Kde môžem hľadať bezplatnú právnu pomoc?

31. júl 2024

Dobrý deň, chcel by som požiadať o pomoc, kam sa môžem obrátiť pre bezplatnú právnu pomoc. Potrebujem pomoc v otázke pracovného práva, môj zamestnávateľ ma roky podvádzal a spáchal trestný čin. Orgány, ktoré vec vyšetrovali, všetko zamietli pod koberec, čím aj oni spáchali trestný čin. Mám o všetkom oficiálne dokumenty. Neviem, či na Slovensku funguje systém „pro-bono“ známy z filmov, ale ak by mi niekto pomohol vymáhať škody, ktoré mi vznikli, som ochotný veľkú časť priznaného odškodného dať ako províziu. Vzhľadom na to, že ma finančne využívali, podvádzali a okradli, moje finančné možnosti sú veľmi obmedzené, aby som si mohol dovoliť právnu pomoc na vlastné náklady.

Predovšetkým by som chcel požiadať o náhradu škody za nespravodlivosť, nezákonnosť a úmyselné úradné zanedbanie zo strany štátnych orgánov, ako aj za zamlčanie trestných činov, či už občianskoprávnym konaním alebo mimosúdnou dohodou, a tiež za trestnoprávne zodpovedanie.

Pre mňa je šokujúce, že tento štátny orgán zdokumentoval porušenie zákona a trestný čin, a potom vyhlásil, že v tejto veci neprijme žiadne opatrenia. Mám aj oficiálny dokument, ktorý konštatuje, že vyšetrovanie bolo uzavreté na základe dokumentov, ktoré sú pravdepodobne falošné, a že pravosť týchto dokumentov ani neoverujú, ale napriek tomu na ne odkazujú pri vydávaní právoplatných rozhodnutí.

V rámci inštitúcie sa pravdepodobne kvôli môjmu prípadu uskutočnili aj zmeny pozícií, vyšetrujúcu osobu premiestnili na pozíciu, kde vykonávala aj ďalšie vyssie vyšetrovania. Myslím si, že to bolo s úmyslom, aby v prípade problémov ona niesla všetku zodpovednosť.

V prípade som sa odvolal, všetko popierajú a na moje otázky neodpovedajú s odvolaním sa na GDPR, aj keď neobsahujú osobné údaje. Na niektorých dokumentoch, na základe ktorých ma pripravili o moje práva, nie je ani moje meno a nie sú ani podpísané, napriek tomu na základe nich prijali rozhodnutia.

pieksamaki
1. aug 2024

To asi jedine do Štrasburgu...
Sú bezplatné odlhove právne poradne.....ale k pracovnému pravú..
Neviem

dadka1997
1. aug 2024

Skus CPPAP

mamina7070
1. aug 2024

a co sa vlastne presne stalo?