Ahojte, prosím , kde kúpim kolok na rozvod? A koľko je to presne eur?
Priamo na sude v kolkomate, 66eur.
Kolkomaty už len na pošte a elektronické podanie 33€
Na sude, alebo počkajte, kým vám pošlú výzvu na zaplatenie, tam to stačí zaplatiť na číslo účtu
ďakujem v prvom rade všetkým ❤️.
@zuzan286 to vážne existuje? Môžem podať elektronicky žiadosť o rozvod? No idem gugliť 🤗
Kazdy ma elektronicku schranku.
Musis mat OP s cipom, na mestskom urade (alebo kde u vas je klientske centrum) si vybavit citacku a aktivaciu cipu.
Nainstalujes do pocitaca (na stranke slovensko.sk je postup, aj podpisove kluce k stiahnutiu), potom na hlavnej stranke slovensko.sk najdes v elektronickych sluzbach prislusny sud, ziadost o rozvod posles takto.
Pride ti odpoved, ze mas uhradit kolok (da sa prevodom v banke, ci priamo cez link v tej poste - ta platba prebehne ihned) a je to.
(Podobne som rozsirovala zivnost, slo to rychlo.)
Sud bude s tebou komunikovat najskor potom uz cez tuto schranku, takze vsetko ti pride hned, nemusis chodit na postu a budes to tam mat kedykolvek k opatovnemu vytlaceniu si, keby si to stratila.
@moonlight1210 krásne vysvetlené, vďaka ❤️
@moonlight1210 prosím ťa, tá žiadosť sa tam priloží ako súbor alebo sa to tam všetko len vypisuje? Aj rodičovská dohoda? Alebo to sa robí zvlášť?
@espritka29 Da sa prilozit ako subor a do tela spravy napis, ze zasielas ziadost a dohodu, ktore su v prilohe.
Rodicovskou dohodu ak prilozis (naskenovanu, kedze je najlepsie si ju na znak vzajomneho suhlasu podpisat u notara a rovno v dvoch originaloch, jeden pre kazdeho), tak sud to ma jednoduchsie a rozhodne o rozvode rychlejsie. Lebo ta uprava rodicovskych prav je sucast rozvodu.
Takto uz len potvrdi vase vzajomne dohodnute rozhodnutie.
Vzdy sa lahsie a rychlejsie rozhoduje, ak sa rodicia vzajomne nehadaju.
Resp. o rozvode sud rozhodne az po uprave prav k detom a vyzivnom.
Vsetky prilohy (kazdu zvlast) je dobre podpisat certifikovanym podpisom, cely mail nasledne tiez a takto odoslat.
Kedze tieto certifikaty sa teraz menili, tak ak mas obciansky vydany do 20.6.2021, musis si najprv vybavit novy. Lebo so starym uz sa podpisovat neda.
@moonlight1210 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Malo by to byt 66€ (over si na googli) a kolky kupis priamo na sude, alebo na ktorejkolvek poste.