Ahojte,,môj ex každý jeden mesiac posiela výživné neskor ako mu určil súd. Ma ho platiť najneskôr do 25.dna v mesiaci a vždy mi ho posiela neskôr.Zaujima ma ci to je ok,že to takto robí alebo mu môžem cez právnicku poslať nejaké "upozornenie"?v banke tiež musíte platiť uver na čas,rôzne poistky,či paušály tiež,takže aj on by mal toto dodržiavať,nie?ak máte niekto s týmto skúsenosť tak mi prosím napíšte ako ste to riešili..p.s.v rámci mesiaca ho pošle vždy,len mi ide o to ze nedodržiava termíny.Dakujem
ja som sa s tým stretávala u môjho ex pravidelne...platil aj 2 týždne pozadu...
spomenula som to mojim rodičom a oni sa ho ešte zastali - že asi to tiež nemá ľahké...takže žiaden súd ani právnik to neriešil.
ex vždy všetko doplatil... nato som si dala pozor.
Ďakujem,,asi mate pravdu..dôležité je ze plati v daný mesiace a zbytočne sa budem nad tým rozčuľovať a míňať si energiu..a určite to robí len preto aby ma vytočil..ale neznížim sa a nebudem mu vypisovať,lebo to aj tak nikam nevedie,takže kaslat ho😁
Vieš koľko je horších otcov čo si nespomenú cele roky na deti z vlastnej krvi a roky nedostavajú nič. Ak je to vždy že pošle len neskôr ale vždy pošle tak bud rada. Pár dní hore dole. Vieš koľko je tu mamin na MK ktoré po rozvode nedostavajú nič chlap im neplatí na vlastne deti.
Co ti poviem, tiež vždy pár dní mešká... Už sa nerozculujem
My tiež tak platime, máme platiť k 15temu,ale niekedy sa stane, že výplata príde 16teho a my hneď pošleme, príde tak 18teho.uz sa párkrát sťažovala manželova ex, ale tak ja to neviem ovplyvniť, nikdy nebolo, že sme nezaplatili. A to isté môj ex, pošle kedy ma výplatu. Vždy v mesiaci. Tých pár dní nikoho nespasi.
@alickapusinka viem ze je veľa takých prípadov,ja som sa len slušne opýtala😉
@huginko už ani ja sa nebudem nestojí mi to za to 😉
@vyrovnanaosoba vieš len on je pán podnikateľ,ma firmu takže on tento problém určite nemá..a keby normálne napíše zakaždým ze pošle vtedy a vtedy tak ok beriem ved sme ľudia,ale očividne to robí naschvál,pretože keď šiel na 3tyzdne do Thajska tak zahadne vedel poslať peniaze aj 15teho🤣🤣.ale bežné posiela až koncom mesiaca a všetko okolo deti platím ja a mam aj trvalé príkazy nastavene na školné,tanečné atď,,ale už radšej neriešim lebo ešte ti budem ja za tu zlu 😁😁
Áno chápem. A samozrejme, že máš právo aj ho na to upozorniť.
však áno ale si s tých šťastnejších čo dostane aj ak neskôr ale vždy dostaneš. Môžeš sa ísť opýtať že ak má platiť vtedy a vtedy tak prečo už nie sú peniaze na účte. Ja som si myslela že je zamestnaný a niekedy preto pošle na konci mesiaca alebo že im zamestnávateľ nevyplatí na čas. Ale ak to je pán podnikateľ tak by som sa opýtať išla. Aký ma na to dôvod ak je dátum splatnosti 15 tak na účte peniaze už by si peniaze mala mať. Pre niečo ten dátum tam je.
@vyrovnanaosoba toto nepochopím, stačí tvrdo ušetriť, € poslať načas a nie čakať na výplatu.
Ale robte ako uznáte, vypovedá to o vás , ako dodržujete literu zákona.
Vyset sa na neho, lebo je evidentné že to robí naschvál. Ale náš možnosť - máš prehľad napr. za posledný rok kedy, ktoré dátumy uhradil, a aj keby sa stalo iba raz, že mešká, môžeš podať návrh exekútorovi, ujo mu zablokovaním účtu vysvetlí čo je naschvál. Bude mu exekučne strhávať plne výživné, aj sebe trovy konania, a zruší to až po tvojom súhlase.
Nepíšem že musíš, môžeš.
Čo je na tom ťažké dať trvalý príkaz v banke a € idú ako po masle, kľudne aj 5, či 10 dni vopred. Je to na smiech ujo vythajskovaný 🤣🥳.
Mmch.aj ja mám partnera s dieťaťom, tiež mal poznámky že výplata ešte nenabehla, tak som ho spucovala, donútila ušetriť, aby mal dostatok € na účte aj ešte pred výplatou, nech to ide načas, a potom som ho donútila nastaviť príkaz na platbu o 5 dní skôr. Aby na 300% uhrada výživného nabehla nielen do termínu ale aj skôr.
Neries.
plati, tak neries. Zariad sa, aby si nan nebola odkazana toto 25, a rataj s tym ze pride proste vyzivne neskor.
je zbytocne na to minat akukolvek energiu, tu venuj zmysluplnym veciam.
ak meska do 30 dni - realne nezmozes nic. Tiez ma to vytacalo, potom som si povedala - robi to iba preto, aby ma nastval a taku radost mu ja nespravim. Takze neriesim kedy vyzivne pride na ucet uz niekolko rokov a vies co? povodne ho posielal striktne na 28ty den po splatnosti, teraz zvykne na 15ty... zlepsuje sa to!!!!