Je toto dostatočný dôvod na rozvod?

zexi
7. aug 2016

Chcela by som sa poradit s tymi zenami, ktore si rozvodom uz presli, prip. maju poznatky v tejto oblasti. Zacala som pisat ziadost o rozvod ale jediny dovod preco sa s manzelom planujem nechat rozviest je jeho nezaujem o mna v intimnej oblasti. Je to dostatocny dovod pre sud? Su tam sice aj ine malickosti ale nic kvoli comu by som sa rozvadzala, toto je skutocne jediny dovod. Neviem ale ci je dostatocny a nehovoriac o tom ze si neviem ani predstavit postavit sa tam pred cudzich ludi - sudcu, sudkynu, zapisovatelku atd. a hovorit o takejto chulostivej zalezitosti. Ak by som vsak vedela ze sa to berie do uvahy ako jeden z dovodov nefungovania manzelstva, tak by som do toho isla. Vopred dik. Deti mame male, 5 a 8.

mondolina
7. aug 2016

Co na to hovorí tvoj manžel?

natalym
7. aug 2016

Je. Pozri si zákon o rodine, toto je jeden z dôvodov.
Myslím, že je tam nehospodária spoločne, je ich asi 8 myslím, a toto je jeden zo závažných dôvodov.
Pozerala som........... 😉

guinevre
7. aug 2016

@zexi V 21. storoci uz to ani nie je chulostiva tema,ja by som nemala problem povedat, ze dovod je to, ze muz nema zaujem o vas intimny zivot, do detailov nemusis ist, a moze sa stat, ze vas aj nerozvedu na prvy krat, ale ak obaja suhlasite s rozvodom, mozno aj hej.

zexi
autor
7. aug 2016

@mondolina s rozvodom nesuhlasi

zexi
autor
7. aug 2016

@natalym no praveze som pozerala a vacsinou tam je o rodičovských právach a povinnostiach a k rozvodu len tolko, ze "Súd môže manželstvo na návrh niektorého z manželov rozviesť, ak sú vzťahy medzi manželmi tak vážne narušené a trvalo rozvrátené, že manželstvo nemôže plniť svoj účel a od manželov nemožno očakávať obnovenie manželského spolužitia." nic blizsie ani konkretne som tam nenasla

natalym
7. aug 2016

@zexi Tak niekde inde som to čítala, bolo to také prehľadné, ak budem môcť nájdem ti to.

natalym
7. aug 2016

@zexi Je mi to ľúto, Ty sa tak trápiš........... ☹
U nás nič nefunguje, len ten sprostý sex..............

zexi
autor
7. aug 2016

@natalym cize spojit nasich dvoch dokopy a vznikne idealny muz? 😅
ja mojmu stale hovorim - s inou zenou, ktora bude mat rovnako vlazny postoj k tejto oblasti ako on, bude neskonale stastny. a ona s nim tiez lebo inak je uplne fajn.

natalym
7. aug 2016

@zexi Som presvedčená, že aj ten môj je super, ale s inou ženou. On potrebuje tak trochu sekeru, riaditeľku vesmíru, išiel by ako mašina.
Ja to nedokážem a ani nechcem. ☹
A v podstate je dobrý chlap, tak ako ten Tvoj.

maria117
8. aug 2016

@zexi mas muza, s kt si spokojna na dajme tomu 80% a chyba mu nejakych 20%. Pravdepodobne casom najdes nejakeho,ktory bude mat vsetko,co chyna tomu tvojmu....ale...20<80...(20 je menej ako 80) .....tolko matematiky.... moj nazor je, ze rozvod,hlavme ak su tam uz deti a ziadne vazne problemy (alkoholizmis,tyranie,hazard...) je sebecky a najviac nim ublizis svojim detom....nehovorim,ze nemas pravo byt stastna,ale snaz sa byt stastna so svojim muzom....kedysi to zrejme fungovala...mozno to chce "vratit sa na zaciatok" zamysliet sa nad tym...zacat od seba....nehovorim,ze je to lahke...ale laska nie je len o prezivani prijemnych pocitov,ale je to rozhodnutie.....prajem vsetko dobre...

Oznacim aj teba 😉
@natalym

svetluska82
8. aug 2016

@zexi ano pokial spolu nespavate sud Vas rozvedie. Je to vazny dovod

svetluska82
8. aug 2016

@natalym Som presvedčená, že aj ten môj je super, ale s inou ženou. On potrebuje tak trochu sekeru, riaditeľku vesmíru, išiel by ako mašina.

posli ho ku mne 🙂 😀 😀 😀

natalym
8. aug 2016

@svetluska82 OK Posielam. Inak pritom on sekery neznáša, lebo už si zvykol, ale potrebuje to, vidím, že keď začnem tlačiť tak je úplne iný. Ale ja to z duše neznášam tlačiť na niekoho. 😝

svetluska82
8. aug 2016

@natalym to kazdy chlap..Vcera sme boli na moj popud v kine a dokonca aj zaplatil 🙂

natalym
8. aug 2016

@svetluska82 Hej niekedy si hovorím, že je to vlastne moja chyba.

svetluska82
8. aug 2016

@natalym ale nebolo to ziadne velkoryse gesto, len som mu vytkla ze preco nezobral penize ked sme sli do Tatier na turistiku a ja som vsetko platila 😀

svetluska82
8. aug 2016

@natalym ked si to uvedomujes tak preco s tym nic nerobis?

natalym
8. aug 2016

@svetluska82 Vieš nie je problém povedať ideme do kina, nie je problém niečo platiť, ale problém je prečo stále len ja musím platiť, ja musím povedať o tom kine, a musí sa niečo stať na základe tej výtky?

Prečo sa nemôžeme spolu dohodnúť, že ideme do kina, on zaplatí kino a ja zaplatím drink alebo naopak.

To ma serie, vieš? Asi vieš.

natalym
8. aug 2016

@svetluska82 A tak robím, sem tam som za sekeru, vtedy je všetko ok. Ale aj som slabá žena, potrebujem ochranu, spolupatričnosť, pochopenie, len tak niečo prijať, kvety, čaj, kávu, porozprávať sa.......... Som človek, nie som sekera, nenarodila som sa tak.

natalym
8. aug 2016

@svetluska82 Proste mne sa zdá, že ten môj nerobí nič, len sa zvezie. Možno som hlúpa a len sa mi to zdá, možno nevidím, som slepá a možno mi šibe.
Veď sa hovorí a pokúšam sa o to aj ja, keď chceš lietať tak leť, keď chceš sedieť tak seď........
Mne príde, že buď robím tak ako práve potrebuje okolie, resp. môj muž alebo nerobím nič, lebo a to čo chcem ja už nevládzem.

svetluska82
8. aug 2016

@natalym no kazda asi potrebuje to co pises.Ja tiez nie som sekera,ale clovek prevychovavam v praci a doma sa mi velmi nechce, ale musim sa prekonat, inak by som nebola spokojna. Ja by som nemohla ako ty len lamentovat a nic pre to neurobit

svetluska82
8. aug 2016

@natalym ano aj moj sa pri mne vezie. Ja si vzdy poviem, keby som ostala sama mam to to iste, ked som s nim tak plus zaplati seky , odvezie ma kde chcem, ideme na turu ak na naladu...Vzdy je to plus ako keby som bola sama

natalym
8. aug 2016

@svetluska82 A ja zase nechcem to čo máš Ty, niekoho do niečoho dotlačiť, čo vlastne nechce, ale urobí to len preto, aby mal pokoj. 😉

Snažím sa, sem tam doľahne.

natalym
8. aug 2016

@svetluska82 Si spokojná s takým plus? Nie si smutná, že Tvoj muž je len malé plus?

Nechcela by som byť niekoho malým plusom...........

svetluska82
8. aug 2016

@natalym vcelku som spokojna, vacsinou sa mi prisposobi, takze pohoda. Nezadlzuje ma, nerobi sceny, nehadame sa.Rad cestuje ako ja, tento rok zaplatil z uspor aj dovolenku.

natalym
8. aug 2016

@svetluska82 Tak je to ok. Fajn, že si si s tým dokázala poradiť. 🙂

libawet
8. aug 2016

@zexi nie je u Tvojho manžela nejaký iný problém, prečo nemá záujem o sex? Nemá záujem o sex s Tebou, inak o sex ako taký záujem má alebo tiež nie? Nemá nejaký zdravotný problém a nechce o tom hovoriť? Môže tam byť toho viac, ťažko sa dá špecifikovať, kde je naozaj problém...určite by som pre to zatiaľ nepodávala žiadosť o rozvod, treba sa s manželom porozprávať, ak si to ešte neurobila. Máte ešte dve malé deti, aj na ne treba myslieť. Píšeš, že inak manžel je v pohode vo všetkom ostatnom. ďalší problém u neho môže byť aj to, že je možno gay...je veľa mužov, ktorí to nevedia priznať, ženia sa a majú deti, no neskôr to už nezvládajú...musíte sa porozprávať na rovinu a aj o tomto...

zexi
autor
8. aug 2016

@maria117 ano o tento postoj som sa snazila posledne roky, ale uz som na hrane, uz to dalej nejde. neviem zit vedla cloveka len tak platonicky

@libawet nema zaujem o sex ako taky, ina zena by to nevyriesila. nie je gay a rozpravali sme sa milionkrat. riesim to 7 rokov

Napisala som to a dnes to idem podat. On samozrejme nesuhlasi snazi sa manzelstvo zachranit ale ako? Znova len sluby, no nic sa nezmeni, ako za posledne roky. Jednoducho ja si to predstavujem tak, akoby mna chcel niekto zmenit v niecom co proste vo mne nie je. No kde to vydolujem?

@natalym tiez neznasam sekerizmus a moj to tiez vyzaduje inak by sa nepohol. ale to by mi vadilo este najmenej. neviem, kam sa podeli chlapi, ktori robia veci bez toho aby ich do toho tlacili zeny? je to utopia najst takeho?

natalym
8. aug 2016

@zexi Neviem, ja to z duše neznášam, ja som vodnár, milujem slobodu a neznášam niekoho niekde tlačiť, mám rada spontánnosť a vlastnú vôľu.

A neznášam vety typu: chlapi sú takí, musíš ich dirigovať, musíš byť krkom, žena je hlava rodiny, och bože, protiví sa mi to. Každý nech si povie a podiskutujeme, dohodneme sa. Môj muž mi povie, mala si mi povedať a ja by som to urobil, no ok, mala som mu povedať kúp mi malú čokoládku, lebo mám na to chuť, či čo......

Ale tak raz za pol roka ma prekvapí............... A raz za mesiac naserie. 😀

zexi
autor
8. aug 2016

@natalym no pises mi z duse, presne!!! tiez neznasam tie vety ze muza treba zmanipulovat aby sme ho mali presne tam kde ho chceme mat. z duse sa mi prieci rozkazovat niekomu nakazovat co ma robit, ja rada fungujem sama, slobodne, tiez nemam rada prikazy rovnako ako ich nerada davam... a potom mi hovori co ho stale komandujem? ale ked nepoviem tak neurobi, nenapadne mu, ja mu hovorim ze ja ako rastlinka, len dycha a prijima svetlo a tak zije, z miesta sa nepohne. ale opakujem toto by pre mna nebol dovod na rozvod.