a trvá to dlhsie tak by som žiadala zverenie do tvojej starostlivosti a tým pádom aj vyššie výživné